FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/9/2020

Ημερομηνία: 22-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Απολογισμός για την Ηλεία

Ιδιαίτερη σημασία στην Ηλεία δίνει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, για αυτό και έρχεται αύριο στον Πύργο, προκειμένου να κάνει τον απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας του. Η συνέντευη Τύπου είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στη Συνεδριακή Αίθουσα του Διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας, στον Πύργο. Κατά τη διάρκειά της ο κ. Φαρμάκης θα παρουσιάσει τα έργα που μέχρι σήμερα δρομολογήθηκαν στην περιοχή, ενώ είναι πιθανόνα να γίνει αναφορά και σε όσα προγραμματίζοντα για το το προσεχές και το απώτερο μέλλον. Στην αίθουσα θα τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Βόρεια ζόρια

Zόρια στη Νέα Δημοκρατία ενόψει της κύρωσης τριών διακρατικών συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την φύλαξη του FIR των γειτόνων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Εκτός από το τι θα κάνουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και οι –άλλοτε έξαλλοι- βορειοελλαδίτες βουλευτές στην ψηφοφορία, το πρωθυπουργικό επιτελείο ακόμα δεν έχει καταλήξει στο ποιος θα είναι ο εισηγητής εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Πολλή προθυμία δεν υπάρχει πάντως. Έτσι είναι αυτά, όταν σπέρνεις ανεύθυνο και ανέξοδο πατριωτισμό, κάποια στιγμή θα το βρεις μπροστά σου.

Μήνυμα εγρήγορσης

Tην καλή δουλειά της Πυροσβεστικής εξήρε χθες ο Γιάννης Λυμπέρης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στην Αμαλιάδα, μαζί με τον περ/κό διοικητή ΠΥ Δυτικής Ελλάδας, Ευθ. Ρουμελιώτη και τον διοικητή της ΠΥ Αμαλιάδας, Κ.Χριπάτσιο. Ο δήμαρχος Ήλιδας τόνισε ότι η καλή συνεργασία του δήμου με την Πυροσβεστική ήταν κομβική και για τις πυρκαγιές αλλά και για τον Ιανό, ωστόσο ζήτησε εγρήγορση από τους πολίτες. «Καλά είναι ο Θεός να βάζει το χέρι του, αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμηρός

Την άφησε την αιχμή του κατά του Βορίδη ο Ανδρέας Μαρίνος στην προχθεσινή σύσκεψη με τους καρπουζοπαραγωγούς στη Γαστούνη. Ο δήμαρχος Πηνειού καταλόγισε λανθασμένο χειρισμό εκ μέρους του υπουργού Ανάπτυξης και υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί λύση στο πρόβλημα, η οποία θα ικανοποιεί τους πληγέντες από την πανδημία παραγωγούς. Βέβαια, εδώ υπάρχει και πολιτικό υπόβαθρο, αφού ο Ανδρέας Μαρίνος είναι καραμανλικών ιδεολικών καταβολών, ενώ ο Βορίδης είναι σαμαρικός και με παρελθόν που ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα!

Αναμένει

Επί οκτώ σερί χρόνια κάνει τη διαδρομή Πάτρα-Πύργος, για να κρατήσει ζωντανή την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ηλεία η πρόεδρος της Μουσειολογίας, Αναστασία Ζαφειροπούλου. Είναι αξιοσημείωτο το ότι, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, η εξ αποστάσεως διδασκαλία αλλά και η εξεταστική κύλησαν χωρίς προβλήματα, κάτι που δείχνει πως το τμήμα δεν είναι του πεταματού. Καλό είναι να δώσει καθηγητές φέτος το Πανεπιστήμιο και να διατηρήσει το τμήμα σε τροχιά βιώσιμης λειτουργίας.

Δεύτερες σκέψεις για το Στρέφι

Η έξαρση του 2ου κύματος της πανδημίας και η νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε πριν από μία εβδομάδα και θέτει νέους περιορισμούς στις συναθροίσεις, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας σχετικά με τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης στο Στρέφι τον Οκτώβριο. Τη δεδομένη στιγμή, τόσο ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ρόη Αντωνοπούλου παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και τα δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Αν η κατάσταση επιδεινωθεί και επιβληθούν κι άλλα περιοριστικά μέτρα από την κυβέρνηση, η αναβολή διεξαγωγής του πανηγυριού είναι ένα από τα πιθανά σενάρια.

Παλιοί γνώριμοι

Εγκάρδια συνομιλία είχαν ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, και ο γ.γ. Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παναγιώτης Αλεξανδρής, χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια του Πύργου. Τους δύο άνδρες συνδέει πολύχρονη γνωριμία και φιλία, για αυτό και τα είπαν για λίγα λεπτά σε πολύ καλό κλίμα. Όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Αλεξανδρής, «με τον Τάκη γνωριζόμαστε από πολύ παλιά, από τη δεκαετία του ‘80»!

Καυστικός

Στη φράση του Σταϊκούρα ότι η ελληνική οικονομία αντέχει και 2ο lockdown απάντησε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  θωράκισε την ελληνική οικονομία για να αντέξει πολλά, και επισήμανε ότι η οικονομία αντέχει και προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και καθηγητών ώστε να έχουμε λιγότερα παιδιά στις τάξεις, και αύξηση δρομολογίων στα ΜΜΜ ώστε να μην στοιβάζονται οι άνθρωποι και ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός σε επιχειρήσεις. «Η ελληνική οικονομία εν δυνάμει θα άντεχε όλα αυτά αν η κυβέρνηση επιδείκνυε την απαιτούμενη στρατηγική. Και θα αποφεύγαμε τα χειρότερα σε αυτή την περίπτωση καθώς και την στοχοποίηση διαφορετικής κοινωνικής ομάδας κάθε μέρα. Το μόνο που δεν αντέχουν η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία είναι η επικοινωνιακή προσήλωση των αρίστων επιτελικών», σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος