FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Κρίσιμη «στροφή» – Τα ματς της 20ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 08-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Τρεις αγωνιστικές έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας και η μάχη στην κορυφή και στην ουρά κορυφώνεται. Αυτή η αγωνιστική, η 20η, η οποία θα διεξαχθεί όλη το Σάββατο, δεν περιλαμβάνει κάποια μάχη κορυφής, ωστόσο όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί και κρίσιμοι. Ο πρωτοπόρος Ξενοφών υποδέχεται τον Πανηλειακό σε ένα ντέρμπι από τα… παλιά, ενώ η δεύτερη Θύελλα πάει στο Κατσαρού για να παίξει με τον Πήγασο. Η 4η Δόξα παίζει εντός με τη Ν. Φιγαλεία και ο 5ος Αστέρας επίσης εντός με το Σκουροχώρι. Αίας-Σαβάλια στη Γαστούνη, σε μια μάχη αποφυγής των πλέι-άουτ. Ρεπό έχει ο 3ος  Ηλειακός που πιθανόν να υποχωρήσει στην 4η θέση!

Ξενοφών-Πανηλειακός

Ο Ξενοφών περιμένει τον Πανηλειακό και είναι μια ανάσα από την κατάκτηση της 1ης θέσης, που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Απέχει 4 βαθμούς από την Θύελλα, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα ρεπό. Με δύο στα δύο στο φινάλε, με Πανηλειακό και Σαβάλια εντός, παίρνει την πρωτιά και επ’ ουδενί δεν θέλει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Ο Πανηλειακός με 19 βαθμούς είναι η μοναδική αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα της κατηγορίας. Δεν κινδυνεύει και πάει χωρίς άγχος στην Κρέστενα, για μια καλή εμφάνιση.

Πήγασος-Θύελλα

Μάχη αναμένεται στο Κατσαρού καθώς αμφότερες οι ομάδες θέλουν βαθμούς. Ο μεν Πήγασος στην προσπάθειά του να αποφύγει την τελευταία θέση που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό (ισοβαθμεί με Ν. Φιγαλεία στην ουρά), η δε Θύελλα για να κλειδώσει οριστικά την 2η θέση και να συντηρήσει τις λίγες πιθανότητες που έχει για την πρωτιά. Σαφώς πιο δυνατή η Θύελλα, που διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (47 γκολ), βελτιωμένος αρκετά ο Πήγασος τις τελευταίες έξι αγωνιστικές (1 νίκη-3 ισοπαλίες-2 ήττες) και θα παλέψει.

Δόξα Ν.Μ. – Ν. Φιγαλεία

Η Δόξα Ν.Μ. μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα, βρήκε ρυθμό την κατάλληλη στιγμή. Έχει πέντε σερί νίκες, ανέβηκε 4η και θέλει να τις κάνει έξι με αντίπαλο τη Ν. Φιγαλεία και να προσπεράσει και τον Ηλειακό, κάνοντας σημαντικό βήμα για την συμμετοχή στα πλέι-οφ! Ο Απόλλωνας (6 ματς χωρίς νίκη, με 3 ισοπαλίες και 3 ήττες) εσχάτως έχει πρόβλημα και στο σκοράρισμα (τρία ματς χωρίς γκολ) και έχει βρεθεί στην τελευταία θέση, όπου συγκατοικεί με τον Πήγασο. Πάει στη Ν. Μανωλάδα για να παλέψει, όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι…

Αστέρας-Σκουροχώρι

Ματς… απογοητευμένων στην Αμαλιάδα. Ο Αστέρας μετά την ήττα στη Ν. Μανωλάδα και την ισοπαλία στον Πύργο με τον Πανηλειακό, έχει υποχωρήσει στην 5η θέση και πλέον δεν είναι στο χέρι του τα πλέι-οφ (είναι στο -3 από την 4η Δόξα). Ο Λ. Αστέρας Σκουροχωρίου είναι 7 ματς χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες-5 ήττες) και απέχει πλέον μόλις ένα βαθμό από την τελευταία θέση. Μόνο για τη νίκη θα παίξει ο Αστέρας, κάθε βαθμός είναι… ευπρόσδεκτος για το Σκουροχώρι!

Αίας-Ολυμπιακός Σ.

Στη Γαστούνη αναμετρώνται δύο ομάδες που είναι οριακά εκτός της ζώνης των πλέι-άουτ (15 βαθμούς τα Σαβάλια, 14 ο Αίας) και κανείς δεν θέλει να χάσει. Αμφότερες έχουν δύσκολο πρόγραμμα στο φινάλε με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Ο Αίας έχει δύο εκτός έδρας ματς με Πήγασο και Δόξα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει εξίσου δύσκολα ματς, εντός με Ηλειακό και εκτός με Ξενοφώντα.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 9/3-Ώρα 4μ.μ.

Ξενοφών-Πανηλειακός: Παυλόπουλος, Παναγόπουλος, Καραμέρος

Πήγασος-Θύελλα: Πήττας, Καραλής, Δουλαβέρης

Δόξα Ν.Μ.-Ν. Φιγαλεία: Κούλης, Καλαμαράς, Τσερφόλιας

Αστέρας-Σκουροχώρι: Σιαχάμη, Κοιλιομενιάτης, Ξυδούς

Αίας-Ολυμπιακός Σ.: Τσάκαλης, Ντάβαρης, Κόρδας

Ρεπό: Ηλειακός

Η βαθμολογία

(Σε 19 αγώνες)

Ξενοφών (32-8) 42

Θύελλα  (47-16) 38

Ηλειακός (42-20) 34

Δόξα Ν.Μ.  (28-20) 33

——————————

Αστέρας (33-18) 30

Πανηλειακός  (23-30)  19

Ολυμπιακός Σ.  (22-35) 15

Αίας (12-28) 14

——————————-

Λ. Αστέρας (14-31)  12

Πήγασος  (13-33)  11

—————————

Ν. Φιγαλεία (21-48) 11


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος