FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: Ξέμπαρκοι καιροί

Ημερομηνία: 23-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Δεν τον συμπάθησα, αλλά ποτέ δεν έφυγε από Διάσκεψη Κορυφής της ΕΟΚ, χωρίς να πάρει κάτι για τη χώρα του». Είναι τα λόγια της σιδηράς κυρίας του νεοφιλελευθερισμού, για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο παράσημο στο επίπεδο της «υψηλής» πολιτικής. Μιας πολιτικής και κυρίως μιας κουλτούρας, η οποία δυστυχώς φαντάζει πια προϊστορία, καθότισήμερα σημασία έχει μόνο τι παπαγαλίζουν στους υπηκόους της Αφρικανικής Δημοκρατίας των Βαλκανίων οι παπαγάλοι της παράταξης και τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας.

Στις Βρυξέλλες όλοι διεκδίκησαν κάτι για την χώρα τους. Και όλοι συντάχθηκαν είτε με τους Βόρειους, είτε με τους Νότιους. Όλοι; Όχι όλοι, καθώς ένας, δεν έλαβε καμία απολύτως θέση. Κάθισε μαζί τους σαν τουρίστας. Άκουσε τι είχαν να πουν και τι αποφασίστηκε, τους χαιρέτισε ευγενικά και πήρε επιτέλους τον δρόμο τους επιστροφής. Κουράστηκε κιόλας. Εμ βέβαια, δύο μερόνυχτα σερί άυπνος. Αλλά χαλάλι. Ο κόπος του έπιασε τόπο, και έτσι, έδωσε το σήμα στους παπαγάλους και στα παπαγαλάκια, ώστε να βγουν σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και σόσιαλμίντια και να αρχίσουν την παπαγαλία.

Λεφτά! Λεφτά! Λεφτά με τη σέσουλα! Φέτος τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς! Ξέρουν όμως πολύ καλά τι κάνουν. Έχουν πλήρη συνείδηση ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί και δεν ασχολείται, ούτε με δαύτους, ούτε, δυστυχώς, με κανέναν! Ωστόσο η παπαγαλία έχει αποτέλεσμα: «Κάτσε ρε συ, 70 ολόκληρα δις έφερε ο άνθρωπος! Λίγα είναι;». Ποια 70 ρε παιδιά; 32 δις είναι, εκ των οποίων τα 19,5 δισ. ευρώ είναι επιδοτήσεις και τα 12,5 δισ. δάνεια, τα οποία, αν η Ελλάδα τολμήσει να αξιοποιήσει, θα εκτινάξει το χρέος της! Τα υπόλοιπα είναι μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2021-2027 και προβλέπονταν ούτως ή άλλως για την χώρα! Χώρια που οι επιδοτήσεις αυτές θα εκταμιευτούν στην καλύτερη περίπτωση από το επόμενο καλοκαίρι, με αυστηρούς όρους, και μάλιστα θα μπορεί η οποιαδήποτε χώρα να μπλοκάρει την ροή τους, εφόσον κρίνει ότι κάτι δεν είναι σωστό. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Αφού λεφτά υπάρχουν! Ζήτω λοιπόν! Ζήτω που καήκαμε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος