FOLLOW US: facebook twitter

Αίας-Παναχαϊκή 2-1: Την… ξέρανε στο 90΄-Επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα

Ημερομηνία: 07-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σπουδαίος Αίας, έγραψε ιστορία κόντρα στην Παναχαϊκή, με γκολ του Βράπι στο φινάλε


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Αίας Γαστούνης ήταν συγκλονιστικός χθες κόντρα στην ιστορική ομάδα της Παναχαϊκής που ερίζει να επιστρέψει στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου, με πείσμα, πάθος και δίψα για μια τεράστια νίκη, παίζοντας έξυπνα και συγκεντρωμένα σε όλο το 90λεπτο, κατάφερε με ένα γκολ του νεαρού Νίκου Βράπι στο 90΄ να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1 και να βάλει «στοπ» στους Πατρινούς, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβό τους επί του Τηλυκράτη. Ήταν μια νίκη τεράστια, η μεγαλύτερη στην πρόσφατη ιστορία του συλλόγου, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Τα μπάτζετ όμως δεν παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά το μυαλό, η διάθεση, το πείσμα, η πίστη για ένα καλό αποτέλεσμα και αυτά ήταν που υπερίσχυσαν χθες στη Γαστούνη, παρουσία 500 περίπου φιλάθλων!
Με τη λήξη του αγώνα ξέσπασαν επεισόδια στην εξέδρα ανάμεσα στους 100 περίπου οπαδούς της Παναχαϊκής και την Αστυνομία, ενώ στη φυσούνα «φουσκωτοί» είχαν κάνει… κατάληψη και οι παίκτες του Αίαντα μπήκαν στα αποδυτήρια μετά από σχεδόν μια ώρα, όπως καταγγέλλουν άνθρωποι του Αίαντα. Επεισόδια είχαμε και κάτω από την εξέδρα μεταξύ λίγων φίλων του Αίαντα που χτυπήθηκαν από τους συγκεκριμένους… κυρίους, όπως αναφέρουν οι γηπεδούχοι.

Το παιχνίδι

Η Παναχαϊκή απείλησε πρώτη με τον Κέρι στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Ρίλντι να αποσοβεί τον κίνδυνο πάνω στη γραμμή. Ο Αίας απάντησε άμεσα με τον Παπαχριστόπουλο να βγαίνει τετ-α-τετ αλλά να σουτάρει υπό πίεση άουτ. Στο 16΄ όμως ο ψηλόσωμος ποδοσφαιριστής με… γκολάρα από 30 μέτρα έδωσε προβάδισμα στον Αίαντα (1-0).
Η Παναχαϊκή έγινε πιο πιεστική και ο Καραμανλής στο 26΄ είχε “όχι” στον Πυργιώτη Άγγελο Χαντί. Τρία λεπτά μετά ο Αλεξόπουλος έπιασε κεφαλιά άουτ με τον Καραμανλή εξουδετερωμένο και το 1-0 ήταν σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με την Παναχαϊκή να έχει την μπάλα στα πόδια της αλλά τον Αίαντα να έχει κοντά τις γραμμές και κλεισμένους τους χώρους προς την εστία του. Κάποια σουτ των Κέρι και Μπουρλάκη δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον σταθερό Καραμανλή ώσπου στο 72΄ ο Μπουρλάκης έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Κέρι στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, με τον διαιτητή Ρέκκα να θεωρεί πως η μπάλα έχει περάσει τη νοητή γραμμή της εστίας, πριν διώξουν οι αμυνόμενοι. Στη συνέχεια, η πίεση της Παναχαϊκής εντάθηκε, σουτ των Μικελάτου, Κέρι, Αλεξόπουλου πέρασαν άουτ, ο Γαβριλόπουλος πέρασε στο ματς τον ταχύτατο Βράπι στη θέση του Σταθάτου και ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός ξέρανε την Παναχαϊκή στο 90΄. Ο Ριτσούλι έφυγε στην κόντρα, έδωσε δεξιά στον Παπαχριστόπουλο, που πήγε να μπει στην περιοχή κέρδισε την κόντρα με τον αμυντικό, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Βράπι, που από το ύψος της μεγάλης περιοχής με ένα τεχνικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Αθανασόπουλου, με τους Ηλείους να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Αίας: Καραμανλής, Στανής, Βασιλικόπουλος, Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος (75′ Βράπι), Δούλος, Παπαχριστόπουλος (90+΄ Κάμπος), Φονσέκα, Ριτσούλι.

Παναχαϊκή: Αθανασόπουλος, Στεργίδης, Λιποράσε, Σμίλτος, Καρπαθάκης (89΄ Κωνσταντακόπουλος), Γούλας (46′ Μπουρλάκης), Τεγούσης (90+΄ Κυβελίδης), Χαντί, Αλεξόπουλος, Κέρι, Καρακλάιτς (70΄ Μικελάτος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος