FOLLOW US: facebook twitter

Αυξημένη η παραβατικότητα ανηλίκων στην Ηλεία

Ημερομηνία: 18-04-2024 | Συντάκτης:

Βία και οδήγηση χωρίς δίπλωμα οι κύριες παραβάσεις

Αυξημένα είναι τα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων στην Ηλεία και στη Δυτική Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των οργανωμένων επιχειρήσεων ήπιας αστυνόμευσης, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία συγκέντρωσης νέων όπου έχουν καταγραφεί τα συμβάντα.

Με βάση τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, καταγράφηκαν 602 συμβάντα την περασμένη χρονιά και τον Ιανουάριο του 2024, εκ των οποίων τα 103 αφορούν ανήλικους στην Ηλεία, 91 αγόρια και 12 κορίτσια, ηλικίας από οκτώ έως δεκαοκτώ ετών.

Η πλειονότητα των παραβάσεων αφορούσαν κλοπές και οδήγηση χωρίς δίπλωμα, καθώς επίσης και απειλή εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο  Υπεύθυνος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Ιγνάτιος Τριανταφύλλου,  η παραβατικότητα ανηλίκων στην Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα απασχολεί ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία, καθώς έχουν αυξηθεί τα σχετικά συμβάντα.

«Η παραβατικότητα στη Δυτική Ελλάδα μας απασχολεί αρκετά, γιατί είχαμε 602 συλλήψεις το προηγούμενο έτος και τον 1ο μήνα του 2024. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν κυρίως οδήγηση χωρίς ικανότητα άδειας οδήγησης, αλλά είχαμε και 171 περιπτώσεις κλοπών και εννέα ληστειών. Και στην Ηλεία υπάρχουν περιστατικά και εντοπίζονται σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές. έχουμε θέμα στα περιστατικά βίας, διότι αυξάνονται», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος