FOLLOW US: facebook twitter

Αδέρφια μου αγρότες πουλιά!

Ημερομηνία: 26-02-2024 | Συντάκτης:

Του Θοδωρή Κόλλια, διαχειριστή του yannitsochori.blogspot

Πολλοί από τους αναγνώστες, εκτός από τους φίλους μου,  θα αναρωτηθούν γιατί τέτοια ζέση και τόσο ενδιαφέρουν για την αγροτιά.

  • Η καταγωγή μου, και περηφάνια μου, είναι από ΄το καθαρά αγροτικό Γιαννιτσοχώρι και αγροτική  οικογένεια
  • Αλλά και το επάγγελμά μου, κτηνίατρος ήταν ένα από τα δύο της αγροτικής παραγωγής, το ‘άλλο είναι του γεωπόνου. 4  χρόνια σε χοιροστάσια, 10 χρόνια αγροτικός κτηνίατρος και 18 χρόνια στο υπουργείο Γεωργίας

Δικαιολογημένο πέρα για πέρα το  δέσιμο και το ενδιαφέρον! Συμφωνείτε;

Επί τη ευκαιρία λοιπόν της κινητοποίησης και της «καθόδου» των αγροτών στην Αθήνα με αποκορύφωμα το μεγάλο συλλαλητήριο, καταθέτω και την άποψή μου που πιστεύω ότι είναι εμπεριστατωμένη κι από γνώσεις  κι από βιώματα.

Κατά αρχάς ανάλογες διαμαρτυρίες και δράσεις των αγροτών γίνονται κάθε χρόνο την ίδια εποχή  και  μάλιστα με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα:Φτηνό αγροτικό πετρέλαιο, Αγροτικό ρεύμα, επιδοτήσεις για τα αγροεφόδια, λιπάσματα, ζωοτροφές, μέτρα  κατά των παράνομων ελληνοποιήσεωναγροδιατροφικών προϊόντων, αλλαγή της ΚΑΠ.

Παρά το ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω του δυναμικού συλλαλητηρίου, εκείνη παρέμεινε εκκωφαντικά σιωπηρή, «ότι είχαμε το δώσαμε στους αγρότες» απάντησε σκέτος κόραξ. Τα  ηχηρά  συνθήματα που ακούστηκαν στο παθιασμένο παναγροτικό συλλαλητήριο ήταν:

  • «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα  γίνει Κιλελέρ»
  • «Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά»αλλά εις ώτα μη ακουόντων.

Να με συμπαθάτε όμως, αλλά στην ουσία πάλι έκαναν μια τρύπα στο νερό. Ήλθονείδον και απήλθον, το μόνο που αποκόμισαν ήταν η ενθουσιώδης υποδοχή και τα πολλά χειροκροτήματα.

Κρίμα αλλά έτσι είναι….

Είμαστε υπό τον απόηχο της «Καθόδου» των Αγροτών στην Αθήνα, που συμπαθάτε με, αφού έκαναν ΤΑ στη Βουλή, και νταντά την εξουσία, αποχώρησαν με τάξη και ασφάλεια , σαν τα καλά παιδιά. Ναι έτσι ακριβώς έγινε..Αυτή είναι η πικρή αλήθεια!

Από τα πολλά χρόνια το φωνάζουμε, στην ιστοσελίδα μας, στον τύπο αλλά και στα όργανα του κόμματος σε άλλες εποχές, ότι

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!!!!

Όλα τα υπόλοιπα, κινητοποιήσεις μπλόκα, και συνθήματα κτ.λ. είναι απλές …οδοντόκρεμες.  φωτο

Μάλιστα στις αλλοτινές Εποχές, πριν 30 χρόνια περίπου, στα χρόνια της νιότης, είχα εκδώσει μια συμπαθητική εφημεριδούλα, Τα “ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ”. Δείτε τι έγραφα τότε στο 2ο φύλλο  για την μεγάλη ανάγκη, της ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ μορφής που έπρεπε να πάρει η Ανάπτυξη (παραγωγή, Παρασκευή, Διακίνηση) στον Πρωτογενή Τομέα. Κι ακόμα ….φυλλοροούμε!!!  Τα νούμερα είναι ακόμα χειρότερα. Ποιος μας φταίει

Τα κύρια καθοριστικά γνωρίσματα όσον αφορά την πρωτόγεννή Παραγωγή και Οικονομία της είναι:

  • Το ποσοστό των αγροτών από 20% του συνολικού πληθυσμού την προηγούμενη 20ετία έχει ελαττωθεί περίπου στο 5%
  • Το ποσοστό συμμετοχής του αγροτικού εισοδήματος στη χώρα μας ισούται με 2%-3% του ΑΕΠ. Σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου τα ποσοστά συμμετοχής είναι αρκετά υψηλότερα, στην Ελλάδα είναι μονίμως μειούμενα. Αντίστοιχα, το Ισραήλ, µε επενδύσεις στην αγροτική έρευνα και ανάπτυξη που έφθασε το 4% του ΑΕΠ, κατάφερε να µειώσει το κόστος παραγωγής σε 27% έναντι 67% της Ολλανδίας
  • Ο μικρός αγροτικός κλήρος. Αυτό και μόνο απαιτεί αναγκαστικά και τελεσίδικα τη συνεργασία, τον συνεργατισμό.
  • Η μεγάλη ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, αποκτώντας μια αξιόλογη θέση παγκοσμίως. 
  • Το αρνητικό ισοζύγιο των γεωργικών προϊόντων λόγω της έλλειψης των προϊόντων ζωικής προέλευσης.
  • Η παραγωγή των προϊόντων φυτικής παραγωγής με εκείνη της ζωικής είναι 73/27, αν και έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, όπως στα άλλα κράτη της δύσης, με συνεχή επιδείνωση

Οι αγρότες είναι ευκολόπιστοι στην υπόσχεση, στα αόριστα θα, στις …κουμπαριές.

Λαός ευκολόπιστος και πάντα προδομένος, όπως λέει κι ο ποιητής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος