FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 15/7/2020

Ημερομηνία: 15-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Πράξη φανατισμοῦ καί μισαλλοδοξίας»

Επίσημη θέση για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί πήρε με γραπτή του δήλωση στην «Πρωινή» ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, στηλιτεύοντας την ενέργεια του Τούρκου προέδρου. «Αὐτή ἡ πράξη φανερώνη ἐκδήλωση πού ἀντίκειται γενικά στήν Θρησκευτικότητα τῶν ἀνθρώπων καί στόν Οἰκουμενικό Πολιτισμό. Πάντοτε οἱ πολιτισμένοι ἄνθρωποι καί οἱ Θρησκευόμενοι  σέβονται τήν Θρησκευτικότητα τῶν ἄλλων συνανθρώπων τους καί τῶν Θρησκευτικῶν μνημείων ὅπως τό ἴδιο κάνουν, πρέπει νά κάνουν καί ὅλοι οἱ ἄνθρωποι τοῦ κόσμου. Ἑπομένως ἡ πράξις αὐτή τοῦ Προέδρου τῆς Τουρκικῆς Δημοκρατίας εἶναι ἐκδήλωση σκέτου φανατισμοῦ καί μισαλλοδοξίας ποῦ δέν ἁρμόζει στόν ἀνώτατο ἄρχοντα τῆς Τουρκίας καί διά τοῦτο εἶναι καταδικαστέα  ἀπό ὅλους τούς ἀρχηγούς Κρατῶν τῆς Ὑφηλίου», τόνισε.

Το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ

Διαβάζοντας το έγγραφο της απόφασης του υπουργείου Υγείας σχετικά με την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων γιατρών, στάθηκα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί που γράφει ότι ελήφθησαν υπόψη «τα αιτήματα των Διοικήσεων των Υ.Πε για προκήρυξη κενών θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ» και «τα έγγραφα των Διοικήσεων των Υ.Πε. με τα οποία ζητείται η έγκριση προκήρυξης θέσεων που είχαν προκηρυχθεί και απέβησαν άγονες». Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τι περιέχει το έγγραφο της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για τις κενές θέσεις στο Νοσοκομείο Πύργου. Πόσες θέσεις ζήτησε και σε ποιες ειδικότητες, ώστε να ξέρουμε ποιος έκανε την πολιτική επιλογή να αποκλείσει το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Δυσαρέσκεια

Από νωρίς βρέθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, μαζί με τον αναπλ. δημάρχου, Ανδρ. Παπαδάκο, για να συμμετάσχει στη σύσκεψη με τον γγ του ΥΠΕΝ, Ευθ. Μπακογιάννη. Ωστόσο, η ομολογουμένως σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη της σύσκεψης (σχεδόν μία ώρα) τον έβγαλε εκτός προγράμματος, διότι έπρεπε να ταξιδέψει για Αθήνα, με συνέπεια να αποχωρήσει, ενημερώνοντας σχετικά τον αντιπερ/ρχη Ηλείας, Β. Γιαννόπουλο και τους παριστάμενους δημάρχους. Δεν είπε κάτι, αλλά η ενόχληση για την καθυστέρηση ήταν εμφανής στο πρόσωπό του.  Κάτι πήγε να πει ο κ. Παπαδάκος, αλλά –ως εμπειρότερος– ο κ. Λυμπέρης του συνέστησε να μη σχολιάζει δημοσίως!

Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, απέστειλε χθες το πρωί ο Σύλλογος παραθεριστών παραλίας Λεχαινών « Ο Άγιος Παντελεήμων», για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που έδειξε με την τοποθέτηση διαδρόμου για την πρόσβασή ΑμεΑ στην παραλία των Λεχαινών. «Δικαίωμα στην απόλαυση της θάλασσας έχουν όλοι οι συνδημότες μας, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους τα μέλη του συλλόγου.

Ώρα αποφάσεων

Ώρα αποφάσεων για τις εκλογές της ΕΠΟ, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει η διάσκεψη στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί την ίδια μέρα και η απόφαση από την –ηλειακής καταγωγής– πρόεδρο Διονυσία Μπιτζούνη. Οι πρώτες συνεδριάσεις ήταν ενδιαφέρουσες, διότι οι δικηγόροι πίστευαν ότι θα ξεμπλέξουν εύκολα μαζί της κι ότι ως γυναίκα δεν θα ξέρει πολλά από ποδόσφαιρο, όμως εντέλει τα βρήκαν σκούρα, γιατί στα νομικά η πρόεδρος… παίζει μεγάλη μπάλα!

Συνεργασία με το «Διάζωμα»

Συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα» του Σταύρου Μπένου θα εγκαινιάσει στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παρόντες θα είναι κατά πιθανότητας τόσο ο ίδιος ο Μπένος όσο και ο περ/ρχης Νεκτάριος Φαρμάκης για να υπογράψουν το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Αρχαίας Ολυμπίας και την προώθηση σχετικών δράσεων.

Πήρε Ειδικό Σήμα

Το Ειδικό Σήμα ιαματικών πηγών χορηγήθηκε για πρώτη φορά στις ιαματικές πηγές του Καϊάφα! Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, το γνωστοποίησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως και ζήτησε την έγκρισή του για να προχωρήσει τη διαδικασία για την εγγραφή των ιαματικών πηγών του Καϊάφα, που είναι οι πρώτες ιαματικές πηγές του κόσμου, γνωστές από το 1.600 π.Χ., στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών με ιστορία.

Τους συνεχάρη

Την ευκαιρία για ολιγόλεπτη συζήτηση με τον γ.γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη είχαν οι δύο Ηλείοι αριστούχοι των φετινών Πανελλαδικών, Γιώργος Κατσαλάς και Χρήστος Τσαγκαρούλιας, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρώτου στον Πύργο. Ο κ. Μπακογιάννης τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στις πανεπιστημιακές τους σπουδές, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο και έχει ιδιαίτερη αγάπη στην ελληνική εκπαίδευση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος