FOLLOW US: facebook twitter

A. Κουλούρης : «Δεν θα υποβαθμίζαμε την Α1, κάνοντάς τη σε δύο ομίλους-Έγινε λάθος στην προκήρυξη των πλέι-άουτ»

Ημερομηνία: 26-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

«Η Πειθαρχική θα κριθεί με την λήξη των πρωταθλημάτων»

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, κ. Άρης Κουλούρης, μαζί με τον κ. Σάκη Καραλάγα, και παρόντες τους κ.κ. Γκιόκα, Κυριακόπουλο και Προκόπο, πέρα από την εκτενή αναφορά στον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας που ματαιώθηκε και στην κλήρωση του Κυπέλλου, για τα οποία γράψαμε χθες, ο κ. Κουλούρης ρωτήθηκε από την «Πρωινή» και για διάφορα άλλα φλέγοντα ζητήματα που απασχόλησαν έντονα την φίλαθλη κοινή γνώμη, όπως για το λόγο που δεν πήγε σε πρωτάθλημα με 2 ομίλους εφόσον αυτό ξεκίνησε τόσο αργά και ομάδες-ποδοσφαιριστές πιέστηκαν πολύ με τις 30 αγωνιστικές σε διάστημα 5-6 μηνών, για τις προκηρύξεις αναφορικά με τα πλέι-άουτ, όπου παραδέχτηκε πως υπάρχει λάθος, καθώς και τα λάθη της Πειθαρχικής.

Σας παραθέτουμε τις απαντήσεις του κ. Κουλούρη.

Για τον λόγο που δεν πήγε σε πρωτάθλημα με 2 ομίλους, εφόσον αυτό ξεκίνησε τόσο αργά, στις 5 Νοεμβρίου, και εφόσον τα περισσότερα σωματεία το ήθελαν αυτό: «Το πρωτάθλημα θα τελείωνε πολύ νωρίς, στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Ηλεία με ομάδες τόσο καλές να έχει ένα πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας 4 μηνών; Θα είχαμε ένα πρωτάθλημα μικρότερο και από τον κορωνοϊό. Τα σωματεία πολλές φορές κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον. Εμείς είμαστε πάνω από τα σωματεία και θέλουμε να κρατάμε το ποδόσφαιρο εκεί που πρέπει. Δεν θα υποβαθμίζαμε το πρωτάθλημα, γιατί στην ουσία μια ομάδα ξεκίνησε την ιστορία για δύο ομίλους, προσβλέποντας να παίξει μπαράζ. Και επιπλέον, ήταν σίγουρο πως ο Αστέρας θα έμπαινε στον όμιλο του Πύργου; Μαζί με την Βάρδα θα ήταν και μπορεί να έπαιζε το Σώστι στον όμιλο του Πύργου και αυτό θα γινόταν γεωγραφικά. Πάντα ο Αστέρας ήταν στον όμιλο του κάμπου».

Για την ερμηνεία της προκήρυξης των πλέι-άουτ, όπου ουσιαστικά προσπέρασε την 1η παράγραφο και στάθηκε στην 2η με τους 4 και 5 βαθμούς και το αν η ΕΠΣΗ απευθύνθηκε στην ΕΠΟ για να είναι καλυμμένη σε περίπτωση που κάποια ομάδα των πλέι-άουτ προσφύγει: «Έχουμε απευθυνθεί πολλές φορές στο παρελθόν και η ΕΠΟ αυτό που απαντάει είναι μεσοβέζικες λύσεις και ποτέ δεν παίρνει θέση κι έτσι πρέπει να παίρνει απόφαση η Ένωση. Θα μπορούσε κάποιο σωματείο να προσφύγει… Αυτή η παράγραφος, η 2η, είναι ξεχωριστή, δεν είναι συνέχεια της 1ης. Αυτή υπερισχύει  της 1ης. Όμως, στην 1η παράγραφο, στη φράση «απόλυτης ισοβαθμίας» η λέξη «απόλυτης» δεν έπρεπε να υπάρχει. Και η 2η παράγραφος εξηγεί τι θα γίνει στον τρίτο αγώνα. Δεν αναιρεί την 1η παράγραφο, αλλά είναι κατηγορηματική. Είσαι πρώτος, θέλεις 4 βαθμούς, είσαι δεύτερος θέλεις 5. Το λάθος είναι στη λέξη «απόλυτης», έπρεπε να λέει μόνο «σε περίπτωση ισοβαθμίας». Οι ομάδες πάντως είχαν ενημερωθεί…». 

Για το πώς σχολιάζει κάποια λάθη της Πειθαρχικής φέτος: «Πρώτον, δεν είναι όλα λάθη της Πειθαρχικής. Στην περίπτωση της Σαλμώνης είναι λάθος της Γραμματείας της ΕΠΣΗ, όπως και του Μανουσιάδη, όπου οι κίτρινες που είχε, ανακοινώθηκαν λανθασμένα από τον Β. Λαμπρόπουλο. Όμως, όταν αλλάζεις τις αγωνιστικές και δεν πας με την σειρά, το σύστημα δεν παρακολουθεί τις κίτρινες και μπερδεύεται. Για το θέμα της Σαλμώνης, επειδή το σωματείο έφερε και πειστήρια, το σύστημα για κάποιο λόγο είχε κάνει ένα λάθος, που δεν το διευκρινίσαμε. Δεν ήταν λάθος μόνο στον αριθμό των καρτών. Όταν το έβλεπες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή έβγαζε τις κάρτες για τον παίκτη με τιμωρία, 7+1, και όταν το έβλεπες στο κινητό ταυτοχρόνως έβγαζε 6+1. Αυτό το έχει τραβήξει φωτογραφία η Πρόοδος και το έδωσε στην Πειθαρχική. Από κει και πέρα είναι θέμα της Πειθαρχικής αν είχε δίκιο στην απόφαση ή όχι. Και για το οποίο θα κριθεί με την λήξη των πρωταθλημάτων. Για τον Κράγκαρη η Πειθαρχική έκανε ένα λάθος. Αντί να τιμωρήσει με το φύλλο αγώνα τον Ι. Κράγκαρη, τιμώρησε τον αδερφό του. Στο φύλλο αγώνα ήταν γραμμένο το Ι. με μία γραμμή από τον διαιτητή και βάζοντάς το σε κύκλο η Γραμματεία της Πειθαρχικής για να εντοπίσει τον ποδοσφαιριστή, θεωρήθηκε ότι είναι Α.. Από κει και πέρα το λάθος το κατάλαβαν την επόμενη εβδομάδα. Έγινε η ένσταση από τον Ξενοφώντα, δεν μπορώ εγώ να ξέρω τι απόφαση θα έπαιρνε η Πειθαρχική για την ένσταση του Ξενοφώντα, για το ποιος είχε την ευθύνη, αν είχε την ευθύνη μόνο η Πειθαρχική ή το σωματείο. Εγώ σαν παράγοντας ξέρω πως όταν γραφτεί ένας παίκτης στο φύλλο αγώνα, τον τιμωρήσει ή δεν τον τιμωρήσει η Πειθαρχική, σε ένα παιχνίδι δεν θα τον βάλω να παίξει. Έτσι, έχω μάθει να λειτουργώ ως παράγοντας κι έτσι λέει ο κανονισμός. Όπως και στην περίπτωση της Σαλμώνης ήταν μια απόφαση της Πειθαρχικής που δεν μπορούσε να κάνει κανείς από το Συμβούλιο παρέμβαση, διότι όπως ξέρετε η Πειθαρχική είναι ανεξάρτητη».

Ο κ. Κουλούρης κλείνοντας την συνέντευξη Τύπου και πριν αναφερθεί για το αν προτίθεται να παραιτηθεί και αν θα είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, για τα οποία γράψαμε χθες, είπε: «Εμείς σαν Ένωση και οποιαδήποτε Ένωση έχει υποχρέωση τις ομάδες που διεκδικούν άνοδο στην Γ΄ Εθνική να τις προστατεύει με τον καλύτερο τρόπο. Γι’ αυτό μεριμνούμε κάθε χρόνο. Φέτος για την Βάρδα, πέρυσι για τον Πανηλειακό, του χρόνου μπορεί να είναι ο Αστέρας ή κάποια άλλη ομάδα. Ουαί κι αλίμονο αν δεν μπορέσουμε να έχουμε έναν εκπρόσωπο στην Γ΄ Εθνική και να είναι και η ΕΠΣ αιτία να χάσει ενδεχόμενη άνοδο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot