FOLLOW US: facebook twitter

ΑΙΧΜΗΡΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΒΟΛΑ 20/12/2021

Ημερομηνία: 20-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποκατάσταση και θωράκιση 

Οι φόβοι για το μέγεθος της ζημιάς από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα επιβεβαιώνονται, αφού σύμφωνα με την εκτίμηση των υπηρεσιών που έλαβε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, ενδέχεται να υπερβαίνει το 1% του περιφερειακού προϊόντος. Για αυτόν τον λόγο, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπογραμμίζει την ανάγκη διεκδίκησης πόρων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) και ταυτόχρονα ετοιμάζει να στείλει στοχευμένες προτάσεις αποκατάστασης των καταστροφών για χρηματοδότηση από το ειδικό Ταμείο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε συνδυασμό και με πιθανούς. Ωστόσο, το κρίσιμο ζήτημα που θέτει, είναι τα στρατηγικά σχέδια (MasterPlans) αντιπλημμυρικής προστασίας, για τις λεκάνες απορροής και τον εκσυγχρονισμό των ξεπερασμένων υποδομών.

Πρωινές Αιχμές

*Με το νέο έτος αναμένονται οι αλλαγές στη σύνθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, πιθανόν μαζί με τις δημαιρεσίες στις 10 Ιανουαρίου. Όπως γνωρίζετε, νέος πρόεδρος θα είναι ο Κώστας Καραγιάννης. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε, είναι ότι πιθανόν τη θέση αντιπροέδρου να τη λάβει πρόσωπο γένους θηλυκού.
*Καλά λόγια ακούω από την πλειονότητα των πολιτών του Πύργου για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και τη δουλειά που έχει κάνει ως τώρα ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ, Χάρης Μικελόπουλος.
*Αν μου έλεγε κάποιος πριν από έναν χρόνο ότι ο Κατσιφάρας και ο Σπηλιόπουλος θα συμπλέουν για να κάνουν αντιπολίτευση στον Φαρμάκη, δεν θα τον πίστευα. Να που συμβαίνουν κι αυτά όμως. Αυτές οι κολεγιές με ξεπερνούν!
*Μια και τους ανέφερα, πάντως, αμφότεροι πόνταραν σε λάθος άλογο στις πασοκοεκλογές και έχασαν. Ο ένας στήριξε Παπανδρέου, ο άλλος Λοβέρδο. Κρατήστε το αυτό για το 2023.
*Μαθαίνω ότι η έκδοση του βιβλίου Λούρμπα θα προχωρήσει τελικά, με απαλοιφή των επίμαχων αποσπασμάτων για τους πρώην δημάρχους του δήμου Πηνειού.

 

Πολιτικολογίες

*Eπιμένει ο Μητσοτάκης στη ρητορική περί εξάντλησης της τετραετίας, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την έκπληξη και ζήτησε εκλογές, αν και οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές για το κόμμα του. Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της αλλαγής της επικοινωνιακής πολιτικής του προέδρου του Τσίπρας, όπως φάνηκε από τη διαγραφή Κουρουμπλή και το αίτημα για τις εκλογές.
*O Koυρουμπλής πάντως φάνηκε να την περιμένει τη διαγραφή, σαν να ήταν και λίγο προετοιμασμένος. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ενεπλάκη λιγάκι και με τις εκλογές στο KINAΛ (προφανώς στηρίζοντας ΓΑΠ). Αξίζει να επισημάνουμε ότι και στο ΠΑΣΟΚ είχε διαγραφεί δύο φορές από τον ΓΑΠ, μία το 2004 και μία το 2012.
*Μια και αναφέρθηκα σε διαγραφές, εκείνος ο Κύρτσος δεν βλέπω να μακροημερεύσει στην ευρω-κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε του δήλωση είναι και κριτική στην κυβέρνηση. Οι φήμες λένε ότι ο Μητσοτάκης αρχίζει να εκνευρίζεται με τον ευρωβουλευτή του, για αυτό να μην απορήσετε αν του έρθει… καμπανιά!
*Ο Συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, είναι με το ένα πόδι στο ΠΑΣΟΚ, τόσο που θεωρεί τον Ανδρουλάκη καταλληλότερο για πρωθυπουργό, χωρίς δισταγμό μάλιστα, όπως δήλωσε. Κόψε κάτι, κ. καθηγητά μου, θα σε δεχθούν στο ΠΑΣΟΚ, μην ανησυχείς.
*Ζορίζουν τα πράγματα δημοσκοπικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αφού το 3% μετά βίας το πιάνει πλέον. Για αυτό προχθές έβαλε στο τραπέζει την κατάθεση πρότασης μομφής-δυσπιστίας προς την κυβέρνησης, για να τσιμπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει άνοιγμα προς Τσίπρα ή ρελάνς επειδή προηγήθηκε το αίτημα για εκλογές.

Στην έκθεση Αδαμάκου ο πρωθυπουργός 

Την έκθεση του Ηλείου ζωγράφου Γιάννη Αδαμάκου στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, όπου και είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον ίδιο και τη σύζυγό του Αμαλία. Τη φωτογραφία ανάρτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη σελίδα του στο Instagram, αξιολογώντας μάλιστα την έκθεση ως «εξαιρετική». Σας υπενθυμίζω ότι η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει έργα της τριετίας 2019-2021 του καταξιωμένου Ηλείου καλλιτέχνη, έχει παραταθεί ως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου του 2022.

Τολμηρή και αποκαλυπτική 

Σε μια τολμηρή ανάρτηση προχώρησε χθες η πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου, η οποία εμβολιάστηκε χθες. Θέλοντας να στείλει ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, η ίδια αποκάλυψε ότι παρά το βεβαρημένο ιστορικό της υγείας της (με σπάνιο σύνδρομο που έχουν 5 στο ένα εκατομμύριο, με ιστορικό θρόμβωσης και βαρύτατου εγκεφαλικού) δεν δίστασε να εμβολιαστεί για να θωρακιστεί από τον ιό. «Αφού δεν έπαθα τίποτα εγώ (…) τότε να μη φοβάται κανείς για παρενέργειες. Δεν σκόπευα να κάνω αυτή την ανάρτηση αλλά ακούω από αρκετούς ότι φοβούνται να εμβολιαστούν. Δεν μιλάω για τους άλλους.. τους αρνητές. Αποφασίστε το!» έγραψε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος