FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Α. Μαρίνου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ημερομηνία: 18-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με αφορμή την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος  προέβη στο ακόλουθο μήνυμα:

«H 19η Μαΐου, είναι ημέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

102 χρόνια μετά συνεχίζουμε να αποτίουμε φόρο τιμής στους 350.000  Ποντίους  που υπήρξαν θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων.

Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε και να τιμούμε τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η ιστορία έχει διδάξει ότι η αγνόηση παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, οδηγεί τον κόσμο σε νέες τερατώδεις καταστροφές.

Η άφιξη των Ποντίων στις νέες Πατρίδες –και  είχαμε την τύχη να εγκατασταθούν και στον Δήμο Πηνειού- ήταν η απαρχή μιας ιδιαίτερα δύσκολης, αλλά παράλληλα δημιουργικής πορείας για εκείνους.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη του μαρτυρίου αλλά και βαθιά την πίστη, τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις, πέτυχε να αναγεννηθεί και να αποτελεί σήμερα φάρο μηνυμάτων αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας και αισιοδοξίας για το μέλλον».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος