FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 24/3/2020

Ημερομηνία: 24-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρόβλημα στον νόμο Κατσέλη

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με όσους έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη και μέχρι στιγμής οι τράπεζες –και η κυβέρνηση- βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Ως γνωστόν, η πληρωμή των δόσεων γίνεται υποχρεωτικά με αυτοπρόσωπη παρουσία. Προ ημερών αποφασίστηκε ως… διευκόλυνση η εξουσιοδότηση άλλου προσώπου αντί του οφειλέτη, για να μην προσέρχεται ο ίδιος (δεδομένου ότι ο οφειλέτης είναι τουλάχιστον μεσήλικας, εμείς οι νεότεροι δεν έχουμε προλάβει ακόμα να χρεωθούμε). Όμως το θέμα είναι να μη χρειάζεται να μεταβαίνει κανένας στην τράπεζα για να πληρώσει. Επίσης, πιο σοβαρό θέμα είναι να αποφασιστεί η αναστολή πληρωμής και για αυτές τις περιπτώσεις, διότι πρόκειται για οφειλές ρυθμισμένες με δικαστική απόφαση. Γιατί δηλαδή να μην ανασταλούν κι αυτές; Λεφτά πληρώνουν από το υστέρημά τους, το οποίο τώρα γίνεται… υστέρημα εις τον κύβο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ξανθοσ ανδρεασ

Επικρότησε

Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός ήταν κατά κοινή ομολογία από τους πιο σοβαρούς και εργατικούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Προχθές επικρότησε την επιλογή της ΝΔ να τοποθετήσει τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στην καίρια θέση του επικεφαλής στον αγώνα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, τονίζοντας και ο ίδιος αυτόν θα επέλεγε. Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φτηνή αντιπολίτευση, σύμφωνα με τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια».

Έμπρακτος αλτρουισμός

Στη διάθεση της 6ης ΥΠΕ έθεσε εαυτόν ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, προκειμένου να ενισχύσει τον δύσκολο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί του στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Με επιστολή του προς τον διοικητή Γ.Καρβέλη, τόνισε ότι προτίθεται να αξιοποιηθεί ως ειδικευμένος γιατρός καρδιολόγος-δημοσίας υγείας στα νοσοκομεία της Ηλείας και της Αχαΐας. χωρίς καμία οικονομική αξίωση. Μάλιστα, ανέφερε ότι θα πρέπει το κράτος με νομοθετική ρύθμιση να δώσει τη δυνατότητα σε γιατρούς ιδιώτες εκτός Ε.Σ.Υ. να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ Υπηρεσίες στη σκληρή μάχη που δίνει η Ελληνική κοινωνία με τη θανάσιμη απειλή της πανδημίας του κορονοϊού.

Έδωσε λύση

Πλήθος πολιτών απευθύνθηκαν χθες τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά στον δήμο Πύργου για να προμηθευτούν το έγγραφο που πρέπει να συμπληρώσουν ώστε να κυκλοφορούν χωρίς να τους επιβληθεί πρόστιμο. Τη λύση έδωσε ο δ/ντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου, Τ. Αντωνακόπουλου, και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γ. Καραστέργιος, ο οποίος έστειλε το έγγραφο ηλεκτρονικά σε όσους το αιτήθηκαν, προκειμένου να μη μετακινηθούν από τα σπίτια τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργόσ τουρισμού χάρησ θεοχάρησ

Μας άφησε χωρίς ξενοδοχείο!

Μερικοί μου λέτε ότι είμαι πολύ αυστηρός με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη κι ότι ενίοτε το παρακάνω. Χθες το απόγευμα λοιπόν, το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τα 50 πρώτα ξενοδοχεία της χώρας που θα  λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, όπως προβλέπεται με την ΚΥΑ. Και (μαντέψτε), μέχρι και τις 8:30 χθες το βράδυ, η λίστα δεν είχε κανένα ξενοδοχείο από την Ηλεία! Δηλαδή, για την περιοχή που πρώτη επλήγη από τον κορονοϊό, ο υπουργός δεν φρόντισε άμεσα και άφησε μετέωρο όλο τον νομό! Να θέλει ένας χριστιανός να κοιμηθεί κάπου και να μην μπορεί. Ωραία μεταχείριση προς την Ηλεία…

Πανελλαδικό ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον του κοινού πανελλαδικά κέντρισε το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Πρωινής» την περασμένη Παρασκευή, όπου Ηλείοι και Ηλείες από όλο τον κόσμο μάς μίλησαν για το πώς βιώνουν την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα που ζουν. Το πρωτότυπο ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της ΕΡΤ και «ταξίδεψε» σε όλο τον απόδημο ελληνισμό, αφού δεκάδες πολίτες το ανάρτησαν στα social media με τη συνοδεία εγκωμιαστικών σχολίων.

Τηλεφωνική συνταγογράφηση

Κλειστά θα παραμείνουν τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ζαχάρως για όσο διάστημα παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ύστερα από συνεννόηση της δημοτικής αρχής με το Κέντρο Υγείας. Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνεται συνταγογράφηση  χωρίς φυσική παρουσία, με τηλεφωνική επικοινωνία με το ΚΥ Ζαχάρως, στο τηλέφωνο 2625034915 από 8:00 πμ έως 2:00 μμ. Οι ενδιαφερόμενοι θα  δίνουν το ΑΜΚΑ τους και το όνομα του φαρμακείου από το οποίο εξυπηρετούνται. Στη συνέχεια οι φαρμακοποιοί θα παραλαμβάνουν τις συνταγές από το ΚΥ και οι ενδιαφερόμενοι θα τις παραλαμβάνουν από το φαρμακείο τους. Για όσους αδυνατούν να πάνε οι ίδιοι στο φαρμακείο ή δεν έχουν κάποιον δικό τους να τους εξυπηρετήσει μπορούν να τηλεφωνούν στα: 2625360512 (8πμ έως 12μμ. και 3μμ έως 8:00 μμ)  και 2625031373 (Βοήθεια στο Σπίτι, 8 π.μ έως 1μμ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος