FOLLOW US: facebook twitter

«Αυτισμός: Μεταβαλλόμενες Ανάγκες στη Διαδρομή της Ζωής»

Ημερομηνία: 01-04-2024 | Συντάκτης:

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛΜΕ και της Βιβλιοθήκης Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση για τον Αυτισμό που διοργάνωσε με επιτυχία, η ΕΛΜΕ Ηλείας και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Νικολία Μωραΐτη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο η Βάγια Α. Παπαγεωργίου, MD, Med, Δρ. Α.Π.Θ. Παιδοψυχίατρος, Certified Advanced TEACCH Consultant ανάλυσε διεξοδικά το θέμα «Αυτισμός: Μεταβαλλόμενες Ανάγκες στη Διαδρομή της Ζωής», τονίζοντας αρχικά τη σημασία της διάγνωσης και της πρώιμης παρέμβασης για τους ενήλικες.

Εστιάζοντας στις ανάγκες των ενηλίκων, προσπάθησε να αναδείξει τόσο αυτές τις ανάγκες όσο και το πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθούμε όσο γίνεται περισσότερο, να αναγνωρίζουμε και τις σοβαρές και τις μη σοβαρές περιπτώσεις και να παρεμβαίνουμε νωρίς. Η κ. Παπαγεωργίου στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα έλλειψης Υπηρεσιών ικανών να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια, πρέπει να δράσουν επειγόντος διότι οι άνθρωποι με αυτισμό είναι γύρω μας και πιθανώς να είναι και κάποιοι που δεν υποψιάζονται καν ότι βρίσκονται στο φάσμα και θα πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων αυτών αλλά και στις μελλοντικές γενιές.

Ακολούθως η Ματίνα Κ. Παπαγεωργίου, Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας παρουσίασε το βιβλίο “Αυτισμός και Ποιότητα Ζωής”  το οποίο έχει μεταφράσει και μελετήσει. Όπως είπε, το βιβλίο εστιάζει στην ανεξαρτησία των ατόμων με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων σε όλους τους τομείς της ζωής. «Όμως η ανεξαρτησία δεν αφορά μόνο τον τρόπο ζωής, αφορά και έναν νέο τρόπο σκέψης, την ανεξαρτησία από τον ειδικό, να μάθει το άτομο να ζει μόνο του, να ξέρει πως να προχωρήσει στη ζωή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος