FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: Η Θεανώ Φωτίου και ο «διπλοπρόσωπος Κυριάκος»

Ημερομηνία: 08-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”98010″ img_size=”full”][vc_column_text]Αφότου η επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι η ενασχόληση με τους οριζοντίως και καθέτως δυσεπίλυτους γρίφους προλαμβάνει την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ ιδροκοπώ πάνω απ’ τα σταυρόλεξα, σε σημείο να συγκαταλέγομαι στους φανατικούς λάτρεις του είδους. Παίζω στα δάχτυλα, ως εκ τούτου, απίθανο σωρό χρήσιμων γνώσεων που με βγάζουν ασπροπρόσωπο στις αντιξοότητες της καθημερινής ζωής.

Ανάμεσα στις πανάρχαιες θεότητες που επικαλούνται κάθε τόσο οι δημιουργοί σταυρολέξων, περισσότερο κι απ’ τον εξ Αιγύπτου Ρα, ξεχωρίζει εμβληματικός Ρωμαίος συνάδελφός του. «Διπρόσωπος θεός» διαβάζεις στον ορισμό κι η απάντηση έρχεται αβίαστα: «Ιανός».

Γνώριζα λοιπόν την ύπαρξη του Ιανού από τις ως άνω σπαζοκεφαλιές και το μόνο που θυμόμουν γι’ αυτόν είναι πως δάνεισε το όνομά του στον Ιανουάριο. Ώσπου τον επικαλέστηκε πρόσφατα η Θεανώ Φωτίου. «Ο Κυρ. Μητσοτάκης μοιάζει με τον διπλοπρόσωπο Ιανό», είπε στο γυαλί. «Επί χρόνια έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη για να δώσει επιδόματα και σήμερα συνεχίζει την ίδια πολιτική».

Σκέφτηκα προς στιγμή πως η πρώην υπουργός αποκλείεται να ξέρει ακροθιγώς τον Ιανό. Ειδάλλως δεν θα διακινδύνευε να χαρακτηρίσει τοιουτοτρόπως τον μισητό της αντίπαλο. Κατέφυγα, λοιπόν, στις διαδικτυακές εγκυκλοπαίδειες να πληροφορηθώ από πρώτο χέρι τι τέρας υποκρισίας είναι τέλος πάντων αυτός ο διπλοπρόσωπος θεός. Οποία έκπληξη!

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ο Ρωμαίος θεός ήταν δικό μας παιδί απ’ τη Θεσσαλία,. Έφθασε ξενάκι στην Αιώνια Πόλη, που τότε φάνταζε εντελώς εφήμερη, και αν και Ρωμιός κατόρθωσε -ωσάν Λατίνος εραστής – να κατακτήσει την καρδιά της  βασίλισσας  Καμέση. Μετά τον θάνατό της, κυβέρνησε μοναχός του τον τόπο, εγκαθιδρύοντας μακρά περίοδο ειρήνης, εντιμότητας και ευημερίας, ευρέως γνωστή ως Χρυσή Εποχή. Εισήγαγε τους νόμους, αναπτύσσοντας την οικονομία, τις καλλιέργειες και, κατά κάποιους ιστορικούς, τις επενδύσεις. Κατόπιν θεοποιήθηκε.  Ίσως θα πρέπει να προσέχει τις δηλώσεις της η συμπαθής βουλεύτρια. Αν αποδειχτεί Ιανός ο Κυριάκος, δεν ξαναβλέπουν κυβέρνηση οι παροικούντες την Κουμουνδούρου ούτε στα σταυρόλεξα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot