FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 24/7/2020

Ημερομηνία: 24-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

 Σίγουρος για εμπρησμούς

Πεπεισμένος ότι οι τρεις πρόσφατες πυρκαγιές σε Σαμικό, Σέκουλα και Καλλίκωμο οφείλονται σε εμπρησμό είναι ο Σάκης Μπαλιούκος, αφού θεωρεί ότι δεν δικαιολογούνται στα σημεία που εκδηλώθηκαν. Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν επισφαλείς ενέργειες και να είναι όλοι ενεργοί πυροφύλακες. «Προσπαθούμε να συνέλθουμε από μια δύσκολη περίοδο που τη σημάδεψε η οικονομική κρίση και ο κορονοϊός. Πράξη ευθύνης όλων μας είναι η τήρηση κανόνων που η επιστημονική κοινότητα προτείνει και η αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην όμορφη περιοχή μας. Αδυνατώ να κατανοήσω στην Ηλεία της εκατόμβης θυμάτων όλων των ηλικιών του 2007, να υπάρχουν τόσο ανεύθυνες συμπεριφορές. Πρέπει να εντείνουμε την προσοχή μας, αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, και να δηλώσουμε όλοι μας ενεργοί πυροφύλακες, από το χώρο δουλειάς μας, από το κατάστημα εστίασης που πίνουμε τον καφέ μας, από το χώρο που κάνουμε τη βόλτα μας, από όποιο σημείο βρισκόμαστε καθημερινά. Προειδοποιούμε τους λίγους ανεύθυνους – γιατί ελάχιστοι είναι –, ότι θα λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές τους πράξεις», τόνισε.

vouli

Αναμονή

Με τα ελληνοτουρκικά επί ξυρού ακμής όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Κανένας δεν συζητάει για ανασχηματισμό, πόσο μάλλον για εκλογές. Ο ανασχηματισμός θα γίνει βέβαια, αφού πρώτα αποκλιμακωθεί  η κατάσταση στο Αιγαίο, αλλά με πολύ λιγότερες αλλαγές από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν. Κάποιες φορές η πραγματικότητα σε κάνει να αναθεωρείς προτεραιότητες και να μη βλέπεις τα υπουργεία ως τρόπο εξισορρόπησης κομματικών ζητημάτων. Τουλάχιστον σταμάτησε κάθε συζήτηση για εκλογές, αφού τέτοιες σκέψεις είναι απαγορευτικές πλέον. Το 2021 και βλέπουμε. Για φέτος ας αρκεστούμε στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Καυστικός

Κριτική στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση άσκησε ο λογιστής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΦΕΕ Ηλείας, Αλέξης Νταουλάρης, με αφορμή τη μη λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Mydata, όπου βάσει νόμου θα πρέπει να διαβιβάζονται υποχρεωτικά τα δεδομένα σύνοψης εσόδων και εξόδων και σχετικών λογιστικών στοιχείων από 20 Ιουλίου. Σε ένα σοβαρό κράτος πρώτα ετοιμάζεις τις υποδομές και μετά νομοθετείς. Όχι ανάποδα. Η πλατφόρμα δεν είναι ακόμα έτοιμη και κανένας πάροχος ακόμα πιστοποιημένος. Αλλά η νομοθέτηση νομοθέτηση», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σύνθετη ονομασία

Τη μετονομασία του δήμου Ζαχάρως σε δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας ζήτησε εγγράφως ο πρόεδρος της ΔΚ Ν. Φιγαλείας, Νίκος Κουτσόπουλος, από τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι το επιβάλλουν λόγοι ιστορικοί, γεωγραφικοί και πολιτισμικοί, και πρόσθεσε ότι το ίδιο έχει κάνει και ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Προσωπικά δε θα διαφωνήσω, απλά θεωρώ ότι σημασία έχει να γίνεται έργο και δουλεά στην ορεινή ζώνη, διότι καμιά φορά οι συμβολισμοί μας οδηγούν σε εφησυχασμό.

Eπανεκλογή

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως επανεξελέγη ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλο, όπως προέκυψε κατά τη συγκρότηση του ΔΣ σε Σώμα την περασμένη Δευτέρα. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Γκούσκος, γγ η Μαρίνα Αντωνοπούλου, ταμίας ο Αναστάσιος Ρουμελιώτης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ο  Παναγιώτης Μπαντούνας, μέλος η  Ελευθερία Αδαμοπούλου και μέλος ο Αργύρης Παύλος.  Αντιπρόσωποι του Συλλόγου μας για ΟΕΣΗ  εκλέχθηκαν ο Γεώργιος Αλεξανδρόπουλος και η Μαρίνα Αντωνοπούλου.

Σε ημερίδα

Με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, είχε την ευκαιρία να τα πει προχθές ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παππάς. Αμφότεροι συμμετείχαν ως ομιλητές σε ημερίδα οικονομικού περιεχομένου σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, την οποία διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας στην Βόνιτσα. Το αντικείμενο της ημερίδας ήταν τα προβλήματα ρευστότητας των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και των Επιχειρήσεων Τουρισμού την περίοδο της Πανδημίας.

Νέος πρύτανης

O καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και  Πληροφορικής Χρήστος Μπούρας είναι ο νέος  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς έλαβε 345 ψήφους έναντι 289 του Νίκου Καραμάνου, ενώ υπήρξαν και 50 λευκές ψήφοι. Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι Καθηγητές: Μάρκος Μαραγκός (Ιατρική Σχολή Λοιμωξιολόγος), Διονύσης Μαντζαβίνος (Τμήμα Χημικών Μηχανικών), Δημήτρης Σκούρας (Οικονομικό Τμήμα) και Παναγιώτης Δημόπουλος (Τμήμα Βιολογίας). Μένει να δούμε τώρα ποια είναι τα σχέδιά του για περιφερειακά τμήματα. Νομίζω ότι, αφού ενημερωθεί από την απερχόμενη πρύτανη, θα πρέπει οι δήμαρχοι της Ηλείας να επιδιώξουν συνάντηση μαζί τους, ειδικά ο Πύργος που θέλει τη λειτουργία του ΤΕΦΑΑ.

Το πρώτο διά ζώσης 

Την πρώτη δια ζώσης συνεδρίασή του, έπειτα από πέντε μήνες (από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας στην Ελλάδα) πραγματοποίησε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Η συνεδρίαση, προκειμένου να διασφαλίζονται οι απαιτούμενες αποστάσεις για το σύνολο των μελών του Συμβουλίου – και υπό το σύνολο των ενδεικνυόμενων υγειονομικών μέτρων – πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα. Πρώτο θέμα που συζητηθηκε προ ημερησίας ήταν η έκδοση ψηφίσματος που  καταδικάζει την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί Στα πλαίσια της συνεδρίασης και συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα διαμορφώσει το τελικό κείμενο του ψηφίσματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος