FOLLOW US: facebook twitter

Αγιασμός χθες στο 1ο Πειραματικό-πλέον-Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ημερομηνία: 14-09-2021 | Συντάκτης:
Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Τ. Αντωνακόπουλος και ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με τα απαιτούμενα μέτρα όπως σε όλα τα σχολεία της Ηλείας, τελέστηκε χθες το πρωί ο αγιασμός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου το οποίο πλέον είναι Πειραματικό – το μοναδικό του νομού μαζί με το 3ο νηπιαγωγείο Πύργου- και εγκαινιάζεται στην ουσία από τα πρωτάκια, τους πρώτους φοιτήσαντες σε αυτό που εισήχθησαν κατόπιν αίτησης των γονέων και κλήρωσης. Γι αυτό και χθες, τα πρωτάκια ήταν η αντιπροσωπεία των μαθητών του σχολείου που επελέγη συμβολικά για να παραστεί στον αγιασμό!

Κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Πύργου, βρέθηκαν ο δήμαρχος Πύργου  κ. Τάκης Αντωνακόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Νίκος Κλάδης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, όπου αναφέρθηκε  στις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κυλήσει η φετινή χρονιά κάνοντας λόγο για σκηνικό που θυμίζει έργα επιστημονικής φαντασίας,  απηύθυνε τις θερμές ευχές του για μια χρονιά γεμάτη  γνώση και εμπειρίες.

«Νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα επιτραπεί πλήρως η ζωντανή εκπαίδευση που είναι η πραγματική εκπαίδευση και η οποία αποδίδει. Βέβαια υπάρχουν οι συνήθεις ελλείψεις και τα αργά αντανακλαστικά της ενιαίας πολιτείας. Εμείς ως Δήμος είμαστε κοντά τους, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις υποδομές και ότι άλλο χρειαστεί».

Από την πλευρά του ο  Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκος Κλάδης αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά  με υγεία, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι «Ξεκινάει ξανά μια δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα προκειμένου η δια ζώσης εκπαίδευση να συνεχιστεί απρόσκοπτα αφού είναι αναντικατάστατη, καθώς και την εμπειρία της εφαρμογής των  υγειονομικών πρωτοκόλλων έχουμε και  το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών μας είναι εμβολιασμένοι.»

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές και ο Δ/ντής του 1ου Πειραματικού δημοτικού σχολείου Πύργου κ. Ανάστος Αναστόπουλος ο οποίος τόνισε ότι ξεκινάνε με χαμόγελο και αισιοδοξία μια δύσκολη ξανά εκπαιδευτική χρονιά, κάλεσε τα παιδιά να είναι πολύ προσεκτικά στην τήρηση των μέτρων και ο ίδιος όπως είπε θα είναι πολύ αυστηρός με αυτό το κομμάτι. Εξέφρασε ωστόσο την επιφύλαξή του για την επιτυχία του νέου μέτρου κλεισίματος τμήματος με νόσηση των μαθητών σε ποσοστό 50%+1  φοβούμενος ότι αν περιμένουν να νοσήσουν οι μισοί μαθητές της τάξης, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο. Τέλος αναφερόμενος στην λειτουργία του νέου Πειραματικού σχολείου, επισήμανε ότι οι μαθητές πέρα από τα μαθήματα στα οποία πλέον συγκαταλέγονται μαθήματα όπως η Ρομποτική, η Αστρονομία, η τέχνη  κλπ θα έχουν ένα πλήθος άλλων δραστηριοτήτων πέραν του σχολικού  ωραρίου που θα μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος