FOLLOW US: facebook twitter

Άφαντα τα 534 ευρώ για τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Μάταια περίμεναν να ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω αναστολής της σύμβασης οι εποχικοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουρισμό.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, μετά από επικοινωνία που είχε η διοίκησή της με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, «πληροφορηθήκαμε πως τελικά η πλατφόρμα για την αίτηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω αναστολής της σύμβασης μετατίθεται για 07/07/2020.».

«Αφορά τους χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία που θα πάρουν τα 534€ του Ιουνίου τέλος Ιουλίου!!!» προσθέτουν.

Σημειώνουν επίσης ότι «για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο θα έπρεπε να έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 15/06 και ακόμα τίποτα!!!

»Για τους εποχικά εργαζόμενους σε 12 μήνες λειτουργίας ξενοδοχεία υπάρχει ο Ν.1545/85 που υποχρεώνει την επαναπρόσληψη τους και δυστυχώς δεν αναφέρεται στις ρυθμίσεις.».

Οι εργαζόμενοι ρωτούν πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι επιτέλους αυτά τα 534€ του Ιουνίου και καλούν την κυβέρνηση να τηρήσει τον Νόμο 1545/85 άρθρο 18 παρ.6 «που λέει πως είναι υποχρεωτική η επαναπρόσληψη και στους εποχικά εργαζόμενους στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία αλλά και στον Επισιτισμό!».

Και καταλήγουν:

«Σήμερα που υποτίθεται πως ξεκίνησε η Τουριστική σαιζόν οι εργαζόμενοι δέχονται ακόμα ένα πλήγμα.

ΖΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ!

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!».

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος