FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ντέρμπι σε Σπιάντζα, Σαβάλια-Τα ματς της 16ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 09-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Θύελλα-Ηλειακός την Κυριακή, Σαβάλια-Αστέρας την Δευτέρα-Στη Ν. Φιγαλεία
ο Ξενοφών

Του Κώστα Πλιάγκου

[email protected]


Τα ντέρμπι επιστρέφουν αυτή την αγωνιστική, 16η, στην Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορία. Την Κυριακή στο Ενωσιακό γήπεδο η Θύελλα Καταραχίου Πύργου θα υποδεχτεί τον Ηλειακό Λεχαινών, ενώ την Δευτέρα έχουμε το ντέρμπι της Ήλιδας μεταξύ Ολυμπιακού Σαβαλίων και Αστέρα Αμαλιάδας. Στη Ν. Φιγαλεία ταξιδεύει ο πρωτοπόρος Ξενοφών, στο Κατσαρού η Δόξα Ν.Μ., στη Γαστούνη ο Πανηλειακός. Ρεπό έχει το Σκουροχώρι.

Πήγασος-Δόξα Ν.Μ.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο στο Κατσαρού με το ματς Πήγασος-Δόξα Ν.Μ.. Αμφότερες θα παίξουν μόνο για τη νίκη καθώς ο μεν Πήγασος είναι ουραγός με 7 βαθμούς έναντι 10 του Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας, τον οποίο κυνηγάει για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, η δε Δόξα είναι 5η, δύο βαθμούς πίσω από τον 4ο  Αστέρα, και δίνει μάχη να μπει στην τετράδα των πλέι-οφ. Βελτιωμένος εσχάτως ο Πήγασος με δύο εκτός έδρας ισοπαλίες σε Σαβάλια και Πύργο, δύο νίκες, μια ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα ματς η Δόξα.

Θύελλα-Ηλειακός

Την Κυριακή στο Ενωσιακό θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Θύελλας και Ηλειακού. Δεύτερη πλέον η Θύελλα, ένα βαθμό πίσω από τον Ξενοφώντα, μετά την ισοπαλία στη Γαστούνη, θέλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρωτιά που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Τρίτος είναι ο Ηλειακός, 6 βαθμούς πίσω, καθώς προέρχεται και αυτός από «γκέλα» με τη Ν.Φιγαλεία. Η νίκη είναι μοναδική επιδίωξη και των δύο και το ματς αναμένεται αμφίρροπο και συναρπαστικό.

Ν.Φιγαλεία-Ξενοφών

Την ίδια μέρα ο πρωτοπόρος Ξενοφών δοκιμάζεται στην σκληροτράχηλη έδρα του Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας. Η ομάδα της Κρέστενας έφυγε… ατσαλάκωτη και από το Σκουροχώρι, συνεχίζει αήττητη με 10 νίκες και 4 ισοπαλίες, με όπλα την δυνατή άμυνά της (μόλις 6 γκολ παθητικό) και τον Πάρη μπροστά, που τα γκολ του δίνουν… τρίποντα! Ο Απόλλωνας στη Ν.Φιγαλεία είναι δυνατός, έχει κερδίσει εκεί Σαβάλια και Πανηλειακό κι έχει φέρει ισοπαλία με Θύελλα και Αίαντα, ενώ προέρχεται από μεγάλο αποτέλεσμα στα Λεχαινά (1-1).

Αίας-Πανηλειακός

Στην Γαστούνη την Κυριακή ερίζουν δύο ομάδες που προσπαθούν να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Ο δυσκολοκατάβλητος Αίας περιμένει τον Πανηλειακό σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες της Ηλείας, που δεν διάγουν τις καλύτερες μέρες. 7ος με 13 βαθμούς ο Αίας, 6ος με 15 ο Πανηλειακός και… κανείς δεν θέλει να χάσει! Αμφότεροι προέρχονται από εντός έδρας ισοπαλίες, ο μεν Αίας με Θύελλα, ο δε Πανηλειακός με Πήγασο.

Ολυμπιακός Σ.-Αστέρας

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το ντέρμπι της Ήλιδας στα Σαβάλια ανάμεσα στον τοπικό Ολυμπιακό και τον Αστέρα Αμαλιάδας. Ο Ολυμπιακός είναι σε δύσκολη θέση με 11 βαθμούς στην επικίνδυνη ζώνη, έχοντας να κερδίσει από τις 10 Δεκεμβρίου (4-1 τον Αίαντα). Έκτοτε έχει 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.  Ο δυνατός  Αστέρας, που είχε ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική, είναι 4ος με 23 βαθμούς, και θέλει να μείνει εντός βαθμολογικών ορίων τετράδας, καθώς αν ο 4ος έχει διαφορά 10 βαθμών και άνω από τον 1ο, μένει εκτός πλέι-οφ.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο 10/2-Ώρα 3.15μ.μ.

Πήγασος-Δόξα Ν.Μ.: Τσάκαλης, Λιάπης, Κόρδας

Κυριακή 11/2- Ώρα 3.15μ.μ.

Θύελλα-Ηλειακός: Σταυρόπουλος, Ντάβαρης, Λιάπης

Ν.Φιγαλεία-Ξενοφών: Σιαχάμη, Μαυραειδοπούλου, Δουλαβέρης

Αίας-Πανηλειακός: Σφυρής, Ξυδούς, Παναγόπουλος

Δευτέρα 12/2- Ώρα 3.15μ.μ.

Ολυμπιακός Σ.-Αστέρας: Παυλόπουλος, Καλαμαράς, Τσερφόλιας

Ρεπό: Σκουροχώρι


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot