FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: Παρεμβάσεις για ερασιτεχνική αλιεία και αποζημιώσεις ελιάς Καλαμών

Ημερομηνία: 14-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Ερωτήσεις κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης αναφορικά με τους περιορισμούς στην ερασιτεχνική αλιεία που εισάγει το νέο Προεδρικό Διάταγμα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι για την αδικία εις βάρος μερίδας παραγωγών ελιάς Καλαμών, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμα την αποζημίωση covidπου δικαιούνται από τον Νοέμβριο του 2020.

Αφενός, οι ερασιτέχνες αλιείς ισχυρίζονται ότι η Κυβέρνηση με το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που έθεσε σε άτυπη διαβούλευση αντιμετωπίζει τα θέματα του κλάδου τουςμε πρόχειρο τρόπο, χωρίς να λάβει υπόψη τις απόψεις των επιστημόνων και των αρμόδιων φορέων όπως οι Υπηρεσίες Αλιείας της χώρας.

Αφετέρου, περίπου 10.000 ελαιοπαραγωγοί έχουν μείνει εκτός της ενίσχυσης covidαπό τον Νοέμβριο του 2020, λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε επανειλημμένως ότι το λάθος θα διορθώνονταν άμεσα, αλλά τελικά έπρεπε να φτάσει ο Μάιος του 2021, για να διαπιστώσουν οι παραγωγοί ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με τον όρο ότι από το δικαιούμενο ποσό θα αφαιρεθεί το μη επιστρεπτέο κομμάτι τυχόν επιστρεπτέων προκαταβολών που έχουν λάβει ενδιαμέσως όσοι τις δικαιούνταν. Τελικά οι παραγωγοί αυτοί που εξαρχής αδικήθηκαν θα πάρουν πολύ καθυστερημένα μια ‘’κουτσουρεμένη’’ ενίσχυση, ενώ στους υπόλοιπους δικαιούχους έχει κανονικά δοθεί ολόκληρη από τα τέλη του 2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος