FOLLOW US: facebook twitter

Αίας -Διαγόρας Βρ. 2-0: Αποθέωση για Αίαντα!

Ημερομηνία: 01-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Φονσέκα μόλις έχει κάνει το 1-0 με φοβερό σουτ από 30 μέτρα και πανηγυρίζει με τον Βράπι.

Νίκησε και τον Διαγόρα με εκπληκτικά γκολ Φονσέκα, Σταθάτου και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Αίας νίκησε χθες τον Διαγόρα Βραχνεΐκων με 2-0 στη Γαστούνη κι έκανε το 2 στα 2 στον 4ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, όπου είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 6 βαθμούς. Η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου είχε ουσία στο παιχνίδι της, προφύλαξε τα μετόπισθεν λόγω των καλών μέσων και επιθετικών που διαθέτει ο Διαγόρας (Γεωργαντόπουλος, Αλεξανδρής, Σκεπετάρης) και «χτύπησε» σε ανύποπτες φάσεις στο 40΄ και στο 55΄ χάρη στην κλάση των Φονσέκα, Σταθάτου. Πήρε έτσι ένα πολύτιμο τρίποντο, μπροστά σε 350-400 φιλάθλους του, που χειροκρότησαν την ομάδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Διαγόρα να έχει την εδαφική υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει τον Αίαντα, που ψύχραιμα έκοβε όλες τις αντίπαλες επιθέσεις και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Στο 12΄ φάουλ του Σκεπετάρη από πλάγια δεξιά απέκρουσε με γροθιές ο σταθερότατος Λαδάς και στο 15΄ είχαμε την πρώτη καλή φάση για τον Αίαντα με τον αρχηγό Γιώργο Σταθάτο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Μικέ να μπλοκάρει σταθερά. Στο 20΄ ένα μακρινό σουτ του Αλεξανδρή απέκρουσε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Λαδάς και στο 27΄ από ωραία κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, ο Φονσέκα πάσαρε στον Κατελούζο που σούταρε λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή και έδιωξαν οι αμυντικοί του Διαγόρα μπροστά από την εστία. Στο 40 ΄ ο Αίας άνοιξε το σκορ με τον καλύτερό του ποδοσφαιριστή στο ματς, τον Πορτογάλο Τιερί Φονσέκα, ο οποίος από 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «Γ» του Μικέ, με όλο το γήπεδο να αποθεώνει τον νεαρό μέσο.

Στο 44΄ ο Διαγόρας έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Λαδάς ήταν ξανά εκεί, να διώξει εντυπωσιακά το σουτ μέσα από την περιοχή του Σκεπετάρη.

 

2-0 με Σταθάτο

Στην επανάληψη ο Αίας έμελε να τελειώσει από νωρίς το ματς. Στο 55΄ ο Σταθάτος έκανε κούρσα από αριστερά επιχείρησε σέντρα-σουτ, η μπάλα βρήκε και σε αμυνόμενο και κατέληξε στο δοκάρι και στα δίχτυα του Μικέ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Αίας έχοντας πλέον την ψυχολογία φανερά υπέρ του, πήγαινε πρώτος στη μπάλα, κέρδισε όλες τις μονομαχίες και δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο. Μάλιστα, σε τρεις φάσεις θα μπορούσε να είχε κάνει το 3-0. Στο 73΄ το σουτ του Τσακοπιάκου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ Μικές (ο διαιτητής έδειξε λανθασμένα άουτ), στο 77΄ ο Βράπι μπήκε από δεξιά από πάσα του Ριτσούλι, σούταρε και μπλόκαρε ο Μικές και στο 83΄ ο Ριτσούλι μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ξανά ο τερματοφύλακας του Διαγόρα ήταν στη σωστή θέση και κράτησε το σκορ σε… λογικά επίπεδα!
Καλύτεροι από τον Αίαντα οι Φονσέκα, Δούλος, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Βατσής, Λαδάς, χωρίς να υστερήσει κανείς.

Αίας: Λαδάς, Στανής (58΄ λ.τρ. Μπουρδέκας), Κατελούζος, Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος (71΄ Ριτσούλι), Δούλος, Βράπι, Καράμπελας (84΄ Ρούνης), Φονσέκα.
Διαγόρας: Μ. Μικές, Σταυρόπουλος, Ν. Βλασσόπουλος, Καλιτσουνάκης, Καπετανάκης, Σιδέρης (22΄ λ.τρ. Λ. Μικές-60΄ Δημόπουλος), Γεωργαντόπουλος, Αποστολόπουλος (42΄ Καϊμακάς), Θ. Βλασσόπουλος (42΄ Τσεκούρας), Σκεπετάρης (60΄ Σκουρτας), Δ. Αλεξανδρής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος