FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Συνάντηση αντιδημάρχου Παιδείας με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Ημερομηνία: 20-12-2021 | Συντάκτης:

Προγράμματα παιδείας και εθελοντισμού σε πρώτο πλάνο

 

Τα θέματα παιδείας και εθελοντισμού απασχόλησαν την συνάντηση που είχε πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Πλεμμένος με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κώστα Δέρβο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Προγράμματα που θα «τρέξουν» από τη νέα χρονιά και έχει ενταχθεί ο Δήμος Πύργου σε αυτά, αλλά και νέα που θα «ανοίξουν» σύντομα, όπως και δράσεις Εθελοντισμού πέρα από τα σύνορα της χώρας, ήταν τα βασικά θέματα συζήτηση στην ατζέντα του αντιδημάρχου.

Αρχικά, η συζήτηση στράφηκε γύρω από τα διαδικτυακά μαθήματα Δια Βίου Μάθησης που θα ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά στον Δήμο Πύργου και αφορά στα μαθήματα των Αγγλικών, Γαλλικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το 2022 όπου σύντομα θα γίνουν και οι απαραίτητες ανακοινώσεις και ενημερώσεις από το Τμήμα Παιδείας, ενώ στόχος είναι να ενταχθούν και άλλα μαθήματα.

Ο κ. Πλεμμένος και με την ιδιότητα του αντιδημάρχου Εθελοντισμού είχε με τον κ. Δέρβο μια εκτενή συζήτηση γύρω από θέματα και δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, το οποίο μετρά σχεδόν δύο χρόνια ζωής – από την αρχή της θητείας του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου – και πολυάριθμες δραστηριότητες.

Βασικό θέμα στον τομέα αυτό ήταν η συνεργασία του Δήμου Πύργου με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps-ESC) που αφορά κυρίως την ανταλλαγή εθελοντών απ’ όλη την Ευρώπη. Όπως ενημέρωσε ο κ. Πλεμμένος τον πρόεδρο του Ιδρύματος, ο Δήμος Πύργου έχει καταθέσει, μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού που χειρίζεται ο ίδιος, όλα τα απαραίτητα έγγραφα πιστοποίησης ώστε να εγκριθεί η συμμετοχή του στα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος