FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: “Αποκάλυψη τώρα!”

Ημερομηνία: 14-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ούτε αστικοί μύθοι, ούτε θεωρίες συνωμοσίας, ούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απλή, κοινή λογική. Ακόμα και αυτή δηλαδή είναι δύσκολο να επιβιώσει σε έναν κόσμο όπου ο διάχυτος παραλογισμός και η ημιμάθεια τείνουν να την υποκαταστήσουν, αλλά κάπως τέλος πάντων θα πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να απαντάμε στα επίκαιρα ερωτήματα της εποχής μας. Και ένα απ’ αυτά είναι τα μικρόβια, οι ιοί, οι πανδημίες, εν ολίγοις, οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της έλευσης του κορονοϊού.

Γιατί όμως καθίσταται τόσο δύσκολο το ερώτημα, ακόμη και στην περίπτωση που χορηγηθεί ένα εμβόλιο στο σύνολο του πληθυσμού (απίθανο) και επιστρέψουμε στην υγειονομική κανονικότητα; Η απάντηση που έχει ήδη δώσει η επιστημονική κοινότητα είναι ότι με μία έννοια δεν υπάρχει άμεση επιστροφή, καθότι θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι ο COVID-19 αυξάνει την  γενική μικροβιακή αντοχή και επιταχύνει την λεγόμενη «αντιβιοτική αποκάλυψη».

Με απλά λόγια, πολλοί από τους ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο με COVID-19, λαμβάνουν παράλληλα με την αγωγή για τον ιό καί αντιβιοτικά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν  δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις, όπως η πνευμονία. Επιπλέον, οι γιατροί συνταγογραφούν αντιβίωση προληπτικά σε ασθενείς με COVID-19, ακόμη κι αν νοσήσουν ελαφρά, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Κατά συνέπεια, επειδή ήδη προ κορονοϊού η εκτεταμένη χρήση αντιβιοτικών και η συνακόλουθη ανθεκτικότητα των βακτηρίων είχε δημιουργήσει ζήτημα εκατοντάδων χιλιάδων θανάτων (περί τους 700.000 για να ακριβολογούμε) ανά χρονιά σε όλο τον πλανήτη, υφίσταται πλέον τεράστιος κίνδυνος οι εκατοντάδες χιλιάδες να γίνουν εκατομμύρια.

Το άτοπο του προβλήματος: Όλη αυτή η απολύμανση, η αποστείρωση και η πολύ σχολαστική καθαριότητα την οποία έχουμε υιοθετήσει ελέω κορονοϊού ως υπεύθυνοι πολίτες, επιταχύνει εκ των πραγμάτων τις συνθήκες πολλαπλασιαστικής ανθεκτικότητας των μικροβίων! Ιδιαίτερα δε για τα μικρά παιδιά, είναι ό,τι χειρότερο καθώς αυτή είναι η κατεξοχήν ηλικία ανάπτυξης του ανοσοποιητικού τους, που φυσικά θα τα ακολουθεί μια ζωή. Ας ελπίσουμε όλα αυτά να είναι μόνο φόβοι και πιθανότητες, αν και δυστυχώς δείχνει σχεδόν βέβαιο ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας μικροβιακής αποκάλυψης. Κι αυτή δεν αντιμετωπίζεται με κανένα θαυματουργό εμβόλιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος