FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 07/09/2021

Ημερομηνία: 07-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πολιτικοί και τεχνοκράτες

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά σε όλη τη χώρα. Σίγουρα είναι θετική η γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων και η θέσπιση των σχετικών αποφάσεων. Διαπιστώνω όμως μια υπερβολικά τεχνοκρατική προσέγγιση ακόμα και σε υψηλό επίπεδο, με ταυτόχρονη απουσία πολιτικού στόχου για την ανασυγκρότηση και την επόμενη μέρα. Δε γίνεται διαρκώς να παρουσιάζονται η ηλεκτρονική αίτηση και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ως πολιτικά επιτεύγματα, εκτός αν είσαι ο Πιερακκάκης. Το μόνο πρόσωπο, που ως τώρα έχει απαντήσει πολιτικά, είναι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος κατανοεί τι πρέπει να γίνει με τις καμένες ελαιοκαλλιέργειες και έχει δώσει πειστικές απαντήσεις που περιμένουμε να υλοποιηθούν. Ίσως να ήταν πιο χρήσιμος ως υπουργός. Οι πολίτες θέλουν σχέδιο, πλάνο και όραμα. Επιθυμητοί οι τεχνοκράτες, προφανώς, αλλά δεν παράγουν πολιτική.

Στα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας θα επισκεφθεί αύριο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Αχαΐας,  Νίκο Καραθανασόπουλο. Αρχικά θα μεταβούν στην Αμαλιάδα στις 10 το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθούν το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Εγρήγορση

Το χαμηλό ποσοστό πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης (περίπου 43%) στην Ηλεία και την ερημοποίηση του συστήματος υγείας στο νομό, λόγω αδυναμίας κάλυψης των θέσεων ιατρικού προσωπικού, θεωρεί ως κύριες παραμέτρους που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό για την πανδημία στον νομό ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας ΔΙαμαντόπουλος, ζητώντας άμεση προκήρυξη των μόνιμων θέσεων. Όπως επισήμανε, δεν είμαστε άτρωτοι παρότι με κριτήριο τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων ανά 100 χιλ. κατοίκους είμαστε χαμηλά

Διόρθωση

Κάποιο λάθος έκανα στους υπολογισμούς στο αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία και «έφαγα» μερικά χρόνια θητείας από τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός έχει συνολικά 26 χρόνια στα κοινοβουλευτικά έδρανα, μόλις δύο λιγότερα από τον Γιάννη Σκουλαρίκη, και έχει εκλεγεί συνολικά επτά φορές βουλευτής, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών το 1986 και την τριετία 1993-1996, καθώς και Υφυπουργός Ανάπτυξης από το 2001 ως το 2004.

Ψήφισμα στην Αποκεντρωμένη

Συνεχίζουν τις δράσεις διαμαρτυρίας τα μέλη της Επιτροπής Πυροπλήκτων Ηλείας, καθώς σήμερα το πρωί στις 10 π.μ. θα μεταβούν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο, προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμα των φορέων που την συγκροτούν, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία. Οι δράσεις της συντονιστικής επιτροπής δεν πρόκειται να σταματήσουν στην αυριανή κινητοποίηση, αφού αναμένονται και άλλες στην Ηλεία αλλά και στην Αχαΐα.

Τα είπαν

Στην κεντρική πλατεία του Πύργου βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο Μιχάλης Κατρίνης μαζί με τον περ/κό σύμβουλο Κώστα Μητρόπουλο, συζητώντας με πλήθος πολιτών. Στο περιθώριο των επαφών τα είπε για λίγη ώρα με δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ ενώ είχε και ολιγόλεπτη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρήστο Γαβρά, στην οποία κυριάρχησε ο ανασχηματισμός και τα «απόνερά» του.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Αρκετές θετικές γνώμες συγκεντρώνει εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει σε πιο στενή συνεργασία στην κάλπη του 2023.

*Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, και ο Γιώργος Καραστέργιος ήταν αυτοί που συνόδευσαν τον Γιάννη Πλεμμένο στη βράβευσή του από το ΠΑΣΟΚ για το εθελοντικό του έργο.

*Ο Στυλιανίδης είναι μια χαρά επιλογή, να μην παρεξηγούμαστε. Αλλά οι χειρισμοί με τη fast track πολιτογράφησή του μαρτυρούν προχειρότητα, όπως και με τον Αποστολάκη.

*Στην Ηλεία αναμένεται εντός των ημερών ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος τιμά τον νομό παραδοσιακά κάθε Σεπτέμβριο. Και μια και τον ανέφερα, να ξέρετε ότι όσοι προσπαθούν να τον ερμηνεύσουν ως προς την προτίμησή του για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, εκφράζουν περισσότερο ευσεβείς πόθους και όχι την πραγματικότητα. Ο νοών νοείτω.

* Την Πέμπτη στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί τρισάγιο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο, στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου και για τον σκοπό αυτό επικοινώνησαν ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος με τον Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Γερμανό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος