FOLLOW US: facebook twitter

Αδιανόητη και άδικη τέτοια απαίτηση 16 χρόνια μετά τις τραγικές φωτιές

Ημερομηνία: 22-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Προς δυσάρεστη έκπληξή μας, ενημερωθήκαμε για την απαίτηση της Κομισιόν να επιστραφούν τα χρήματα που είχαν δοθεί ως αποζημίωση στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές του 2007.

Θεωρούμε την συγκεκριμένη εξέλιξη αδιανόητη και πέρα για πέρα άδικη, ειδικά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, που επλήγη όσο καμία άλλη από το «μαύρο» εκείνο καλοκαίρι που εκτός όλων των άλλων μας «κόστισε» και πολλές ανθρώπινες ζωές.

Αυτό δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο Υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Λευτέρης Βαρουξής ο οποίος ακόμη πρόσθεσε τα εξής :

Είναι προφανές, ότι τόσα χρόνια μετά, τα χρήματα αυτά δεν είναι δυνατόν να επιστραφούν και ούτε πρέπει, αφού έτσι και αλλιώς έχουν διοχετευτεί προς επούλωση ορισμένων από των τεράστιων πληγών που άφησε η καταστροφική πυρκαγιά του 2007 στους δικαιούχους.

Η Κομισιόν πρέπει να αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί, είχαν πραγματική ανάγκη αυτά τα χρήματα και αν υπήρξαν κάποιες αστοχίες λόγω του κατεπείγοντος της διαδικασίας, δεν είναι δυνατόν όσοι επλήγησαν ανεπανόρθωτα και ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταφέρει επί της ουσίας να ορθοποδήσουν, να είναι υπόλογοι χωρίς να έχουν καμία ευθύνη.

Αναμένουμε την τελική απόφαση για την προσφυγή που έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστώντας ότι τελικά θα βρεθεί λύση και δεν θα χρειαστεί οι πυρόπληκτοι να ανέβουν έναν νέον Γολγοθά δεκαέξι χρόνια μετά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος