FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ντέρμπι σε Ν. Μανωλάδα και Αμαλιάδα-Τα ματς της 13ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 19-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δόξα Ν.Μ.-Ξενοφών το Σάββατο και Αστέρας-Ηλειακός την Δευτέρα ξεχωρίζουν
στο πρόγραμμα

Του Κώστα Πλιάγκου

[email protected]


Η 13η αγωνιστική της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας περιλαμβάνει δύο σπουδαία παιχνίδια. Το Σάββατο Δόξα Ν. Μανωλάδας-Ξενοφών Κρεστένων και την Δευτέρα Αστέρας Αμαλιάδας-Ηλειακός Λεχαινών. Η πρωτοπόρος Θύελλα υποδέχεται τη Ν. Φιγαλεία, ο Πανηλειακός τον Ολυμπιακό Σαβαλίων και ο Αίας το Σκουροχώρι. Ρεπό έχει ο Πήγασος.

Δόξα N.M.-Ξενοφών

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο στη Ν. Μανωλάδα με την 5η  Δόξα να φιλοξενεί τον δεύτερο Ξενοφώντα. Η ομάδα του Μιχάλη Παπουτσή προέρχεται από μεγάλη νίκη στα Λεχαινά και μπήκε στο κόλπο της διεκδίκησης της 4ης θέσης, που οδηγεί στα πλέι-οφ (απέχει 2 βαθμούς από τον 4ο Ηλειακό). Ο Ξενοφών του Σπύρου Αντωνόπουλου είναι σταθερά στην 2η θέση της βαθμολογίας, μόλις ένα πόντο πίσω από την Θύελλα και θέλει την πρωτιά για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες με καλούς προπονητές.

Θύελλα-Ν. Φιγαλεία

Την Κυριακή η πρωτοπόρος Θύελλα έχει θεωρητικά βατό έργο κόντρα στη Ν. Φιγαλεία. Η πρωτιά δεν… σηκώνει γκέλες με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής και για την ομάδα των Αλεξανδρόπουλου-Αθανασόπουλου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Άλλωστε στην Θύελλα δεν έχουν ξεχάσει την ισοπαλία στη Ν. Φιγαλεία στον α΄ γύρο.  Ο μαχητικός Απόλλωνας, χωρίς άγχος μετά την μεγάλη νίκη του επί του Πανηλειακού, θα παλέψει στην Σπιάντζα για ό,τι καλύτερο.

Πανηλειακός-Ολυμπιακός Σ.

Στο Στάδιο Πύργου την Κυριακή ο Πανηλειακός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Σαβαλίων. Οι 11 βαθμοί έχουν πλέον προσδώσει πίεση στον ιστορικό σύλλογο και η νίκη κόντρα στην ομάδα των Σαβαλίων είναι… μονόδρομος. Ο Ολυμπιακός ούτε αυτός είναι άνετος με 10 βαθμούς αναφορικά με την αποφυγή των πλέι-άουτ και πάει στον Πύργο για να αποκομίσει βαθμολογικό όφελος.

Αίας-Σκουροχώρι

Μάχη με φόντο την παραμονή έχουμε και στη Γαστούνη την Κυριακή. Ο Αίας υποδέχεται τον Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 10 βαθμούς. Αμφότερες προέρχονται από ήττες (από Αστέρα και Θύελλα αντίστοιχα) και ψάχνουν βαθμούς για να απομακρυνθούν από την ζώνη των πλέι-άουτ.

Αστέρας –Ηλειακός

Η 13η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το σπουδαίο παιχνίδι Αστέρας-Ηλειακός στην Αμαλιάδα. Ο Αστέρας με τις πέντε σερί νίκες προσπέρασε τον Ηλειακό και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, στο +3 από την ομάδα των Λεχαινών και στο -3 από την κορυφή! Ο Ηλειακός μετά την εντός έδρας ήττα από την Δόξα Ν.Μ. υποχώρησε στην 4η θέση, γεγονός που δεν συνάδει με το εξαιρετικό ρόστερ του και ψάχνει αντίδραση για να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 20/1-Ώρα 3μ.μ.

Δόξα N.M.-Ξενοφών: Παυλόπουλος, Ντάβαρης, Καλαμαράς

Κυριακή 21/1-Ώρα 3μ.μ.

Πανηλειακός-Ολυμπιακός Σ.: Τσάκαλης, Καραλής, Λιάπης

Θύελλα-Ν. Φιγαλεία: Σιαχάμη, Μαυραειδοπούλου, Δουλαβέρης

Αίας-Σκουροχώρι: Στάμος, Ξυδούς, Καλαμαράς

Δευτέρα 22/1-Ώρα 3μ.μ.

Αστέρας –Ηλειακός: Κούλης, Ντάβαρης, Καραμέρος

Ρεπό: Πήγασος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia