FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Κρίνεται ο πρωταθλητής χειμώνα-Τα ματς της 11ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 05-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Φινάλε α΄ γύρου με την πρωτοπόρο Θύελλα να δίνει ντέρμπι με τον Αστέρα-Στα Σαβάλια ο Ξενοφών, στο Κατσαρού ο Ηλειακός

 

 

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

 

 

Φινάλε α΄ γύρου έχουμε την Κυριακή και την Δευτέρα στο πρωτάθλημα της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας με την διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής, που θα κρίνει το ποια ομάδα θα πάρει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Η πρωτοπόρος Θύελλα Καταραχίου παίζει εντός με τον Αστέρα, ενώ οι άλλοι δύο διεκδικητές του τίτλου, Ξενοφών και Ηλειακός, δοκιμάζονται εκτός έδρας, σε Σαβάλια και Κατσαρού αντίστοιχα. Στη Γαστούνη πάει η Δόξα, ντέρμπι παραμονής στη Ν. Φιγαλεία. Ρεπό έχει ο Πανηλειακός.

 

 

Θύελλα-Αστέρας

Την Κυριακή στις 3μ.μ. στο Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας και όχι την Δευτέρα στο Στάδιο Πύργου θα διεξαχθεί το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Θύελλα Καταραχίου και τον Αστέρα Αμαλιάδας. Η πρωτοπόρος Θύελλα των Αλεξανδρόπουλου-Αθανασόπουλου με νίκη θα πάρει τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα και ταυτόχρονα θα κλείσει το πρώτο μισό της σεζόν αήττητη! Ο Αστέρας του Στράτου Καλογεράκου, που ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον Ηλειακό, πάει στην Σπιάντζα για βαθμολογικό όφελος, ευελπιστώντας να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα προ της διακοπής των εορτών. Σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ ποιοτικές ομάδες.

 

 

Ολυμπιακός Σ.-Ξενοφών

Την ίδια μέρα και ώρα ο δεύτερος Ξενοφών παίζει στα Σαβάλια με τον πάντα υπολογίσιμο Ολυμπιακό, που στην έδρα του είναι δυνατός και αήττητος με 2 νίκες-2 ισοπαλίες. Ο Ξενοφών του Σπύρου Αντωνόπουλου δεν έχει περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες εφόσον θέλει την πρώτη θέση που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, αλλά και για να πάρει αυτός τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα αν «στραβοπατήσει» η Θύελλα.

 

 

Πήγασος-Ηλειακός Λ.

Ο τρίτος της βαθμολογίας Ηλειακός, που προέρχεται από την “ψυχρολουσία” με τον εντός έδρας αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Αίαντα, παίζει την Δευτέρα στο Κατσαρού με τον ουραγό Πήγασο (είναι σε ισοβαθμία με Ν. Φιγαλεία), που είναι αναγκασμένος να ψάχνει βαθμούς σε κάθε ματς. Η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου απέχει 6 βαθμούς από την κορυφή και 4 από τον δεύτερο Ξενοφώντα και δεν έχει περιθώρια για γκέλες με ομάδες θεωρητικά υποδεέστερες.

 

 

Αίας-Δόξα Ν.Μ.

Την ίδια μέρα, την Δευτέρα, η Δόξα Ν.Μ. που υποχώρησε στην 5η θέση μετά την εντός έδρας ήττα από την Θύελλα προ της διακοπής, πάει στην Γαστούνη να κοντραριστεί με τον αναπτερωμένο ψυχολογικά Αίαντα, που έχει πλέον στον πάγκο του τον πρώην προπονητή των «αετών», Αλέξη Γαλάνη, και το περασμένο Σάββατο νίκησε στα Λεχαινά τον Ηλειακό για το Κύπελλο. Ένα δυνατό ματς με όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά.

 

 

Ν.Φιγαλεία-Σκουροχώρι

Τέλος, την Κυριακή στη Ν.Φιγαλεία θα διεξαχθεί το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου. Πέντε βαθμούς έχει ο ουραγός Απόλλων του Σταύρου Μεντή, επτά ο Λ. Αστέρας των Τσαγκάρη-Ν. Σταματελάτου και μιλάμε για «εξάποντο» ματς στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού. Θυμίζουμε πως ο τελευταίος του βαθμολογικού πίνακα οδηγείται απευθείας στην Β΄ Κατηγορία.

 

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής

 

Κυριακή 7/1-Ώρα 3μ.μ.

Ολυμπιακός Σ.-Ξενοφών: Σταυρόπουλος, Καλαμαράς, Καραμέρος

Ν.Φιγαλεία-Σκουροχώρι: Κοιλιομενιάτης, Δουλαβέρης, Γαβριλιάδης

Θύελλα-Αστέρας: Παυλόπουλος, Ντάβαρης, Λιάπης

 

Δευτέρα 8/1-Ώρα 3μ.μ.

Αίας-Δόξα Ν.Μ.: Στάμος, Κοιλιομενιάτης, Παναγόπουλος

Πήγασος-Ηλειακός Λ.: Τσάκαλης, Ξυδούς, Τσερφόλιας

Ρεπό: Πανηλειακός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia