FOLLOW US: facebook twitter

Α. Μαρίνος: Τα έργα στον Δήμο Πηνειού θα συνεχιστούν

Ημερομηνία: 28-03-2023 | Συντάκτης:

Η κοινωνία των πολιτών καταγγέλει και καταδικάζει

Αήθεις χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Βιομηχανία δολοφονίας χαρακτήρων με πρωτομάστορα τον επικεφαλής της κ. Διονύση Γεωργόπουλο,  στήνει η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Πηνειού στην προσπάθειά της να εμποδίσει την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου που έχει χαράξει με σειρά μεγάλων έργων ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Η μείζονα αντιπολίτευση αφού την περασμένη εβδομάδα απουσίαζε επιδεικτικά και άνευ λόγου από δύο συνεδριάσεις του ανώτατου συλλογικού οργάνου, εμφανίστηκε επιτέλους στην τρίτη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Μαρτίου  διαμαρτυρόμενη μάλιστα εντόνως για την… ώρα διεξαγωγής της,  με προεξάρχουσα την δημοτική σύμβουλό της κ. Βάντα Κοντούλη, η οποία προφανώς θεωρεί πάρεργο τον ρόλο και την κοινωνική αποστολή του Δημοτικού Συμβούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ευρισκόμενος σε άνωθεν διατεταγμένη υπηρεσία επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Διονύσιος Γεωργόπουλος,  αποκάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού «πραξικοπηματία», επειδή ο κ. Σπύρος Βασιλείου ορθώς θεώρησε, ως κατεπείγον το θέμα «λήψη απόφασης για τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2023» και συνέχισε την συνεδρίαση.

 Η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα του Δημάρχου Πηνειού και επικεφαλής της παράταξης Κοινωνίας των Πολιτών κ. Ανδρέα Μαρίνου και οι δημοκρατικές αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Βασιλείου, απέτρεψαν τις μεθοδεύσεις του κ. Διονύση Γεωργόπουλου και της κ. Βάντας Κοντούλη που υποστήριζαν ότι το θέμα δεν είναι κατεπείγον.

«Το θέμα είναι κατεπείγον, τα έργα θα γίνουν, οι Υπηρεσίες του Δήμου το θέλουν και είναι απαίτηση της Κοινωνίας », είπε ο Δήμαρχος και η  αποστολή μιζέριας του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  απέτυχε παταγωδώς!

 Ο  πρωτοφανής και ανήκουστος για τα αυτοδιοικητικά χρονικά χαρακτηρισμός «πραξικοπηματίας», που προκάλεσε τον αποτροπιασμό και  των Συμβούλων  του κ. Γεωργόπουλου,  είχε διττό στόχο: να απαξιώσει τον θεσμό του Προέδρου του ανώτατου συλλογικού οργάνου του Δήμου και να σταματήσει κάθε έργο που γίνεται στην επικράτεια του Δήμου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος εξερχόμενος της αιθούσης συζητώντας με Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, αμφισβήτησε την νομική συγκρότηση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Βάντας Κοντούλη και την άποψη που εξέφρασε η ίδια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σχετικά με την διαδικασία λειτουργίας του οργάνου.

 Η κ. Κοντούλη μη αποδεχόμενη την άποψη του Δημάρχου, αντέδρασε με τρόπο που απάδει προς την ιδιότητα της Δημοτικής Συμβούλου και της νομικού εξαπολύοντας πολλάκις προσβλητικούς και απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς τον κ. Ανδρέα Μαρίνο, επιδεικνύοντας ασέβεια και στον θεσμό του Δημάρχου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας σέβονται και προασπίζονται τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που διασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία του ανώτατου συλλογικού οργάνου του Δήμου,  καταγγέλλουν  προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης με σκοπό  να καλύψουν την πολιτική ανεπάρκεια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, καταδικάζουν προπηλακισμούς εντός και εκτός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο προς όφελος της Κοινωνίας του Δήμου Πηνειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος