FOLLOW US: facebook twitter

Αίας -Φοίνικας 3-4: Κρίμα κι άδικο-Υπερπροσπάθεια και ήττα-υποβιβασμός

Ημερομηνία: 03-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Ο Αίας ηττήθηκε χθες στη Γαστούνη με 4-3 δεχόμενος το τέταρτο γκολ στο 95΄ από τον Φοίνικα Ν.Επιδαύρου και πλέον δεν προλαβαίνει να σωθεί (απομένουν 4 αγωνιστικές και είναι στο -8 από την 8η θέση και στο -6 από την 9η) και θα ακολουθήσει τον Πανηλειακό στην Α1 Κατηγορία Ηλείας. Μια ήττα άδικη εν μέρει για την ομάδα των Αλέξη Γαβριλόπουλου-Γιάννη Καραλάγα, καθώς πάλεψε πάρα πολύ μέχρι το 95΄, αλλά πλήρωσε τα λάθη στην αμυντική λειτουργία. Προηγήθηκε στο σκορ νωρίς, βρέθηκε δύο φορές πίσω με 1-2 και 2-3, παρόλα αυτά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, ισοφάρισε δύο φορές, η δεύτερη στο 79΄, πίεσε στη συνέχεια πολύ για το νικητήριο γκολ, και στις καθυστερήσεις με όλη την ομάδα μπροστά, δέχτηκε το 4ο γκολ στην αντεπίθεση και ηττήθηκε με 3-4. Ο Αίας μετά από τρία σερί χρόνια στην Γ΄ Εθνική, επιστρέφει στην Α1 Κατηγορία Ηλείας…

Οι «ερυθρόλευκοι», μπροστά σε 300 περίπου φιλάθλους, προηγήθηκαν στο 15΄ με σουτ του Καράγιωργα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά στο 30΄ ο Λαθούρης ισοφάρισε 1-1 με σουτ από πλάγια. Στο 40΄ ο Φοίνικας είχε δοκάρι με τον Μερκούρι και ο Αίας απάντησε στα δοκάρια στο 47΄ με τον Βατσή. Στο 54΄ ο Σταθάτος δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Συνοδινό και στο 58΄ έγινε το 1-2! Ο Πάρης Κάπλατζης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Αίαντα και σκόραρε. Στο 65΄ ο Αίας ισοφάρισε με αυτογκόλ του Λαθούρη, από εκτέλεση φάουλ του Σταθάτου. Στο 70΄ έγινε το 2-3 ξανά από τον Λαθούρη με πλασέ και στο 79΄ ο Βατσής με κοντινό σουτ έφερε ξανά το ματς στα ίσα, από εκτέλεση κόρνερ του Σταθάτου. Στα εναπομείναντα λεπτά και με την θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων, ο Αίας πίεσε για το γκολ της νίκης, ώσπου στο 95΄ σε αντεπίθεση ο Φοίνικας σκόραρε πάλι με τον Λαθούρη και πήρε το τρίποντο της νίκης (3-4).

Αίας: Κουτρουμπής, Χριστοφοράτος, Τριανταφυλλόπουλος, Βατσής, Ρίλντι, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Πυρρής, Κουλούρης (85′ Βράπι) Τσιρίκος (68′ Παπαχριστόπουλος), Καράγιωργας (80′ Κάρδαρης).

Φοίνικας: Συνοδινός, Μούγιος (89′ Λέρμας), Γκουριώτης, Χ. Κάπλατζης, Τριμπόνιας, Κουϊμέλης (75′ Χατζησοφρωνίου), Π. Κάπλατζης (89′ Μπούκουρης), Μερκούρι (75′ Μπιτζής), Λαθούρης, Γεωργίου (66′ Π. Κάπλατζης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος