Αιδώς, Έλληνες*!
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”114204″ img_size=”full”][vc_column_text]Του Παναγιώτη Βέμμου
Με το νόμο 3177/2003 (ΦΕΚ τ.Α 209/29-08-2003) ιδρύεται Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης « ο Γέρος του Μοριά », με σκοπό την έρευνα και μελέτη των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων των Ελλήνων και ειδικότερα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καθώς και του έργου και της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Το ίδρυμα είναι νομικό πρόσωπο, ιδιωτικού δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργού Πολιτισμού. Έδρα του ιδρύματος ορίζεται η Τρίπολη.
Με το νόμο 3113/2013 (ΦΕΚ τ. Α42/19-2-2003) ιδρύεται Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας με σκοπό τη μελέτη και την έρευνα του φαινομένου της Ελευθερίας από θεσμικής, φιλοσοφικής, ιστορικής, επιστημολογικής, κοινωνικής και κάθε άλλης πλευράς, καθώς και την προώθηση επιμορφωτικών δράσεων και τη διεθνή προβολή.
Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργού Πολιτισμού. Έδρα της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας ορίζεται η ιερή πόλη του Μεσολογγίου.
Με το νόμο 4250/2014 (ΦΕΚ τ. Α . 74/26-3-2014) άρθρο 15 καταργούνται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου α. Εθνικό ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «ο Γέρος του Μοριά » β. « Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας». Πρόκειται για φορείς, που ενώ προβλέφθηκε νομοθετικά η σύστασή τους, εντούτοις ουδέποτε δραστηριοποιήθηκαν επιχειρησιακά.
Στην αιτιολογική έκθεση του παραπάνω νόμου 4250/2014 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ποιος άραγε ήταν τότε Υπουργός;) αναφέρεται :
«H ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αξιοποιώντας τη διεθνή του εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα της άρσης των διοικητικών βαρών. Η στρατηγική αυτή συνεργασία αποσκοπεί ευρύτερα στην τόνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας.» Με άλλα λόγια η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ είναι βαρίδια που συνέβαλαν στην κρίση και στην υπανάπτυξη της χώρας! Όλα στο βωμό του κέρδους!
Ο εορτασμός των 200 χρόνων της Επανάστασης αλλά και το μέλλον του τόπου είναι ζωτικά εθνικά και λαϊκά ζητήματα και όχι επικοινωνιακά αντικείμενα πρόσκαιρης πολιτικής αξιοποίησης. Ο κάθε δημοκράτης και πατριώτης έχοντας στο νου του και το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος μπορεί και πρέπει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
*Κατά το «Αιδώς, Αργείοι!», ομηρική έκφραση στην Ιλιάδα και σημαίνει «Ντροπή σας, Έλληνες.»( Λεξικό Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Γ. Μπαμπινιώτης).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]