FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 19/05/2021

Ημερομηνία: 19-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σαφής και ξεκάθαρος

Δεν «μάσησε» τα λόγια του προχθές στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο ο ανιπερ/ρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, καταλογίζοντας με σαφήνεια ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αποκλεισμό του νομού από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση που είχε τόσο από τα κυβερνητικά στελέχη όσο και από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Μάλιστα, δεν δίστασε να σχολιάσει και μικροπολιτικού χαρακτήρα επιθέσεις που δέχθηκε επί προσωπικού, ξεκαθαρίζοντας ότι συμμετέχει σταθερά στο Συμβούλιο Αιρετών της Ηλείας και ότι η Περιφέρεια θα κάνει πράξη αυτά που έχει πει σχετικά με τη χρηματοδότηση προς το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δικαιώθηκε

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Λυμπέρης είχε πει ότι δεν θα επιτρέψει να χαθεί ξανά η Γαλάζια Σημαία από την παραλία της Κουρούτας, όπερ και εγένετο. Ο δήμαρχος Ήλιδας μαζί με τους συνεργάτες του έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και η σημαία επέστρεψε στην παραλία, προς ικανοποίηση των ντόπιων αλλά των επισκεπτών.

Συγκέντρωση

Στα «κάγκελα»έχουν βγει οι κυνηγοί με το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, ειδικά με τις διατάξεις περί υποχρεωτικής στείρωσης των σκύλων και την ποινικοποίηση της ερασιτεχνικής εκτροφής. Σήμερα στις 6μ.μ. ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Γιάννης Αντωνόπουλος.

Προβληματισμένος

Έντονα προβληματισμένος απο τις νέες διατάξεις που προβλέπονται για τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και μέλος του πανελλαδικού σωματείου εργαζομένων, Γιάννης Μπιτζούνης. Άλλωστε, η ατάκα της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου περί «κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος» στα ΚΔΑΠ, για την οποία εκδόθηκε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Σχεδιάζει κάθοδο

Διασταυρωμένες πληροφορίες εξ Αθηνών θέλουν τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, να σχεδιάζει να κατέβει στην Ηλεία για να μιλήσει με τους τοπικούς φορείς για τον ακαδημαϊκό χάρτη. Από όσα πληροφορήθηκα, σκοπεύει να εξηγήσει το σκεπτικό της κατάργησης των δύο τμημάτων και να συνδιαμορφώσει νέο πλάνο, συλλέγοντας προτάσεις, με προσανατολισμό στην τεχνολογική εκπαίδευση.

Προς διαβούλευση

Κατατέθηκε στη Βουλή για συζήτηση το σχέδιο νόμου για το εκλογικό σύστημα στους ΟΤΑ, οπότε ετοιμαστείτε για μάχη. Ο Πέτσας δεν κάνει πίσω στη μείωση του αριθμού των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, ενώ επιμένει στο 43% από τον α’ γύρο (χωρίς πλαφόν) και στο 3% ελάχιστο όριο για να εκλέξει έναν σύμβουλο ένας συνδυασμός.  Η θητεία των αιρετών αυξάνεται στα 5 χρόνια και οι επόμενες κάλπες θα στηθούν στις 8 Οκτωβρίου του 2023. Ενδιαφέρον θα έχει η στάση του ΚΙΝΑΛ, διότι ο νόμος αντιγράφει διατάξεις του Καλλικράτη, αλλά νομίζω ότι το 43% θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για υπερψήφιση.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Ταρακουνήθηκαν στο Μαξίμου από τις δηλώσεις Τζαβάρα, κάτι που προκύπτει με σαφήνεια από τα χθεσινά αθηναϊκά… παραπολιτικά sites. Αν επρόκειτο για άλλο βουλευτή, μπορεί και να έκαναν τα στραβά μάτια, αλλά εδώ μιλάμε για τον Γενικό εισηγητή της πλειοψηφίας στη Συνταγματική Αναθεώρηση και 15 χρόνια βουλευτή. Εξ ού και οι διαρροές ότι ψάχνουν τρόπο να αποκαταστήσουν την αδικία.

*Το σχέδιο των συνεργατών Μητσοτάκη για τις επόμενες εκλογές στη Δυτική Ελλάδα έχει έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να εκλεγούν –ει δυνατόν στην πρώτη θέση- βουλευτές της απόλυτης επιρροής του πρωθυπουργού και να εκτοπιστούν σαμαρικοί, καραμανλικοί κλπ. Οπότε έχουμε και λέμε:

*Στην Αιτωλοακαρνανία θέλουν να βγάλουν πρώτο σε σταυρούς τον νυν ΥΠΑΑΤ, Σπ. Λιβανό, από τρίτο που είναι τώρα, ξεπερνώντας Καραγκούνη και Σαλμά. Απο δύσκολο έως απίθανο το βλέπω, διότι γραφείο με την οργάνωση του Καραγκούνη δεν πιστεύω ότι υπάρχει πανελλαδικά. Πάντως, τον Λιβανό δεν τον αποκαλουν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη, αλλά «υπουργό Αιτωλοακαρνανίας»!

*Στην Αχαΐα θέλουν να βάλουν τον Μπεκίρη στο ψηφοδέλτιο και να τον βγάλουν βουλευτή, για αυτό και μην περιμένετε να δείτε υπουργό από εκεί, όσο και να χτυπιέται ο Κατσανιώτης.

*Στην Ηλεία είναι προφανές ότι δεν θέλουν τον Τζαβάρα, αλλά δεν είναι ο μόνος ανεπιθύμητος από το Μαξίμου. Ακόμα δεν μπορώ να γράψω περισσότερα. Τα σενάρια περί υποψηφιότητας Σκυλακάκη γράφτηκαν και σε αθηναϊκά site, όμως απο το ρεπορτάζ μέχρι τώρα δεν μου προκύπτει κάτι τέτοιο. Θα πειστώ μόνο αν ακούσω για καμιά μεγάλη επένδυση στην Ηλεία μέσω ταμείου Ανάκαμψης.

*Στα απολύτως απαραίτητα περιόρισε τις αρμοδιότητες της αναπλ. Διοικήτριας της ΝΜ Αμαλιάδας, Ειρ.Αγγελάκου, με νέα του απόφαση ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος. Βασικά δεν της άφησε και τίποτα σημαντικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος