FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 01/4/2020

Ημερομηνία: 01-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δίνει τον μισό μισθό

Την πρόθεσή του να διαθέσει το 50% του μισθού του για τον επόμενο μήνα στοπλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊούεξέφρασε μιλώντας στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, υπογραμμίζοντας τη συμβολική διάσταση της κίνησης. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για να κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις αργότερα. «Είναι μια αυτοτελής συμβολική κίνηση η οποία δεν πρέπει να αξιοποιηθεί στη λογική της μείωσης των μισθών και των συντάξεων», είπε χαρακτηριστικά.

Ταμείο για την Ηλεία!

Φιλολαϊκή απόφαση έλαβε χθες αργά το βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού στην Ηλεία. Όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε να συστήσει το «Ειδικό ταμείο Αρχαίας Ολυμπίας», στο οποίο θα καταθέτει 2.000 ευρώ για κάθε τηλεοπτική συνέντευξη που δίνει, 1.000 ευρώ για κάθε ραδιοφωνική του συνέντευξη και 500 ευρώ για κάθε δέκα αναρτήσεις στο τουίτερ. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά θα διατεθούν μέσω ΕΣΠΑ σε όλους τους πληγέντες πολίτες και επαγγελματίες της Ηλείας, υπό τον όρο να παρακολουθήσουν ένα δίμηνο σεμιναριακό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης αρχαίων Ελληνικών, με τον ίδιο ως εισηγητή. Σύντομα αναμένεται να έρθει και στην Ηλεία για ανακοινώσεις από τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Ο χρόνος θα δείξει

Δεν πρόκειται να μπω στην ουσία της υπόθεσης. Τα γνωρίζουμε και τα γνωρίζετε όλοι. Και να είμαστε ξηγημένοι, εμείς ως δημοσιογραφική οντότητα τα γράψαμε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο κ. Καραμανλής αυτήν τη θλιβερή και εγκληματική ιστορία, και μιλήσαμε με απόλυτη ειλικρίνεια στον ηλειακό λαό, λέγοντας τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, δίχως να υπολογίζουμε διόλου τις πολύ υπολογίσιμες συνέπειες τις οποίες ενδέχεται να υποστεί μία μικρή τοπική εφημερίδα όταν εκθέτει επανειλημμένως μία κυβέρνηση και τον υπουργό της. Τι να κάνουμε, αυτή είναι η ζωή και αυτή είναι πορεία που χάραξε η «Πρωινή», ήδη από τη νιότη της. Θ’ αλλάξει τροπάρι τώρα, στα γεράματα;

Γνωρίζουν λοιπόν οι πάντες τι έχει συμβεί, όπως γνωρίζουν τι επιπτώσεις έχει η ταφόπλακα η οποία μπήκε στο νομό μας διά χειρός του κ. Καραμανλή. Σκεφτείτε τι άχτι είχε με τους 160.000 Ηλείους ο κ. υπουργός, που φρόντισε να πάρει μία τέτοια απόφαση εν μέσω κορονοϊού και εθνικού lockdown!  Σιγά μην άφηνε τον ιό να του χαλάσει τη «σούπα». Ίσα ίσα, σου λέει, να η ευκαιρία, σκεπτόμενος ως τυπικός λύκος που χαίρεται στην αναμπουμπούλα. Καλά θα κάνει βέβαια να μη χαίρεται και πολύ, καθώς καμιά φορά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και η απόφασή του πιθανότατα δρομολόγησε και άλλες, δυσάρεστες για τον ίδιο, καταστάσεις τις οποίες είτε έχει υποτιμήσει ή τέλος πάντων δεν έχει εκτιμήσει σωστά. Ο χρόνος θα δείξει.

Στενή σχέση

Με ανάρτηση στο τουίτερ αποχαιρέτισε τον Μανώλη Γλέζο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Ο Μανώλης Γλέζος, που αποχαιρετούμε σήμερα,υπήρξε σύμβολο μιας γενναίας γενιάς, παράδειγμα ήθους,ευπρέπειας και φιλοπατρίας.Τον ευχαριστώ που μοιράστηκε μαζί μου σκέψεις και προβληματισμούς του.Η Ελλάδα μας πάντα θα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Μανώλη Γλέζο.Θερμά συλλυπητήρια», έγραψε. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν -και το αποκάλυψε ο Μάκης Μπαλαούρας- είναι ότι ο Γλέζος έτρεφε εκτίμηση στον Μεϊμάράκη επειδή στήριζε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που ίδρυσε ο ακούραστος Μανώλης το 1985, για αυτό και τον όρισε συνδιαχειριστή της κηδείας του, μαζί με τον Μπαλαούρα και έναν Απερανθίτη.

Όπως πέρυσι

Το ίδιο καθεστώς με πέρυσι θα ισχύσει και  φέτος για τους παραγωγούς των παραλίμνιων εκτάσεων της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας. Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παν. Γριβάκης, δέχθηκε αρκετά τηλέφωνα από του δικαιούχους κατοίκους του δήμου (Καλλίκωμο, Σαμικό, Ράχες, κ.ά.) και τους τόνισε ότι θα μπουν στα ίδια αγροτεμάχια που είχαν μπει και την περασμένη χρονιά. Για τις περιπτώσεις εκτάσεων όπου οι δικαιούχοι απεβίωσαν, θα γίνει νέα διανομή με εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Δηκτικός

Καυστικό σχόλιο έκανε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, σχετικά με τις δηλώσεις υπουργών ότι υπάρχει κίνδυνος να το παρακάνουμε με τις επιδοτήσεις στους πολίτες. «Χτες αποφάσισαν να επιδοτήσουν την κοινοπραξία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα επειδή έχει μειωμένα έσοδα από τη χαμηλή κυκλοφορία με 11 εκατ. ευρώ…» σχολίασε με νόημα σημειώνοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να δίνονται τέτοιες ενισχύσεις και την ίδια ώρα οι αγρότες να είναι αβοήθητοι.

Γίναμε όλοι… αθλητές! 

Η… μετάβαση αριθμός 6, τουτέστιν άθληση, προσωπική άσκηση και βόλτα με το κατοικίδιο, είναι η πλέον δημοφιλής τις απογευματινές και πρωινές ώρες, αφού ο περισσότερος κόσμος βρήκε μια μικρή διέξοδο από τον εγκλεισμό των τόσων ημερών.  Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις όπως έγινε στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, οι αθλούμενοι το… τερμάτισαν με αποτέλεσμα να προκύψουν νέα απαγορευτικά μέτρα και καλά έκαναν δηλαδή γιατί η απερισκεψία μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια όλων μας να βγούμε όσο γίνεται πιο αλώβητοι από τον κορονοϊό. Ωστόσο δεν διαφέρει και πολύ από αυτές τις εικόνες, η οδός Κατακόλου, όπου ειδικά το απόγευμα, από τις 4.30 έως τις 7.30 όλοι περπατάνε και τρέχουνε, άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, χωρίς συχνά να τηρούν τα μέτρα των αποστάσεων ασφαλείας, λόγω της πληθώρας των αθλούμενων. Η ΕΛΑΣ όμως, έχει το νου της, το περπάτημα είναι «ελεγχόμενο» και όπου κρίνει ότι πρέπει να παρέμβει το κάνει. Καλός και χρήσιμος ο αθλητισμός και κατανοητός, αλλά ο καθένας από μας οφείλει να προσέχει περισσότερο. Λιγότερος συνωστισμός, επιβάλλεται! Άθληση κατά μόνας!

Με μεγάφωνα!

Καλό το Ίντερνετ, αλλά για τις μεγαλύτερες ηλικίες οι παραδοσιακοί τρόποι ενημέρωσης είναι καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί. Έτσι, προχθές το πρωί αυτοκίνητο του δήμου Ζαχάρως, ειδικά διαμορφωμένο με μεγάφωνα, πέρασε από όλες τις γειτονιές της Νέας Φιγαλείας, στέλνοντας από τα μεγάφωνα το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι. Έχουμε στο πλευρό μας τον δήμο και τις υπηρεσίες του», ήταν το ενημερωτικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία και γειτονιές και νέο ενημερωτικό υλικό από το προσωπικό του δήμου με τηλέφωνα και τρόπους επικοινωνίας κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος