FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: Το φιλί σου προδοσία

Ημερομηνία: 30-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”99268″ img_size=”full”][vc_column_text]Παιχνίδια εξουσίας παίζονται συχνά στην πολιτική. Τόσο συχνά, που η ίδια η πολιτική έχει γίνει ένα παιχνίδι, στο οποίο επιβιώνουν οι πιο δυνατοί παίχτες. Τώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιβιώσει κανείς, αλλά στο τέλος, θα επιβιώσει εκείνος που έχει τις πιο εκτεταμένες συμμαχίες και τα πιο ισχυρά «χαρτιά» –ο όρος χαρτιά αναφέρεται σε πρόσωπα, πληροφορίες, και πράγματα– στην διάθεσή του. Αν η πολιτική δηλαδή ήταν πράγματι ένα παιγνίδι σαν αυτά που παίζουμε στα σπίτια μας, θα μπορούσε να νοιάζει με κάτι μεταξύ σκακιού και τράπουλας. Και βέβαια, σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχουν αληθινές φιλίες, παρά μόνο ευκαιριακές σχέσεις. Γι’ αυτό είναι φρόνιμο να μην παίρνει κανείς στα σοβαρά τα φιλιά και τις αγκαλιές, ούτε καν τα αξιώματα και τις θέσεις.

Η εκτεταμένη εισαγωγή ήταν απαραίτητη προκειμένου να ερμηνεύσουμε ένα δημοσίευμα εφημερίδας φιλικά προσκείμενης στην κυβέρνηση, στο οποίο ο «διαπιστευμένος» από την Δεξιά δημοσιογράφος «έκαψε» τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη. Το δημοσίευμα έφερε την υπογραφή του Μανώλη Κοττάκη, και η εφημερίδα «Δημοκρατία» κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες με τον τίτλο «Βαρίδι ο Άδωνις για την κυβέρνηση».

Δεν θα μπούμε εδώ στην ουσία της υπόθεσης «Novartis» γιατί αργά ή γρήγορα (και μάλλον θα είναι γρηγορότερα απ’ ότι πιστεύουμε) αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πρόσωπα και πράγματα. Το ζήτημα είναι ότι μετά τα νέα ατοπήματα του Αδώνιδος, μεταξύ των οποίων οι αιτιάσεις για Τσίπρα και Πολάκη, που κατά τον ίδιο μπορεί και να τα «πήραν» από πολυεθνικές, το ποτήρι ξεχείλισε. Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά, πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή το μπουμπούκι (ή μπουμπούκος) της Δεξιάς επιχειρεί με κάθε τρόπο να γλιτώσει το τομάρι του; Είναι σαφές πλέον ότι δεν χωρούν δύο αρχηγοί σε  ένα κόμμα και ο Μητσοτάκης φαίνεται να έχει αποφασίζει πως, έστω μετά κόπων και βασάνων, θα επιβάλλει την αρχηγία του.Άλλωστε, τι διάολο, πρωθυπουργός της χώρας είναι. Ή αυτός θα κάνει κουμάντο, ή ο Σαμαράς! Τώρα, θα μου πείτε, τι επίπτωση θα έχει ένα τέτοιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη ζωή του μέσου Έλληνα. Ενδεχομένως καμία. Ωστόσο Νέα Δημοκρατία χωρίς Άδωνι (ιδανικά και χωρίς Βορίδη) συνεπάγονται ένα καλύτερο κόμμα, και κυρίως μία καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα.

Υγ. Η Ντόρα ανέβασε (και αμέσως κατέβασε) στο twitterμία φωτογραφία όπου η ίδια λοξοκοιτάει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ενώ εκείνος αγορεύει στη Βουλή, σχολιάζοντας, «ακριβώς όπως τον περίμενα». Κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot