FOLLOW US: facebook twitter

Α.Ο.Λ.Α.Π.: Φαντασμαγορική η πανηγυρική εκκίνηση του 43ου Ολυμπιακού Ράλλυ

Ημερομηνία: 30-04-2023 | Συντάκτης:

Φαντασμαγορική ήταν για άλλη μια χρονιά η πανηγυρική εκκίνηση του 43ου Ολυμπιακού Ράλλυ που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην «καρδιά» του Πύργου για να χειροκροτήσει και τα 44 πληρώματα που θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.

Το 43ο Ολυμπιακό Ράλλυ διεξάγεται από την ΑΟΛΑΠ. Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Θεσμικοί υποστηρικτές είναι η ΔΗΚΕ Πύργου, το Επιμελητήριο Ηλείας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής. Ο αγώνας αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 75,73 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν τον αγώνα το πρωί της Κυριακής από την ειδική διαδρομή «Δούκα-Μηλιές» (μήκος 12,28 χλμ), η οποία θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, ενώ συνολικά τρεις φορές θα διέλθουν από την πανέμορφη ειδική διαδρομή «Φολόη» (μήκος 13,01 χλμ).

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την Power Stage «Επιτάλιο-Αλφειούσα» (μήκος 12,14 χλμ.). Τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα είναι 203,44 χλμ, με 127,71 χλμ απλών διαδρομών.

Η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) εύχεται καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος