FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 21/5/2020

Ημερομηνία: 21-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Έθιξε τον εμπαιγμό

Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα την ενσωμάτωση οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίστηκε ο βουλευτής Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός. Στο πλαίσιο της εισήγησής του, έκανε λόγο για συνεχιζόμενο εμπαιγμό των δικηγόρων και των άλλων επιστημόνων, καθώς ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί η πρωθυπουργική δέσμευση για χορήγηση του επιδόματος των 800€. «Από τις 13 Μαρτίου τα δικαστήρια είναι κλειστά και η πλειοψηφία των δικηγόρων βρίσκεται χωρίς εισόδημα για 2 και πλέον μήνες.Οι υποχρεώσεις τους τρέχουν ή μετατίθενται σε μεταγενέστερο χρόνο.Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα υποχρεωθούν να τις καταβάλλουν αργότερα, όπως και όλοι οι επαγγελματίες.Η κυβέρνηση, οφείλει να μεριμνήσει για όσους έχουν πληγεί, τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Θέλουν το ΚΙΝΑΛ

Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Τσίπρας συγκρούονται συχνά πυκνά με φόντο το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ – πείτε το όπως θέλετε, το ίδιο είναι. Αμφότεροι διεκδικούν –και έχουν πάρει– στελέχη του, αμφότεροι το θέλουν σύμμαχο, αμφότεροι δεν το θέλουν απέναντι. Μοιάζει παράδοξο για ένα κόμμα του 8% να είναι «μήλον της έριδος», όμως έχει εξήγηση. Το ΚΙΝΑΛ διατηρεί ακόμα ισχυρά ερείσματα σε χώρους όπως ο συνδικαλισμός, η αυτοδιοίκηση και ο πολιτισμός, έχει αξιοσημείωτο αριθμό ικανών στελεχών σε σχέση με την εκλογική του δύναμη και έχει ποσοστό που σε συνθήκες εκλογικού ντέρμπι, μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου. Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν (Αύγουστο ή Σεπτέμβριο…), το ποσοστό που θα πάρει η Φώφη, θα καθορίσει τον χαρακτήρα της επόμενης κυβέρνησης. Το αρνητικό για το ΚΙΝΑΛ, αλλά και για κάθε κόμμα που φιλοδοξεί να διαμορφώσει τρίτο πόλο, είναι πως σε επαναληπτικές εκλογές ο δικομματισμός αναπόφευκτα θα ενισχυθεί και θα το συμπιέσει εκλογικά.

Αποκάλυψη

Την αποκάλυψη ότι οι τράπεζες μεταβιβάζουν και εξυπηρετούμενα δάνεια στα fundsέκανε χθες ο Μιχάλης Κατρίνης στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης προν τον Υφ. Οικονομικών, Γ. Ζαββό. «Οι Έλληνες οφείλουν να ξέρουν ότι , πληρώνουν δεν πληρώνουν, τα δάνειά τους μεταβιβάζονται στα fundsγια να αποφύγουν οι τράπεζες νέα ανακεφαλαιοποίηση», είπε χαρακτηριστικά. Η απάντηση του Ζαββού ήταν ότι μεταβιβάζεται η διαχείρισή τους και όχι το δάνειο καθεαυτό. Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης.

Διοικητής στο LMVillage

Διοικητής στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Μυρσίνη ορίστηκε χθες, με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη, ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο διοικητής θα αναλάβει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών φιλοξενίας και θα επιφορτιστεί με την επίδοση αποφάσεων ασύλου. Στόχος του υπουργείου ειναι να ανακτήσει τον διοικητικό έλεγχο των δομών, καθώς μέχρι τώρα αυτό γινόταν από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ.

Δύσκολες ώρες

Δύσκολες ώρες βιώνει ο διοικητής του ΑΤ Κρεστένων, Σωτήρης Πιτσινής, καθώς χθες έφυγε απο τη ζωή ο πατέρας του, Δημήτρης, σε ηλικία 90 ετών.  Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σημερα στις 11 το πρωί στη Νέα Φιγαλεία. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση του στο facebook, δεχόμενος εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα. Η Πρωινή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Mήνυμα και συγχαρητήρια

Τη σημασία του οικογενειακού γιατρού και της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας υπογράμμισε προχθές ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού. Ο κ. Λέντζας, ως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), επισήμανε πως η πολιτεία οφείλει να κατανοήσει στην ολότητά της σημασία της οικογενειακής ιατρικής και να την καθιερώσει. Παράλληλα, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Ν.Μοράντ για την τοποθέτησή του ως διοικητή στο LM, τονίζοντας ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στο έργο του.

«Έφυγε» η Τασία

Μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές φυσιογνωμίες του Πύργου έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ, σε ηλικία 90 ετών, η κυρα-Τασία με τη θρυλική ταβέρνα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στον Πύργο. Την είδηση γνωστοποίησε ο εγγονός της, Σταύρος Ρομποτής, ο οποίος έγραψαε ότι «Η γιαγιά μας έφυγε απόψε σε ηλικία 90 ετών. Μία αρχόντισσα του παλιού Πύργου. Η Τασία “η Βυζού” που έρχονταν από όλη την Ελλάδα για να δοκιμάσουν τη μαγειρική της. Ένας σκληρός χαρακτήρας, μια πληθωρική προσωπικότητα, όπως όλοι της γενιάς της που πάλευαν για ένα καλύτερο αύριο για τους δικούς τους ανθρώπους. Θα την αποχαιρετήσουμε την Πέμπτη στις 11:00 στον Ι.Ν Αγ. Δημητρίου στον Αγ. Ιωάννη Πύργου». Η Πρωινή εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά της.

Ευρεία σύσκεψη για την Παθολογική

Το πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής του Πύργου θα «σηκώσει» εκ νέου ο ιατρικός σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσει να συγκαλέσει σύσκεψη στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, με την παρουσία του δήμου Πύργου, των βουλευτών και των επιστημονικών συλλόγων της πόλης. Στόχος είναι να συζητηθούν κα να συναποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος, με σημαντικότερη την άμεση επαφή με το υπουργείο Υγείας ώστε να πάρει αποφάσεις που θα αποτρέψουν το λουκέτο της Παθολογικής. Αν δεν πιεστεί η κεντρική εξουσία, λύση δεν πρόκειται να δοθεί…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος