FOLLOW US: facebook twitter

«Αγρύπνια Ύπνος Όνειρα»

Ημερομηνία: 30-12-2023 | Συντάκτης:

Μια βραδιά γεμάτη μουσική που μας ταξίδεψε σε όνειρα και συναισθήματα από τον Ορίζοντα Γεγονότων στο CineCinema της Αμαλιάδας

 

 

Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

 

Μια μοναδική βραδιά,  άγγιγμα ψυχής, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο CineCinema της Αμαλιάδας όπου ο Ορίζοντας Γεγονότων παρουσίασε την μουσική παράσταση «Αγρύπνια Ύπνος Όνειρα» με την μαγική φωνή της Δήμητρας Τσατσού να ταξιδεύει το κοινό.  Μια σύνθεση από τραγούδια, αυτοσχεδιασμούς και αφηγήσεις που περιγράφουν τα τρία στάδια της νυχτερινής μας περιπέτειας.

Οπτικοακουστικό ημερολόγιο, ή καλύτερα, νυκτολόγιο.

Μια ροή συνεχής, η αφήγηση μιλάει το τραγούδι, το τραγούδι αντηχεί τις σκέψεις του αφηγητή. Πριν τελειώσει το ένα, ξεκινά το άλλο.

Η φωνή, είτε στο τραγούδι, είτε στο κείμενο, είναι οι διαφορετικές διαθέσεις του ίδιου προσώπου, καθώς περνά από την κουρασμένη ένταση – ακόμα ανυποχώρητη – σταδιακά στη λύση του ύπνου και τελικά στην άφεση, ονειρικά ανεξέλεγκτα.

Μια βραδιά γεμάτη μουσική που μας ταξίδεψε σε όνειρα και συναισθήματα και ξεκλείδωσε με τη μαγεία της αυτά που μας ενώνουν, ό,τι χαρίζει ψυχική ανάταση και πνευματική καλλιέργεια.

Στο τελείωμα μιας χρονιάς γεμάτη ωδίνες και τραγωδίες για πολύ κόσμο στη χώρα μας και όλη την ανθρωπότητα που έχει να αντιμετωπίσει πολέμους, προσφυγιά, καταστροφές, έλλειψη βασικών βιοτικών αγαθών, οι συντελεστές του ξεχωριστού δρώμενου πρόσφεραν με λόγια νότες και τραγούδια μια νύχτα μυσταγωγική και μοιράστηκαν με το κοινό τραγούδια γεμάτα συναίσθημα και πάθος, συντροφικότητα, ομόνοια, συμπαράσταση και αγάπη.

έπαιξαν:

Στάθης Άννινος – πιάνο,πλήκτρα

Δήμητρα Τσατσού – τραγούδι

Γιώργος Μάλλιαρης – κιθάρες

Κατερίνα Μάλλιαρη – αφήγηση

Συμμετείχαν:

Γεωργία Ρέγκλη – παρουσίαση

Χρήστος Περέντης – κλαρίνο

Ανδρέας Ζαφειρόπουλος – επιμέλεια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος