FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα για εργαστήρια στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου

Ημερομηνία: 22-11-2023 | Συντάκτης:

-Απόφαση δημοτικού συμβουλίου ζητά για το ΕΝΕΕΓΥΛ στον Άγιο Ιωάννη η ΔΥΠΑ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Συνεχίζεται η αναζήτηση κτιρίου κατάλληλου να φιλοξενήσει το ΙΕΚ και την ΕΠΑΣ μαθητείας της ΔΥΠΑ Πύργου, προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά των μαθητών στην Πάτρα για τα εργαστηριακά μαθήματα.

Εκτός από το πρώην Ειδικό Γυμνάσιο στον Άγιο Ιωάννη, για το οποίο απαιτέιται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, εξετάζεται και η περίπτωση του 1οΥ ΕΠΑΛ Πύργου, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στον βουλευτή Ηλείας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, μετά την απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου ότι είναι εφικτή η παραχώρηαση του κτιρίου στον Άγιο Ιωάννη κα του Κοινοτικού Γραφείου, για τη συνέχιση των μαθημάτων των μαθητών της ΕΠΑΣ Πύργου και των καταρτιζόμενων του ΙΕΚ Πύργου, η ΔΥΠΑ ζήτησε να αποσταλεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την έγκριση παραχώρησης στη Δ.ΥΠ.Α. των αναφερόμενων χώρων καθώς και στοιχεία του τεχνικού φακέλου των ακινήτων (οικοδομική άδεια, καταλληλότητα χρήσης για λειτουργία εκπαιδευτηρίων κ.λπ.) για να ελεγχθεί η καταλληλότητά του.

 Επίσης η ΔΥΠΑ ζήτησε με έγγραφό της από το Υπουργείο Παιδείας, να διατεθεί χώρος για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων εργαστηριακών μαθημάτων της ΕΠΑΣ Πύργου και του ΙΕΚ Πύργου της Δ.ΥΠ.Α. στο Εργαστηριακό Κέντρο Πύργου (1ο ΕΠΑΛ Πύργου), αίτημα επί του οποίου αναμένεται σχετική απάντηση.

Σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών από το ΚΠΑ2 Πύργου, δεδομένης της τηλεργασίας των υπαλλήλων, αυτή μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά, όπως προαναφέρθηκε, ενώ επείγουσες περιπτώσεις που απαιτούν διά ζώσης εξυπηρέτηση κοινού μπορούν να εξυπηρετηθούν στο ΚΠΑ2 Αμαλιάδας

«Βεβαίως τονίζεται ότι για την κατά το δυνατό συντομότερη δια ζώσης λειτουργία του ΚΠΑ2 έχουν ήδη δρομολογηθεί εργασίες καθαρισμού, εγκατάστασης δικτύων και συντήρησης συστήματος κλιματισμού σε διαθέσιμο ακίνητο ιδιοκτησίας της Δ.ΥΠ.Α. στον οικισμό “ΠΥΡΓΟΣ V”, ενώ παράλληλα αναζητείται άλλο κατάλληλο ακίνητο προς μίσθωση για τον ίδιο λόγο σε συνδυασμό με το σε εξέλιξη χρηματοδοτούμενο μέσω του ΤΑΑ έργο του Rebranding των ΚΠΑ2 της Δ.ΥΠ.Α.», καταλήγει η απάντηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia