FOLLOW US: facebook twitter

Α1 DUOMO-MONK: Όλη η δράση της πρεμιέρας-Η Δόξα τη νίκη της αγωνιστικής-Φωνές για την διαιτησία από Τραγανό, Βρίνα

Ημερομηνία: 01-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το παιχνίδι στο Τραγανό με πρωταγωνιστές τους Θ. Καλογερόπουλο, Χ. Κολοτούρο.

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Νίκη Τραγανού-Δόξα Ν.Μ. 0-1
Οι «αετοί» έστειλαν το μήνυμα!

Η Δόξα Ν. Μανωλάδας ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α1 κόντρα στη Νίκη στο Τραγανό με σκορ 1-0, το απόγευμα του Σαββάτου. Η ομάδα του Πέτρου Χρηστίδη επικράτησε με αυτογκόλ του Χ. Κολοτούρου στο 63΄. Ήταν μια νίκη πολύ σημαντική καθώς το πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο έχει όλες κι όλες 14 αγωνιστικές και κάθε εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι με ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο, μετράει διπλή. Η Δόξα επιβεβαίωσε την δυναμική της με αυτό το τρίποντο κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο στον 2ο Όμιλο.

Στο α΄ ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο με λίγες καλές φάσεις και όλες στο τελευταίο τέταρτο. Στο 34΄ από σέντρα του Νικολόπουλου από δεξιά, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γεωργιόπουλου έδιωξε προ της γραμμής ο Πυρρής. Τέσσερα λεπτά μετά σουτ του Γεωργιόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε με υπερένταση στην αριστερή του γωνία ο Κανελλόπουλος σε κόρνερ. Η Δόξα στο τελευταίο πεντάλεπτο απάντησε στις ευκαιρίες της Νίκης, από δύο στημένες μπάλες. Στο 42΄ ο Δημητρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Πυρρής έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Και στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου, ο Πολίτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Θανάσης Καλογερόπουλος έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και ο Μικελόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς με το δεξί του πόδι. Νωρίς στο ματς, στο 20΄ η Νίκη είχε ζητήσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπλετσάκη πάνω στον Γαργαρώνη (τον πάτησε), αλλά ο διαιτητής Κούλης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

 

Κόντρα στη ροή το 0-1

Στην επανάληψη η Νίκη πίεσε εξαρχής ψάχνοντας το γκολ. Στο 48΄ από κόρνερ του Χ. Κολοτούρου κεφαλιά του Γαργαρώνη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ. Στο 54΄ σέντρα του Μάζη από αριστερά, σουτ του Νικολόπουλου από την μικρή περιοχή απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Κανελλόπουλος. Στο 59΄ σέντρα του Χ. Κολοτούρου, κεφαλιά του Γεωργιόπουλου μπλόκαρε ο Κανελλόπουλος. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 63΄. Ο Θανάσης Καλογερόπουλος πέρασε από αριστερά, έκανε συρτή μπαλιά και ο Χ. Κολοτούρος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, η μπάλα πήρε αντίθετα φάλτσα και κατέληξε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μικελόπουλου.

Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι πίεσαν και είχαν τρεις καλές φάσεις για την ισοφάριση. Στο 78΄ γυριστό του Δ. Κολοτούρου από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στην αγκαλιά του Κανελλόπουλου. Στο 80΄ κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά του Γεωργιόπουλου πέρασε λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό σέντρα του Νικολόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Γεωργιόπουλου απομάκρυνε πάνω στη νοητή γραμμή της εστίας ο Πυρρής, σε μια φάση καρμπόν με αυτή του α΄ ημιχρόνου, με τον Αχαιό στόπερ να παίρνει δικαίως τον τίτλο του MVP του ντέρμπι, μαζί με τον γκολκίπερ Κανελλόπουλο.

Στις καθυστερήσεις σε ένα μαρκάρισμα στον Κ. Κολοτούρο πλάγια αριστερά στα όρια της μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής Κούλης σφύριξε φάουλ με τη Νίκη να ζητά πέναλτι, θεωρώντας πως το μαρκάρισμα έγινε εντός περιοχής! Η φάση αυτή όπως και η ανατροπή του Γαργαρώνη στο α΄ μέρος (δύο δύσκολες φάσεις), αλλά και ο πειθαρχικός έλεγχος στο α΄ μέρος, προκάλεσαν τα σοβαρά παράπονα της Νίκης για την διαιτησία.

 

Νίκη: Μικελόπουλος, Κ. Κολοτούρος, Χ. Κολοτούρος, Δ. Κασσιανός, Γαργαρώνης, Ι. Κασσιανός, Νικολόπουλος (85′ Κούντουρας), Φ. Καλογερόπουλος, Δ. Κολοτούρος, Γεωργιόπουλος, Μάζης (73′ Μαργαρώνης).
Δόξα Ν.Μ.: Κανελλόπουλος, Δημητρόπουλος, Μπλετσάκης, Πυρρής, Σαρανταυγάς, Παπαδάτος (46′ Παναγόπουλος), Παντελής (90′ Σταθόπουλος), Σδρόλιας, Καλογερόπουλος (85′ Π.Η. Φωτόπουλος), Πολίτης, Νικολόπουλος (72′ Ανδρέου).

Προοδευτική-Δάφνη 0-0
Κόλλησαν στο μηδέν!

Προοδευτική και Δάφνη κόλλησαν στο μηδέν το Σάββατο στη Μανωλάδα, σε ένα ματς όπου κυριάρχησαν οι μονομαχίες. Η Προοδευτική στο πρώτο ημίωρο είχε φάσεις με Σάμαρη, Λιακόπουλο (απέκρουσε ο Ψυχογιός) και Τσούλη, ενώ η Δάφνη στο 35΄ είχε κεφαλιά του Κορκού στο οριζόντιο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Χατζή. Στο β΄ ημίχρονο η Προοδευτική, έχασε καλή ευκαιρία να προηγηθεί στο 78΄ σε σουτ του Αντωνόπουλου που απέκρουσε δύσκολα ο Ψυχογιός. Στο 85΄ η Δάφνη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Βασιλείου και στο επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο προπονητής της Τάκης Δρακόπουλος, που ανέκοψε την εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ της Προοδευτικής, σε προσπάθεια γρήγορης επίθεσής της! Στα τελευταία λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δύο καλές φάσεις να πάρουν το τρίποντο με τους Πετρόπουλο, Κωστόπουλο.

Προοδευτική: Παναγόπουλος, Κατσιμητσήρης, Δ. Πατσούρας, Κατσιμπερνάκης, Λιακόπουλος, Α. Πατσούρας, Βαλογιάννης, Τσούλης, Βασιλόπουλος, Σάμαρης (80΄ Καζαντζής), Αντωνόπουλος.

Δάφνη: Ψυχογιός, Αργυρόπουλος (25΄ λ.τρ. Κορκός), Χατζής, Δρακόπουλος, Παναγόπουλος, Μετσάι, Κωστόπουλος, Φριντζήλας, Κακολύρης (75΄ Τσιχλιάς), Βαρβαρέσος (75΄ Πετρόπουλος), Παπαδόπουλος (65΄ Βασιλείου).

 

 

 

Θύελλα-Ξενοφών 0-1
Με Καββαθά στο 95΄!

Στο Ενωσιακό της Σπιάντζας ο Ξενοφών έκαμψε την αντίσταση της Θύελλας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στο 95΄, με σουτ έξω από την περιοχή του Σπύρου Καββαθά. Η ομάδα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι δεν έφτασε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, κόντρα στην ψυχωμένη Θύελλα που παρουσίασε καλό πρόσωπο απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο. Το α΄ ημίχρονο είχε ελάχιστες καλές φάσεις. Στο 12΄ ένα σουτ του Τσιγκούνη από πλαγιά δεξιά πέρασε άουτ. Στο 16΄ σουτ του Φώτη από δεξιά είχε την ίδια τύχη και στο 45΄ ένα σουτ του Μπακατσέλου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, πέρασε και αυτό άουτ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 56΄ μια κεφαλιά του Κύτταρη από κόρνερ του Μπακατσέλου, δεν βρήκε στόχο και στο 60΄ σουτ του Καββαθά από το ύψος του πέναλτι έφυγε ψηλά. Στο 65΄ σουτ του Φώτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ και στο 72΄ ο Ξενοφών είχε δοκάρι σε σουτ του Ηλιόπουλου από τη μεγάλη περιοχή. Στο επόμενο λεπτό ο Καββαθάς ξανά σε θέση για γκολ μέσα στην περιοχή, αστόχησε. Στο 87΄ ο Ξενοφών έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Μιλοσέσκι, καθώς σε διεκδίκηση της μπάλας χτύπησε με τον αγκώνα στο πρόσωπο τον Μανώλη Τσιμάνη. Στο 92΄ ο 17χρονος Νικητόπουλος (δανεικός από τον Πανηλειακό) έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει για τη Θύελλα (πλάσαρε άουτ από καλή θέση) και στο 95΄ ο Καββαθάς ό,τι δεν κατάφερε εντός περιοχής το κατάφερε έξω από αυτή, με σουτ στην αριστερή γωνία του Τσάμπρα, χαρίζοντας έτσι τη νίκη στην ομάδα του.

Θύελλα: Τσάμπρας, Δρακόπουλος, Τ. Τσιμάνης, Φώτης, Σωτηρόπουλος, Καλαμαράς, Νικητόπουλος, Μουζάκι, Τριανταφύλλης (89΄ Παπαγεωργίου), Χρυσαειδής (56΄ Μ. Τσιμάνης), Λίλα (86΄ Ρούντα).

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Τσιγκούνης, Θ. Κωνσταντόπουλος (13΄ λ.τρ. Ηλιόπουλος), Καββαθάς, Τσίτσος, Μιλοσέσκι, Π. Κουτσογιαννάκης (29΄ λ.τρ. Κύτταρης), Γ. Καλαντζής, Θ. Καλαντζής, Βαγγόπουλος (64΄ λ.τρ. Αντύπας), Μπακατσέλος.

Πελόπιο-Πανηλειακός 0-1
Πρώτη νίκη με Έλιοτ

Ο Πανηλειακός νίκησε με το ισχνό 1-0 τον Πέλοπα στο Πελόπιο, την Κυριακή για την 1η αγωνιστική της Α1 DUOMO-MONK. H ομάδα του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου έχασε πολλές ευκαιρίες ενώ είχε και δύο δοκάρια, ένα με τον Κανάνι στο 30’ και ένα με τον Τζανέτο στο 75΄, αμφότερα με σουτ έξω από την περιοχή. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Έλιοτ στο 37΄ με κοντινό σουτ ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Πελοπίου. Τσίγκρηλας και Τσαγκάρης στο β΄ μέρος έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να «τελειώσουν» το ματς. Ο νεανικός Πέλοπας του Κώστα Σακέλλη ήταν μαχητικός, πάλεψε όσο μπορούσε και στάθηκε πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι κόντρα στον ανώτερο και πιο έμπειρο Πανηλειακό.

Πελόπιο: Κούβελας, Μήλιος (80’ Βαμβακάς), Γρηγορόπουλος, Σταμόπουλος, Κουτσογιαννόπουλος, Τζάρο (85’ Κοντός), Τσιμάνης, Καρβουνιάρης, Δάνισκας (60’ Νέγκας), Σακέλλης, Γ. Χριστόπουλος.

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος (55’ λ.τρ. Ντάβαρης), Κανάνι, Κολόκας, Κωτσάκης, Δημάκης, Τσίγκρηλας (85’ Μπουρνέλης), Τζανέτος, Τσαγκάρης (88’ Νεοφώτιστος), Ελιότ, Εντμίλσον (55’ Πετρόπουλος).

 

 

Αστέρας Αμαλιάδας-Ολυμπιακός Σαβαλίων 2-0
Κρίθηκε από το α΄ ημίχρονο

Ο Αστέρας Αμαλιάδας πήρε το ντέρμπι του Δήμου Ήλιδας με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων, με σκορ 2-0, καθαρίζοντας το ματς από το α΄ ημίχρονο. Η ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου, παρότι παρατάχθηκε με πολλές απουσίες (Γεωργόπουλο, Σταυρούλια, Χοτζάι, Παπαπέτρου, Γαλάνη), ήταν καλή στο α΄ ημίχρονο και σκόραρε δύο φορές. Στο 20΄ από σέντρα του Σιούλα από αριστερά ο Χριστόπουλος με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 και στο 40΄ ο Μπάρκας με κεφαλιά έγραψε το 2-0 από σέντρα του Βασιλικόπουλου. Ενδιάμεσα ο Μπάρκας είχε κοντινή κεφαλιά που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Πλατής. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε στο 30΄ ζητώντας αποβολή του Σιούλα για ανατροπή του Μηλαδόπουλου, ενώ αυτός έβγαινε σε θέση για γκολ. Η ομάδα του Ερνέστο Λυμπέρη, στο 43΄ είχε ένα σουτ του Μηλαδόπουλου έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Αντωνόπουλος και στο β΄ μέρος απείλησε με ένα σουτ του Μαγκαφά που πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο β΄ ημίχρονο ο Αστέρας είχε μια καλή φάση με τον Μπουγονικολό στο 75΄, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Πλατής.

Αστέρας: Αντωνόπουλος, Μπουγονικολός, Σιούλας (65΄ Μπομπής), Δαλαβούρας, Μπαρδούσης, Κυριαζής, Γκρίλλας, Χριστόπουλος (85΄ Σάκκος), Μπατζακόπουλος, Βασιλικόπουλος, Μπάρκας (85΄ Τσάλας).

Ολυμπιακός Σ.: Πλατής, Λιούρης, Τσακοπιάκος, Βλασσόπουλος, Κολτσίδας, Αβραμόπουλος, Μίχα, Μηλαδόπουλος, Β. Παναγιωτόπουλος (70΄ Μαγκαφάς), Μπατζαλής (90΄ Πρίφτι), Ρούνης.

 

 

 

Κεραυνός Βρίνας-Αλφειός 0-2
Ξεκίνημα με «διπλό» ο Αλφειός

Ο Αλφειός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Κεραυνού Βρίνας, το Καλλίκωμο, με σκορ 2-0. Η ομάδα του Κώστα Μπακάλη, που δεν είχε τον τραυματία Αβραμόπουλο και τον Δ. Νικολόπουλο (αναχώρησε για Γερμανία) ήταν καλή κυρίως στο α΄ ημίχρονο όπου είχε φάσεις με τους Τσαντίλη, Παργινό, Αγριδιώτη, αλλά σκόραρε τελικά στο β΄ μέρος! Στο 60΄ ο Παργινός με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 0-1 και στο 80΄ ο Καλομοίρης με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ο Κεραυνός, ο οποίος παρατάχθηκε χωρίς τους τρεις ξένους (δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα δελτία τους) και τον Γκολφίνο, είχε δοκάρι να προηγηθεί στο 55΄ με τον Κιάμο ενώ φωνάζει για τη διαιτησία του Άγγελου Πήττα. Συγκεκριμένα διαμαρτύρεται για καθαρό φάουλ στον Κιάμο που δεν δόθηκε πριν από την επίτευξη του πρώτου γκολ του Αλφειού καθώς και για πέναλτι στο 83΄ σε χέρι αμυνόμενου. Όπως επίσης και για ένα ακυρωθέν γκολ στο α΄ ημίχρονο ως οφσάιντ! Οι άνθρωποι της Βρίνας κάνουν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος!

Κεραυνός: Φιλιππόπουλος, Τσέλιος, Θεοφιλόπουλος (30΄ λ. τρ. Πρίνος), Δούφας, Βουρλούμης, Τσιλιβήτας, Κιάμος, Δημόπουλος, Κουής, Αγκόλι, Γ. Δρακόπουλος.

Αλφειός: Βυθούλκας, Τσιτσιρόπουλος, Καρανάσης, Τσαντίλης, Μανέτας, Τεκερλέκης, Λαμπρόπουλος (58΄ Καλομοίρης), Βαραμπούτης, Παργινός, Αγριδιώτης, Τζουβάνι.

 

 

Ολυμπιάδα-Πέλοπας 0-0
Μοιρασιά στο Γούμερο

Ολυμπιάδα και Πέλοπας έμειναν στο 0-0 την Κυριακή στο Γούμερο, σε ένα ματς που κυριάρχησαν οι μάχες στο κέντρο και οι φάσεις ήταν πολύ λίγες μπροστά στις δύο εστίες. Άξιες αναφοράς είναι δύο φάσεις από πλευράς Ολυμπιάδας στο β΄ μέρος με τον Ν. Ροδόπουλο στο 60΄ που σούταρε και απέκρουσε ο Πετρόπουλος και με τον Λευτέρη Κωνσταντόπουλο στο 80΄ που μπήκε από δεξιά και την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από την άμυνα του Πέλοπα. Η ομάδα του Νίκου Δαβουρλή είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει στο α΄ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 35΄ με τον Φάνη Δασκόπουλο, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε άουτ. Οι Πυργιώτες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αστερόπουλου στο 75΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Ολυμπιάδα: Μπουμπουνάς, Κολοβάδης, Στ. Μπίρμπας, Γ. Μπίρμπας, Σοφ. Μπίρμπας, Φωτακόπουλος, Ν. Ροδόπουλος, Καλαντζής, Λ. Κωνσταντόπουλος (90+΄ Αγγελόπουλος), Διαμαντάκος (70΄ Αργυρίου), Μπατουδάκης (46΄ Δ. Μπίρμπας)

Πέλοπας: Πετρόπουλος, Χριστακόπουλος, Μπουλούτας, Παπαγεωργίου, Παναγόπουλος, Αστερόπουλος, Γεωργίου (80’ Παπαδάτος), Χαραλαμπόπουλος, Δημητρόπουλος, Δασκόπουλος (80’ Δαβουρλής), Κανελλόπουλος (67΄Λιάβας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος