FOLLOW US: facebook twitter

Άφθονη ρακή και Κρητικά ακούσματα από τον Σύλλογο Κρητικών Ν. Ηλείας για την Γιορτή Τσικουδιάς

Ημερομηνία: 30-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Ένα αυθεντικό παραδοσιακό Κρητικό γλέντι, έστησε και φέτος ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ηλείας η Μεγαλόνησος, για την καθιερωμένη πλέον Γιορτή Τσικουδιάς που αυτή τη φορά έγινε στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή που τους παραχώρησε ο δήμος, με πολύ κόσμο και ατέλειωτο κέφι. Το ρακοκάζονο είχε στηθεί από το πρωί δίπλα από τα τραπέζια και σερβίρονταν άφθονη ζεστή ρακή  στον κόσμο, μαζί με κρητικά εδέσματα, παξιμάδια, κρητικές γραβιέρες, ντολμαδάκια και όλα τα καλά, με την συνοδεία βεβαίως Κρητικής μουσικής, από συγκρότημα Κρητών φοιτητών από την Πάτρα. Του Γιώργου Καλαθάκη στο λαγούτο, του Παναγιώτη Ποντικάκη στην κιθάρα και του Παύλου Θαμιουλάκη στη λύρα με αυθεντικά κρητικά τραγούδια που απογείωσαν το κέφι και γι αυτό δεν άργησαν μετά το φαγοπότι και οι χοροί!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ηλείας κ. Αντώνης Χατζιδάκης, καλωσόρισε τους Κρητικούς , τους φίλους τους και τους εκπροσώπους του τόπου που παρευρέθηκαν στην Γιορτή της Τσικουδιάς, τονίζοντας ότι εδώ και 11 χρόνια αυτή η γιορτή γίνεται στον Πύργο και πανελλαδικά από όλους τους συλλόγους Κρητικών, με στόχο να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι, πως γίνεται η τσικουδιά, η Κρητική ρακή, το πιο αυθεντικό προϊόν, το σήμα κατατεθέν  της Μεγαλονήσου. Γι αυτό υπάρχει στο χώρο πάντα και το ρακοκάζανο, που αναλαμβάνουν να χρησιμοποιήσουν τα παλιά μέλη του Συλλόγου στο πλαίσιο της γιορτής και έτσι η ρακή που σερβίρεται στα τραπέζια  πάει από την παραγωγή στην… κατανάλωση! Τέλος επισήμανε ότι ο Σύλλογος Κρητικών είναι από τους πολυπληθέστερους και τους πιο ενεργητικούς και δραστήριου της Ηλείας, αριθμεί πάνω από 400 εγγεγραμμένα μέλη, ωστόσο οι Κρητικοί του νομού είναι ακόμα περισσότεροι.

Στην γιορτή της Τσικουδιάς παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ηλείας Δ. Καλαματιανός και Μ. Κατρίνης, ο ντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος, ο βοηθός περιφερειάρχη Δ. Νικολακόπουλος, ο τ. Γενικός Δ/ντής επικουρικής ασφάλισης Ν. Καλάκος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Γ. Αργυρόπουλος, Γ. Παπαδημητρίου και Α. Βγενόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Π ρ. Αλικάκου Τζανέτου, ο επικεφαλής της παράταξης ΜΠΟΡΟΥΜΕ Στ. Καννής μαζί με τους συμβούλους του Β. Παναγόπουλου και Ν. Θεοδώρου, ο κ. Λ. Αριστειδόπουλος κ.α


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος