FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/7/2020

Ημερομηνία: 23-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τον Αύγουστο η ρύθμιση

Τον Αύγουστο θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή η ρύθμιση για τα «πυροδάνεια», όπως ανέφερε χθες Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο σχέδιο νόμου για το Ιδιωτικό Χρέος και τον πτωχευτικό κώδικα. Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν το έχει εγκαταλείψει το θέμα αλλά θα το ρυθμίσει στο θερινό τμήμα της Βουλής, λαμβάνοντας σχετική διαβεβαίωση από τον αρμόδιο υπουργό Θ. Σκυλακάκη. Η νέα πληροφορία είναι πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να προβαίνει το Δημόσιο σε σχετική ρύθμιση, με Υπουργική Απόφαση, και εφόσον υπάρχει η ανάλογη συνεργασία  με τον δανειολήπτη, με στόχο τη διευκόλυνσή  του και την εξυπηρέτηση της σταδιακής εφικτής αποπληρωμής του δανείου του. Το δεύτερο σημείο, στο οποίο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Νικολακόπουλο, είναι ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε με σοβαρότητα και εναλλακτικούς τρόπους να επανεξετάσει την τεχνική δυσκολία και να προχωρήσει περαιτέρω πάντα στην κατεύθυνση γρήγορης και αποτελεσματικής επίλυσης». Διότι μέχρι τώρα, όσοι έχουν κόκκινα «πυροδάνεια», είναι παντελώς αποκλεισμένοι από κάθε πηγή χρηματοδότησης και έχουν «στεγνώσει».

Προχειρότητα

Ας ελπίσουμε ότι η Ηλεία δεν θα έχει προβλήματα με κρούσματα τουριστών με κορονοϊό, διότι αν τυχόν χρειαστεί να μεταφερθούν στην Ανδρίτσαινα, τότε το πρόβλημα θα γιγαντωθεί. Το υπουργείο Υγείας, αντί να βρει τρόπο να ενισχύσει το Κέντρο Υγείας της περιοχής, ορίζει τους γιατρούς του (όσους έχουν απομείνει…) υπεύθυνους για την παρακολούθηση των ασθενών. Παράλληλα, φορτώνουν το ΕΚΑΒ με επιπλέον καθήκοντα χωρίς να έχουν προνοήσει με επιπλέον βάρδιες, οχήματα και διασώστες. Κι αν τυχόν νοσήσουν γιατροί και νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας, θα μπουν σε καραντίνα και θα κλείσει το Κέντρο Υγείας. Μήπως να το ξανασκεφτούν στο υπουργείο όσον αφορά τη στελέχωση; Αργεί ο Σεπτέμβριος για προσλήψεις…

Ειδικός Αγορητής

Το έργο της παράκαμψης του Αγίου Ιωάννη απαιτεί προσεκτικούς νομικούς χειρισμούς για να μην «εκτροχιαστεί», για αυτό και στη σημερινή συνεδρίαση του περ/κού συμβουλίου ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, θα είναι ειδικός αγορητής στο θέμα της μερικής ανάκλησης της μη συντελεσμένης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης τριών ακινήτων, για να μην μπλοκάρει εκ νέου η έναρξη της κατασκευής του. Η λύση φαίνεται ότι έχει βρεθεί, οπότε εάν το περ/κό συμβούλιο εγκρίνει τη σχετική απόφαση, λογικά ανοίγει ο δρόμος παρότι υπάρχει κι ο αστερίσκος της προσφυγής ενάντια στην απόφαση.

Ανάλυση συμβάντος

Ευνοϊκές ήταν οι μετεωρολογικές συνθήκες για την εξάπλωση της πυρκαγιάς του Καλλικώμου, αλλά όχι και η βλάστηση, όπως επισήμανε στην ανάλυσή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κονδύλης. Όπως εξήγησε, η μη συνεχής δασώδης έκταση -συστάδες πεύκων- και εκτεταμένη δενδροκαλλιέργεια ή άλλες καλλιέργειες, πράσινα σημεία, δεν επέτρεψαν να δημιουργήσει η πυρκαγιά μεγάλες εντάσεις, ειδικά αν πρόκειται για πυρκαγιά επιφάνειας. «Ο βαθμός επιτυχίας της καταστολής των δασικών πυρκαγιών επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ποσότητα της καύσιμης ύλης ανά μονάδα επιφάνειας, και από την οριζόντια και κάθετη συνέχειά της στον χώρο. Το δυναμικό της καταστροφής σε περιπτώσεις δασικών εκτάσεων που δεν διαχειρίζονται είναι τεράστιο, ειδικά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες», σημείωσε.

Αίτημα για στάσεις

Αίτημα για 5 νέες θέσεις στάσης και στάθμευσης για ΑμεΑ έκανε ο σύμβουλος για θέματα ΑμεΑ δήμου Πύργου, Γιώργος Παπανικολόπουλος, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί η αδήριτη ανάγκη δημιουργίας τέτοιων θέσεων σε διάφορα σημεία της πόλης του Πύργου, απομακρυσμένα από το κέντρο, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι με αναπηρία. Τα 5 σημεία που προτείνει, είναι στη ΔΟΥ Πύργου, στην Αλφειού-Χαλικιάτικα στο ύψος του ζαχαροπλαστείου Παπανδρέου, στην Πατρών έναντι του καταστήματος ανταλλακτικών «Παπαδόπουλος», στην οδό 28ης Οκτωβρίου έναντι του Διοικητηρίου και στην οδό Υψηλάντους στο ύψος της Μαγνητικής Πατρών.

Εθελοντές!

Εθελοντές στην παράσταση της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και του Μανώλη Μητσιά στο αρχαίο θέατρο Ήλιδας ήταν προχθές αρκετά από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Αποχρώσεις Αμαλιάδας». Τα μέλη που συμμετείχαν, είναι η Ευτυχία Σπυροπούλου, Βερόνικα Γκογκάκη, Ιωάννα Τραγουστή, Κωσταντίνα Βασιλακοπούλου, Γιώτα Βασιλακοπούλου, Δημήτρης Καμπούρης, Θανάσης Ζαφειρόπουλος και ο Θεόδωρος Δανίκας. «Ήταν μεγάλη μας τιμή και χαρά να είμαστε εθελοντές», τόνισαν τα μέλη της ομάδας!

Νέα διάκριση

Νέα τιμητική διάκριση για δύο μαθήτριες του Λυκείου Νέας Φιγαλείας , Γεωρία Καπλάνη και Άσπα Σγουροβασιλάκη, καθώς βραβεύτηκαν από τον Εκδοτικό Οίκο Πατάκη για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στον 12ο διαγωνισμό Γραπτού Λόγου της περιόδου 2019-2020 με χρηματικά έπαθλα. Όπως είχε τονιστεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού, βασικά κριτήρια για τη βράβευση των κειμένων είναι η πρωτοτυπία τους και η έκφραση των σκέψεων των παιδιών με αυθεντικό τρόπο και όχι κατ’ ανάγκη η καλλιέπεια των κειμένων. Η φετινή χρονιά είχε δυσκολίες και ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς. Παρ’ όλα αυτά η συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό ήταν πολύ μεγάλη και αποτελεί ξεχωριστή επιτυχία για την Ηλεία η επιτυχία των δύο μαθητριών.

Aνακύκλωση ρούχων και παπουτσιών

Τοποθετήθηκε ο πρώτος κάδος ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων-λευκών ειδών σε εμφανή σημείο στην πλατεία Κύπρου στον Πύργο, ενώ τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί και δεύτερος σε άλλο σημείο της πόλης.  Με την ανακύκλωση ενδυμάτων-υποδημάτων, το Γραφείο εθελοντισμού Δήμου Πύργου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανακύκλωσης Δήμου Πύργου και τις προνοιακές δομές του Δήμου, έπειτα από διαλογή, θα προσφέρει τα ρούχα και τα υποδήματα και  τα λευκά είδη που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σε άπορες και μονογονεϊκές οικογένειες του Δήμου. Στον κόκκινο κάδο μπορούμε να ρίχνουμε ρούχα-Παπούτσια-Λευκά είδη-τσάντες και αξεσουάρ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος