FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/09/2021

Ημερομηνία: 22-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ερώτηση και εισαγγελική παρέμβαση

Tη διερεύνηση του αξιόποινου των μηνύσεων που υποβάλλουν γονείς σε εκπαιδευτικούς ζήτησε με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, με την οποία επισήμανε ότι είναι αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί να μηνύονται και να εκτίθενται επειδή απλά εφαρμόζουν το νόμο για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ώρα που σε τέσσερις μόλις ημέρες λειτουργίας των σχολείων έχουν ήδη εντοπιστεί σε μαθητές 1.939 κρούσματα, με τους επιστήμονες να εκτιμούν πως οι μολύνσεις σε ανηλίκους ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τις 50.000.

Εξωστρέφεια

Τις προθέσεις του για την επόμενη διετία έδειξε ο Γιάννης Λέντζας όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι, αφού χθες ανάρτησε τη λίστα με τα ονόματα και τα κινητά τηλέφωνα των νέων αντιδημάρχων που όρισε, τονίζοντας ότι οι δημότες Ανδραβίδας-Κυλλήνης μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τους Αντιδημάρχους για οποιοδήποτε θέμα εμπίπτει της αρμοδιότητάς τους. Δεν ξέρω αν τους αιφνιδίασε, αλλά το μήνυμα είναι ότι δεν κρυβόμαστε αλλά βγαίνουμε μπροστά.

Ζητά στήριξη

Την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας στους απειλούμενους εκπαιδευτικούς ζητά με δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δημ.Μπαξεβανάκης. Όπως ανέφερε, πληθαίνουν σε όλη τη χώρα οι περιπτώσεις με γονείς που απειλούν εκπαιδευτικούς, φτάνοντας στο σημείο να καταθέτουν ακόμα και μηνύσεις εναντίον τους, καθώς  «ορισμένοι θερμοκέφαλοι δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποχρεωθεί από την κυβέρνηση να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό». Για αυτό τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά. «Αφού έχει μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε ελεγκτές της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οφείλει να σταθεί έμπρακτα δίπλα τους και να τους παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια και φυσικά και την απαραίτητη νομική υποστήριξη», σημείωσε.

Δυσαρέσκεια

Τρεις θέσεις προβλέπει ο πίνακας των έκτακτων μεταθέσεων αστυνομικού προσωπικού για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, μία υπαστυνόμου και δύο ανθυπαστυνόμου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυν. Υπαλλ. Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος εξέφρασε την απογοήτευσή του, τονίζοντας ότι δεν ικανοποιούν τις υπηρεσιακές ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν θεσμικά στο αίτημά του. Όπως ανέφερε, το αποτέλεσμα δεν είναι προς όφελος της Αστυνομίας Ηλείας, καθότι μέχρι στιγμής πέντε αστυνομικοί έχουν αιτηθεί την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση και ίσως ο αριθμός αυξηθεί μέχρι τέλος του μήνα.

 «Πράσινο» για τα ολιγομελή

«Πράσινο φως» για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στο Βούναργο, Πελόπιο και στο Καράτουλα άναψε χθες το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, δίνοντας τέλος στην αγωνία μαθητών, γονιών και καθηγητών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των Ηλείων βουλευτών, ακολούθησε νέος κύκλος προσωπικών επαφών από την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλου, στη διάρκεια των οποίων τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα της διατήρησης των ολιγομελών τμημάτων, για να αποτραπεί η ταλαιπωρία μαθητών και γονιών.

Επανεκλογή

Με 28 ψήφους (και ένα άκυρο) επανεξελέγη χθες για την 4η θητεία του στην προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Σπύρος Καπράλος. Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία, καθώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2025 σχεδιάζει να αποσυρθεί και να μην είναι ξανά υποψήφιος παρότι ο νόμος το επιτρέπει. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στη νεότερη γενιά να επιδείξει έργο και πνεύμα συνεργασίας, ώστε στη συνέχεια να αναλάβει τα ηνία, υπενθυμίζοντας ότι το 2025 θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ στην Ελλάδα.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*H Πηνελόπη Μωυσιάδου ορίστηκε πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ηλείας. Αναπλ. Πρόεδρος ο Μενέλαος Παπασωτηρίου και τακτικά μέλη ο Νίκος Τσιρώνης και ο Γιώργος Αντωνόπουλος. ΑΝαπληρωματικά μέλη ο Δημήτριος Τσαντίλης και ο Γιώργος Νικολακόπουλος.

*Οι αυξημένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της Ελληνικής Λύσης για την Ηλεία δείχνουν ότι ο Βλαγκούλης θα τα παίξει όλα για όλα στις επόμενες εκλογές για να πάρει έδρα.

*Αυξημένες είναι και οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για την Ηλεία, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές. Πήραν χαμπάρι όλοι ότι έρχονται εκλογές το 2022.

*Επισπεύδεται για τον Δεκέμβριο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι παραφωνίες και οι εσωτερικές συγκρούσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Στόχος του Τσίπρα είναι αυτά στο συνέδριο να λυθούν.

*Μεταγραφές με… άρωμα Λοβέρδου στον δήμο Πύργου!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος