FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα Φαρμάκη για επέκταση ορίου πιστώσεων

Ημερομηνία: 09-06-2023 | Συντάκτης:

Ζητά αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 25 εκατ. ευρώ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την αύξηση του ορίου πιστώσεων του Συγχρηματοδοτούμενου Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2023 κατά 25,7 εκατ. ευρώ ζήτησε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης από το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Όπως επισημαίνει στο αίτημά του, οι μέχρι σήμερα κατανομές ανέρχονται σε 58,2 εκ ευρώ ενώ οι πληρωμές σε 41,2 εκ ευρώ, και δεδομένου ότι υπάρχει εύλογος χρόνος για την πληρωμή, τα 58,2 εκ. πολύ σύντομα θα είναι δαπάνες, αφού οι κατανομές ελέγχονται και εγκρίνονται μόνο με την ύπαρξη λογαριασμού.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως η ΕΕΤΑΑ ολοκληρώνει την πράξη της εναρμόνισης και απαιτεί το σύνολο του προϋπολογισμού, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν ενταχθεί στη ΣΑΕΠ 0011 δύο έργα από το εθνικό σκέλος συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, τα οποία άμεσα θα απορροφήσουν σημαντικό ποσό, συμβάλλοντας σημαντικά στην ασφαλή ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
«Αν λάβουμε υπόψη πως υπογράφηκε η σύμβαση και ήδη εκτελείται μία Πράξη της ΒΑΑ Πάτρας μεγάλου προϋπολογισμού, η οποία υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς και ταχεία απορρόφηση και το υπόλοιπο των πιστώσεων, καθώς και το πλήθος των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος, δεν είναι πλέον διαχειριστικά εφικτό να καλύψει τις χρηματοδοτικές του ανάγκες», εξηγεί και επισημαίνει πως είναι αναγκαία η αύξηση του ορίου πιστώσεων έργων της ΣΑΕΠ 001/1 και της ΣΑΕΠ 001/7 για το 2023, επιπλέον κατά 25.705.437,90 ευρώ, δηλαδή να ανέβει από τα 97,52 εκατ. ευρώ στα 123,2 εκατ. ευρώ», καταλήγει στο αίτημά του ο κ. Φαρμάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος