FOLLOW US: facebook twitter

Α. Τρυφωνόπουλος: «Το σύστημα διεξαγωγής των πλέι-οφ δεν δίνει πλεονέκτημα στους πρωτοπόρους»

Ημερομηνία: 07-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής του Πανηλειακού, Ανδρέας Τρυφωνόπουλος, μίλησε στον επίσημο ιστότοπο της ομάδας για την πορεία των ερυθρολεύκων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 DUOMO-MONK, για το σύστημα διεξαγωγής των πλέι-οφ και τον απόλυτο στόχο της επιστροφής στην Γ΄ Εθνική, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στον έτερο στόχο, αυτόν του Κυπέλλου Ηλείας MARKET IN.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ερυθρόλευκου τεχνικού στο fcpaniliakos.blogspot.com:

Για την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας στη σεζόν και την άνετη εξασφάλιση της πρωτιάς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: «Ουσιαστικά η εξασφάλιση της πρώτης θέσης αποτελεί επιβράβευση της καλής δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα και της ποιότητας των παικτών που διαθέτουμε στην ομάδα, αλλά πάνω απ’ όλα είναι αυτό που επιτάσσει η ιστορία του Πανηλειακού, την οποία σεβόμενοι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να πρωταγωνιστήσουμε στην κατηγορία και να τερματίσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Και βλέποντας κάτω από ποιες συνθήκες ολοκληρώσαμε έως τώρα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με κάποιους ανασταλτικούς παράγοντες όπως οι άσχημες γηπεδικές συνθήκες, η έλλειψη για διάφορους λόγους ικανοποιητικής παρουσίας φιλάθλων στο γήπεδο, η ανύπαρκτη υποστήριξη και οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ, όλα αυτά δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και των παικτών μου».

Για την επερχόμενη διαδικασία των πλέι-οφ της Α1 DUOMO-MONK και τους καθοριστικούς αγώνες με τη Νίκη Τραγανού: «Η εξασφάλιση της πρώτης θέσης και η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας δεν θα έχει κανένα νόημα και δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα, αν δεν έχει την αντίστοιχη συνέχεια! Και εννοώ φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση μέσω των πλέι-οφ στην επόμενη φάση των μπαράζ, ώστε να διεκδικήσουμε την άνοδο απέναντι στις πρωταθλήτριες ομάδες των άλλων νομών. Ουσιαστικά έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα διεξαγωγής των πλέι-οφ του πρωταθλήματος δεν παρέχει στους πρωτοπόρους κανένα απολύτως πλεονέκτημα. Αντιθέτως μπερδεύει περισσότερο μία ομάδα που έχει εξαρχής ένα συγκεκριμένο πλάνο και θα έλεγα πως ευνοεί μία ομάδα που μπορεί τη δεδομένη στιγμή να σταθεί πιο τυχερή, να βρεθεί σε καλύτερη μέρα ή να μην έχει να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα τραυματισμού ή πιθανή τιμωρία»

Για την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του ενόψει των καθοριστικών αγώνων που ακολουθούν και το πόσο έχουν βοηθήσει το αγωνιστικό του πλάνο οι μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο: «Αυτό που έχει για μένα την πιο μεγάλη σημασία αυτήν τη στιγμή είναι να προετοιμαστούν οι ποδοσφαιριστές μου σωματικά και ψυχολογικά για την διαδικασία των πλέι-οφ και να μπορέσουν οι καινούριοι παίκτες που ήρθαν πρόσφατα στην ομάδα να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ομαλά στο υπόλοιπο σύνολο και να κατανοήσουν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες που αναμένεται να αντιμετωπίσουμε στα παιχνίδια που θα αγωνιστούμε. Και το κυριότερο να καταλάβουν όλοι ποιος είναι ο στόχος του Πανηλειακού και τι πραγματικά σημαίνει για το ποδόσφαιρο της πόλης και του νομού να ξεκολλήσει ο Πανηλειακός από αυτές τις κατηγορίες και να γίνει και πάλι η ομάδα που θα επαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο, παίζοντας σε ανώτερες κατηγορίες και με μεγαλύτερες ομάδες που θα ξανακάνουν τον Πανηλειακό να αισθανθεί μεγάλη ομάδα. Και πάνω απ’ όλα η ΟΜΑΔΑ της Ηλείας που θα αποτελέσει και πάλι πρότυπο για όλες τις ομάδες!» 

Για το Κύπελλο Ηλείας MARKET IN και το αν ο θεσμός αποτελεί στόχο της ομάδας ενόψει και της συμμετοχής στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης: «Είμαστε υποχρεωμένοι, ανεξαρτήτως του αντιπάλου που θα βρεθεί απέναντι μας, να κυνηγήσουμε φυσικά και τον θεσμό του Κυπέλλου. Αυτό επιβάλλει η ιστορία μας, το μέγεθος της ομάδας μας, αλλά και η ποιότητα των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ μας. Άλλωστε, και αυτό είναι το κυριότερο, οι τίτλοι είναι αυτοί που μένουν στο τέλος και γράφουν την ιστορία μίας ομάδας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος