FOLLOW US: facebook twitter

Α. Πετρόγιαννη για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: “Ο αυτισμός δεν είναι το τέλος. Είναι η αρχή μιας ανιδιοτελούς αγάπης!”

Ημερομηνία: 04-04-2022 | Συντάκτης:

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Αυτισμού, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τη συγκεκριμένη αναπτυξιακή διαταραχή. Τα τελευταία χρόνια η επιδίωξη αυτή καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση της συχνότητας του Αυτισμού παγκοσμίως.

Αν και ο Αυτισμός δε θεραπεύεται, έγκαιρες και εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων με Αυτισμό. Απώτερος σκοπός είναι να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα βήματα, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή ένταξη των ατόμων με Αυτισμό στην κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ιδιαίτερη υποστήριξη σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται οι οικογένειες αυτών των ατόμων, για να είναι σε θέση να συμβάλλουν στην καλλιέργεια των ικανοτήτων τους και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους.

Στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές με Αυτισμό. Μέσα σε ένα κλίμα αγάπης και σεβασμού εκπαιδεύονται στα επαγγελματικά εργαστήρια του σχολείου μας, ώστε να αναπτύξουν κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες, ικανότητες επικοινωνίας και αυτονομίας και να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Η στάση αυτή είναι σημαντικό να γενικευθεί σε όλη την κοινωνία. Μόνο σε ένα περιβάλλον που διέπεται από τις αξίες της αγάπης, της αναγνώρισης, της ισότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας, θα μπορέσουμε όλοι να χαρούμε τη συνύπαρξή μας με τους συνανθρώπους μας με Αυτισμό. “Δε χρειάζομαι την ευαισθητοποίηση, η αποδοχή είναι αυτό που έχω ανάγκη!”.


Αγγελική Πετρόγιαννη

Δ/ντρια ΕΕΕΕΚ Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος