FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/04/2021

Ημερομηνία: 14-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ομαδικό πνεύμα

Την ευκαιρία να τα πει για αρκετή ώρα με τους αντιπεριφερειάρχες του είχε χθες ο Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς η μη διεξαγωγή περιφερειακών συμβουλίων στην Πάτρα έχει περιορίσει τις κατ΄ιδίαν συζητήσεις. Τον περιφερειάρχη συνόδευσαν στη  μίνι περιοδεία στη νότια Ηλεία και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος και οι τρεις θεματικοί Θοδωρής Βασιλόπουλος, Νίκος Κοροβέσης και Δημήτρης Νικολακόπουλος και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης. Μην ξεχνάτε ότι ολοκληρώνεται η πρώτη διετία και ουσιαστικά αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για το 2023, οπότε η ομάδα πρέπει να είναι ακόμα πιο συντονισμένη, κορονοϊού επιτρέποντος πάντα.

Νέα επικοινωνία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες το πρωί με συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου ο δήμαρχος πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.  Ο δήμαρχος επικαιροποίησε το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αντιπροσωπείας της Ηλείας αποτελούμενης από το Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό, τους βουλευτές, τους δημάρχους Πύργου και Ήλιδας και τον αντιπεριφερειαρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο. Πήρε απάντηση οτι δεν έχει οριστεί καμία συνάντηση ενώ υπάρχει το αίτημα. Ο δήμαρχος Πύργου εξέφρασε την αγωνία του και τόνισε ότι άμεσα επιβάλλεται η συνάντηση, διαφορετικά επέρχεται ολοκλήρωση της απαξίωσης της Ηλείας και κλείνει οριστικά ο δρόμος της ανάπτυξης. «Οι κυβερνητικοί βουλευτές πρέπει να δώσουν τώρα τη λύση, διασφαλίζοντας το καθοριστικό ραντεβού», σχολίασε.

Αγνοήθηκε

Προσπαθώντας να ερμηνεύσω την ατάκα του Συρίγου ότι «δεν έχουμε καμία πρόταση για Ολυμπιακή Σχολή στην Ηλεία», έψαξα και έμαθα ότι όντως κανένας φορέας του νομού δεν την έχει καταθέσει, διότι πολύ απλά κανένας δεν θέλησε να υιοθετήσει την πρόταση του Ηλείου καθηγητή Γιώργου Παναγιωτόπουλου.  Μετά μη λέμε ότι μας αγνοεί η κυβέρνηση, διότι εμείς δεν αντιπροτείνουμε τίποτα. Η πικρή αλήθεια λοιπόν είναι πως δυστυχώς κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την πρότασή του, λες και έχουμε πολλές και σοβαρές εναλλακτικές, και επί της ουσίας δεν υπήρχε σεβασμός στον κόπο που έκαναν αυτός και οι συνεργάτες του.

Κριτική

Χαιρέτισε μεν τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα ο πρώην περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, ωστόσο άσκησε κριτική για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού στην Ηλεία. Όπως ανέφερε, ο νομός μας έχει μείνει πίσω, καθώς υστερεί κατά 3,5% από το πανελλαδικό ποσοστό εμβολιασμού 1ης δόσης (26% σχετική απόκλιση) και κατά 2,1% (30% σχετική απόκλιση) ως προς το ποσοστό εμβολιασμού 2ης δόσης.

Σύσκεψη για την αντιπυρική

Η έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία της Πυροσβεστικής ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την Πρωτομαγιά, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη χθεσινή σύσκεψη που διεξήχθη στην Πάτρα, με την παρουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του αρχηγού του Σώματος, Στ. Κολοκούρη, του Συντονιστή Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Νήσων, Γ. Πουρνάρα, του διοικητή ΠΟΥ Δυτ. Ελλάδας, Ανδρ. Στεμπίλη. Παρών ήταν και ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της Ηλείας και στα αυξημένα συμβάντα των τελευταίων ημερών.

Καθαρισμός στα Λουτρά Κυλλήνης

Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού στη περιοχή των Ιαματικών Λουτρών Κυλλήνης.  Οι εργαζόμενοι στο τομέα καθαριότητας, όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες της πανδημίας, έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες πραγματοποιώντας σπουδαίο έργο, αλλάζοντας την εικόνα εγκατάλειψης που υπήρχε σε πολλές περιοχές του Δήμου. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλες τις υπηρεσίες για τη συνεισφορά του, σημειώνονα ότι η εργασία που προσφέρουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ είναι πολύτιμη, καθώς με τις υπηρεσίες που παρέχουν δίνουν ανάσα στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού του Δήμου.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Από αυτά που μαθαίνω, η Μουσειολογία δεν έχει καμία τύχη, διότι εκτός των άλλων, ο Συρίγος θεωρεί ότι η κατάργησή της συνιστά μεταρρυθμιστική κίνηση, για αυτό και η προχθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή «έπαιξε» ψηλά σε αθηναϊκό εκπαιδευτικό σάιτ.

*Κάπως έτσι, θα είμαστε μάλλον ο μοναδικός νομός πανελλαδικά χωρίς ΑΕΙ. Πάντα στην πρωτοπορία η Ηλεία!

*Δεν έχει αφήσει τηλέφωνο για τηλέφωνο ο Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ. Μέχρι και με ακραιφνείς παπανδρεϊκούς της Ηλείας και της Αχαΐας επικοινώνησε για να αποσπάσει τη στήριξή τους.

*Στην Ηλεία, πάντως, το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη έχει κάνει τις επαφές του και έχει δημιουργήσει καλή «μαγιά», αφού έχει προσεγγίσει και πρόσωπα που μέχρι τώρα ήταν «προεδρικοί».

*Αξιοσημείωτη πάντως είναι και η παρουσία του Γερουλάνου στην Ηλεία, αφού έχει δημιουργήσει ένα… ρηγματάκι στο μπλοκ της Φώφης, ιδιαίτερα σε παπανδρεϊκά στελέχη.

*Σαν κάποιος να έλειπε χθες στον Αλφειό, παρότι προσκλήθηκε από όσο έμαθα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος