FOLLOW US: facebook twitter

Αγωγός και ΔΕΗ «καίνε» τον Διαβαθμιδικό

Ημερομηνία: 01-02-2022 | Συντάκτης:

-Θα ζητηθεί συνδρομή του ΥΠΕΚΑ για τις βλάβες, στα ύψη το ρεύμα


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Προτεραιότητα αποτελεί για τον Διαβαθμιδικό Σύνδεμο Ερυμάνθου η επίλυση των προβλημάτων που απειλούν τη βιωσιμότητα του αγωγού ύδρευσης, καθώς οι συσσωρευμένες βλάβες των τελευταίων μηνών έχουν προκαλέσει σκεπτικισμό, εξαιτίας της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πολίτες με τη συνεχή διακοπή της υδροδότησης.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, θα ζητηθεί συνδρομή του υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε να γνωμοδοτήσουν οι μηχανικοί του σχετικά με το τι πρόβλημα υπάρχει και πως θα αντιμετωπιστεί και αν τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα του έργου.

«Καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται να έχουμε διαρκώς βλάβες στον αγωγό και να μένει ο κόσμος χωρίς νερό. Θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, διότι μιλάμε για ένα έργο δεν έχει συμπληρώσει δεκαετία καλά καλά. Εμείς θα ζητήσουμε τη συνδρομή του υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να μας δώσει τη λύση και να μας υποδείξει τι πρέπει να γίνει, για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες με διακοπή νερού τόσο συχνά», τόνισε ο κ. Κοτσώνης σημειώνοντας ότι το θέμα υα συζητηθεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου εντός των ημερών.

Παράλληλα, ο κ. Κοτσώνης τόνισε πως στη συνεδρίαση θα τεθεί προς συζήτηση η αντιμετώπιση των αυξημένων τιμολογίων της ΔΕΗ, καθώς το κόστος εκτοξεύτηκε στον λογαριασμό του Δεκεμβρίου από τις 85.000 ευρώ στις 120.000!

«Στην επόμενη συνεδρίαση θα θέσουμε προς συζήτηση το πρόβλημα των αυξημένων τιμολογίων της ΔΕΗ. Αρκεί να σας πω μόνο ότι τον Δεκέμβριο το αθροιστικό ποσό πληρωμής των δυο ΔΕΥΑ, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, έφτασε στις 120.000 ευρώ από 85.000 που ήταν πέρυσι! Πρέπει επειγόντως να βρούμε λύση, γιατί το καλοκαίρι θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση, είτε με αύξηση των εσόδων είτε με μείωση των εξόδων», υπογράμμισε ο κ. Κοτσώνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος