FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 15/06/2021

Ημερομηνία: 15-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αλλάζει ο χάρτης

Η άρση της καραντίνας φαίνεται ότι θα φέρει ριζικές μεταβολές στον οικονομικό χάρτη της Ηλείας και της χώρας ολόκληρης. Ο τερματισμός των μέτρων κρατικής στήριξης και η επανέναρξη των πλειστηριασμών προμηνύουν αλλαγές στην αγορά, κάτι που είναι ήδη ορατό στον τουρισμό, με ξενοδοχεία να είναι ανάμεσα στο… σφυρί και το λουκέτο. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στη σελίδα των πλειστηριασμών, θα διαπιστώσει επωνυμίες με σημαντικό μερίδιο και «εκτόπισμα» στην αγορά να βρίσκοναι μια ανάσα από την αλλαγή ιδιοκτησίας. Η κυβέρνηση μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένα σχέδια και να επανεξετάσει μέτρα στήριξης, διότι η αγορά δεν θα επανέλθει σύντομα στην κανονικότητα. Προβλέπεται δύσκολος χειμώνας. Το… ξέφωτο μάλλον είναι η άνοιξη το 2022 και ως τότε πόσοι θα αντέξουν…

Στις επάλξεις

Στις επάλξεις ήταν από πολύ νωρίς χθες ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδεθευσης Ηλείας, Γιώργος Φωτεινόπουλος. Παρά τον τραυματισμό που τον αναγκάζει να μετακινείται προσωρινά με πατερίτσες, συντόνισε άψογα όλη τη διαδικασία χωρίς να παρουσιαστούν οποιουδήποτε είδους προβλήματα.

Δυσαρέσκεια

Τη δυσαρέσκειά του για τη μη λειτουργία του ΚΥ Ανδρίτσαινας ως εμβολιαστικού κέντρου εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος, τονίζοντας ότι η πλειονότητα των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και χαμηλού εισοδήματος. Όπως ανέφερε, οι περισσότεροι –αν όχι όλοι- αναγκάστηκαν να ταλαιπωρηθούν και να επιβαρυνθούν με πρόσθετα έξοδα, για να μεταβούν στην Κρέστενα ή τη Ζαχάρω, διότι το κράτος αδιαφόρησε για μία ακόμα φορά για την Ανδρίτσαινα.

Αίτημα

Την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου ζητά από την πλειοψηφία ο Νίκος Γκότσης, για να συζητηθεί και να αποφασιστεί απεργία αύριο, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται ο νέος νόμος για το εργασιακό στη Βουλή. Όπως επισημαίνει, η συνεδρίαση μπορεί να γίνει σε ανοιχτό χώρο ή μεγάλο για να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα και αποστάσεις, σημειώνοντας ότι κάτι ανάλογο έχουν κάνει εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Τον Μάκη Μπαλαούρας εντόπισε και φώναξε για καφέ το πρωί του Σαββάτου στον Πύργο ο Γαβρίλης Λιατσής. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι κατευθυνόταν αλλού, κάθισε για λίγο με τον πρώην δήμαρχο Πύργου και συζήτησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λιατσής ήταν αντικειμενικός στην κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντας τα εύσημα στον Κουρουμπλή, τον Τσιρώνη και τον Μπαλαούρα για τη συμβολή τους στα απορρίμματα και στα παν/μιακά τμήματα και ασκώντας κριτική στον Κατρούγκαλο.

Επίσκεψη στον γραμματέα

Προς επίρρωση των όσων σας αποκάλυψα χθες για την κάθοδο των «Ανδρουλάκηδων» στην Ηλεία η σημερινή φωτογραφία. Ανδρέας Σπυρόπουλος και Γρηγόρης Φελώνης, μαζί με τα μέλη της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Ηλείας, Μισέλ Αμπου-Χάντμπα και Σταύρο Δανιελιάν-Δανιηλίδη, επισκέφθηκαν τον γραμματέα Σάκη Γιατρά στο wine bar «La casa del vino» στη Γαστούνη και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για αρκετή ώρα.

Του Θεόδωρου Δημητρίου
 

Πρωινές Αιχμές

*Επαφές με αυτοδιοικητικούς που αποχώρησαν από το ΚΙΝΑΛ, έχουν αναπτύξει στελέχη της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Προσχώρηση δεν έχουμε ακόμα, αλλά γίνονται συζητήσεις σε καλό κλίμα στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας.

*Στην αυτοδιοίκηση υστερεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό και επιθυμία του Τσίπρα είναι το 2023 να δώσει μάχη για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, ειδικά στις Περιφέρειες. Στους δήμους, πάντως, αν κρίνω από την Ηλεία, διακρίνω αποστασιοποίηση ακόμα και από αυτούς που μέχρι πρότινος έδειχναν ότι είναι κοντά.

*Όσον κι αν σας φαίνεται παράξενο, πάντως, τις περισσότερες επαφές με τους αυτοδιοικητικούς τις έχει ο Μπαλαούρας, ο οποίος έχει φτιάξει λίστα με τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ  «για να μην τα οικειοποιηθεί κανένας» όπως λέει χαρακτηριστικά.

*Φθίνουσα πορεία καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ηλεία τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 60 ενεργά, εκ των οποίων τα 15 χρειάστηκαν νοσηλεία ενώ τα υπόλοιπα 45 παρέμειναν σε απομόνωση κατ’ οίκον. Τα περισσότερα εντοπίζονται αυτή τη φορά στον Δήμο Πηνειού (17). Ακολουθεί ο Δήμος Πύργου με 15, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης με 14, η Αρχαία Ολυμπία με 8 και ο Δήμος Ήλιδας με 6. Οι Δήμοι Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως μηδένισαν το κοντέρ…

*Από ό,τι έμαθα, μέχρι και την υπογραφή τής πήρε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος