FOLLOW US: facebook twitter

Αίας για σπουδαία πράγματα!

Ημερομηνία: 16-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Θ. Ανδριόπουλος: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Ο Αίας Γαστούνης… τρελαίνει κόσμο στην επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής. Στα δύο πρώτα ματς πήρε ισάριθμες νίκες και μάλιστα εκτός έδρας και πάτησε κορυφή στον 9ο Όμιλο, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο, το εξ αναβολής με το Διαβολίτσι στη Γαστούνη. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου δείχνει έτοιμη σε κάθε παιχνίδι, με πλάνο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, κάτι που έχει πετύχει σχεδόν στο μέγιστο βαθμό φέτος στο πρωτάθλημα, εφόσον έχει δεχτεί μόλις 1 γκολ σε τέσσερις αγώνες και από κει και πέρα με ορθολογική και γρήγορη ανάπτυξη και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να σκοράρει και το κάνει. Αρκετές φάσεις έφτιαξε στο Αίγιο, αλλά πολύ περισσότερο στα Βραχνέικα. Σκόραρε δύο φορές σε κάθε ματς, κράτησε το μηδέν πίσω με την στιβαρή τετράδα της άμυνας (Βατσής-Παπαχριστόπουλος οι στόπερ, Παρασκευόπουλος-Βασιλικόπουλος τα ακραία μπακ) συν τον «κέρβερο» στα γκολπόστ, Ανδρέα Αντωνόπουλο, να είναι όλοι μαζί αλάνθαστοι, και τα… τρεχαντήρια στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Γκρίλλα, Τσακοπιάκο, Καλογερόπουλο να αναχαιτίζουν τους αντιπάλους αλλά και να δημιουργούν.

Στην επίθεση, Σταθάτος και Κάρδαρης στα φτερά, προκαλούν ρήγματα με την ταχύτητα και την τεχνική τους κατάρτιση, βοηθούμενοι πάρα πολύ από τους Βασιλικόπουλο, Παρασκευόπουλο, που στην ουσία είναι δυο φουλ-μπακ, με… αστείρευτα από ανάσες πνευμόνια και σέντρες ακριβείας. Και στην κορυφή της επίθεσης, ο Ηλίας Κουλούρης έχει ρόλο εκτελεστή, τον οποίο τηρεί με απίστευτη συνέπεια μέχρι στιγμής (6 γκολ σε 4 αγώνες) και είναι αναμφισβήτητα ο παίκτης-αποκάλυψη του 9ου Ομίλου.

Αυτή είναι η 11άδα της επιτυχίας στα δύο ματς με Παναιγιάλειο και Διαγόρα, για την ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του πιστώνεται την εντυπωσιακή μέχρι στιγμής πορεία. Παίκτες χωρίς πολλές εμπειρίες στη Γ΄ Εθνική οι μισοί εξ αυτών, αλλά με ταλέντο και μέγα πάθος στο παιχνίδι τους, που είναι αρκετά για να λυγίζουν κάθε αντίπαλο μέχρι τώρα. Αρκεί βέβαια να μην επαναπαυτούν, όπως είπε και ο Θοδωρής Ανδριόπουλος μετά τη νίκη στα Βραχνέικα.

Θ. Ανδριόπουλος: «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον»

Ο τεχνικός του Αίαντα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Περάσαμε νικηφόρα μέσα από δυο πολύ δύσκολες έδρες, με δυο εξαιρετικές ομάδες. Πήραμε έξι βαθμούς. Σήμερα σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο λόγω πλαστικού, πήραμε τη νίκη. Αυτό μας κάνει χαρούμενους, μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Η χαρά όμως, θα πω ό,τι είπα και την Κυριακή, κρατάει μια μέρα. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο Αίας ήταν πολύ προσεκτικός. Περιόρισε μια γρήγορη και καλή στο ένας εναντίον ενός πεντάδα επιθετικών. Ξέραμε ότι είχε απουσίες στην άμυνα και προσπαθήσαμε με το δικό μας παιχνίδι να δημιουργήσουμε καλές στιγμές. Είχαμε 7-8 καλές φάσεις, αλλά με στενοχωρεί ότι πετύχαμε γκολ μόλις στην πέμπτη καλή στιγμή. Μετά και το δεύτερο τέρμα που ήρθε σε ένα καθοριστικό σημείο, μετά από μια τρομερή απόκρουση του Αντωνόπουλου, φτάσαμε στο δεύτερο γκολ που μας έδωσε μια άνετη τελικά νίκη, αλλά και μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον».

Για το γεγονός ότι σε δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, ο Αίας φτάνει στη νίκη στο β΄ ημίχρονο, ο  Θ. Ανδριόπουλος απάντησε:

«Ο Αίας κατάφερε να έχει μια ομάδα με παίκτες πρωταγωνιστές στο τοπικό πρωτάθλημα, η οποία έχει χτιστεί από πέρσι. Μας βοήθησε και η συγκυρία να πάρουμε κι άλλους παίκτες από το τοπικό, με εμπειρίες από τη Γ΄ Εθνική. Η ομάδα μας έχει και βάθος πλέον. Από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας είπαμε με όλους τους συνεργάτες, ότι πρέπει να ξεκινήσουμε έγκαιρα προπονήσεις. Σε συνεργασία με τον Λάμπη Κάρδαρη και τη διοίκηση, θέσαμε το πλάνο δουλειάς. Στο ξεκίνημα, πήραμε τα εργομετρικά τεστ, συζητήσαμε με τον Κώστα Νιπεργιάλη και καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση των ποδοσφαιριστών μας. Από την πρώτη μέρα της διακοπής, είχαμε δώσει ειδικό πρόγραμμα στους παίκτες. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων, έδειξαν ότι οι παίκτες είχαν ακολουθήσει σε καλό επίπεδο τις οδηγίες. Ξεκινώντας πάλι όλη η ομάδα προπονήσεις, ήταν δεδομένο ότι μας περίμενε αρκετή προσπάθεια. Ο Κώστας Νιπεργιάλης κάνει άψογη δουλειά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Μπορώ να πω ότι η ομάδα βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο και θα μπορούσε να είναι και ακόμα καλύτερα, αν είχαμε από την αρχή κάποια παιδιά στις προπονήσεις που αποκτήθηκαν πρόσφατα. Όμως δουλεύουμε και με τον χρόνο θα γίνουμε καλύτεροι. Θα έχουμε να διαχειριστούμε και την κούραση, ωστόσο πιστεύω στην ποιοτική δουλειά που κάνουμε στην ομάδα. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και αυτή θα έρθει μέσα από τη ροή των παιχνιδιών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος