FOLLOW US: facebook twitter

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Ημερομηνία: 03-03-2023 | Συντάκτης:

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες που επικεντρώθηκαν στο τρίτο βαγόνι για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων και σορών

Στους 46 έφτασαν οι νεκροί από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αριθμός που δυστυχώς συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ χθες εντοπίστηκαν ακόμα επτά απανθρακωμένες σοροί.

Οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη, με τα συνεργεία να επιχειρούν να τεμαχίσουν τα συνεργεία, ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί. Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στο τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, για τον εντοπισμό επιβατών.

Με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.

Μάλιστα, ελέγχονται όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα.

Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Δεκάδες οι νοσηλευόμενοι

Σε πέντε νοσοκομεία της χώρας παραμένουν νοσηλευόμενα συνολικά 57 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της ΕΡΤ, στο γενικό και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας είναι τα πιο σοβαρά περιστατικά, 45 στον αριθμό. Μεταξύ αυτών έξι νεαρά άτομα, 21-26 ετών, που είναι διασωληνωμένα. Εξ αυτών, οι τρεις είναι σε ιδιαίτερη κρίσιμη κατάσταση.

Δύσκολη η αναγνώριση των σορών και η ταυτοποίηση των νεκρών

Συνεχίστηκε χθες όλη την ημέρα, η αναγνώριση των νεκρών με συγγενικά τους πρόσωπα να δίνουν δείγμα DNA ώστε να καταστεί δυνατή η ταυτοποίησή τους.

Σοροί έχουν βρεθεί απανθρακωμένες, ενώ έχουν ανασυρθεί και μέλη, γεγονός που καθιστά δύσκολη την όλη διαδικασία.

Στην περιοχή έχει σταλεί το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που είχε αναλάβει την ταυτοποίηση και των νεκρών από την τραγωδία στο Μάτι.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, σχετικά με την εικόνα στο δεύτερο βαγόνι του επιβατικού τρένου.

«Τα σώματα είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, που λόγω φορτίου και της σύγκρουσης δυστυχώς, είναι σε πολύ άσχημα κατάσταση» δήλωσε στην ΕΡΤ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος