FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Δύσκολες έξοδοι για Θύελλα, Ξενοφώντα-Τα ματς της 15ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 02-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Εντός Ηλειακός, Δόξα Ν.Μ. και Πανηλειακός

Του Κώστα Πλιάγκου

[email protected]


15η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας και οι πρωτοπόροι έχουν δύσκολες εξόδους σε ομάδες που θέλουν βαθμούς για την παραμονή. Η Θύελλα παίζει στη Γαστούνη και ο Ξενοφών στο Σκουροχώρι. Ο τρίτος Ηλειακός έχει την πιο βατή αποστολή εκ των ομάδων της κορυφής, καθώς παίζει εντός με τη Ν. Φιγαλεία. Εντός αγωνίζονται και Δόξα, Πανηλειακός με Σαβάλια και Πήγασο αντίστοιχα. Ρεπό έχει ο Αστέρας.

Δόξα Ν.Μ.-Ολυμπιακός Σ.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με τον αγώνα Δόξα Ν.Μ.-Ολυμπιακός Σαβαλίων. H Δόξα είναι 5η με 18 βαθμούς, στο -5 από την 4η θέση κι έχει πολύ δρόμο να καλύψει ώστε να παίξει στα πλέι-οφ, εφόσον ο 4ος δεν πρέπει να έχει διαφορά από τον 1ο 10 βαθμούς και άνω για να συμμετάσχει στα πλέι-οφ (η Θύελλα τώρα έχει 32). Ως εκ τούτου οι «αετοί» θέλουν μόνο νίκες στην έδρα τους, αρχής γενομένης από το Σάββατο με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων, ο οποίος είναι 8ος με 11 βαθμούς, στη ζώνη των πλέι-άουτ και είναι αναγκασμένος να ψάχνει βαθμούς σε κάθε ματς όσο δύσκολο κι αν είναι.

Αίας-Θύελλα

Την Κυριακή στη Γαστούνη, ο Αίας που είναι 7ος με 12 βαθμούς και παλεύει να αποφύγει τα πλέι-άουτ, περιμένει την Θύελλα, που είναι σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας από την 10η αγωνιστική και μετά. Η ομάδα του Πύργου, που σκοράρει ακατάπαυστα (19 γκολ στα τελευταία 4 ματς), θέλει να μείνει μόνη πρώτη, ωστόσο ο Αίας είναι ανεβασμένος, ενισχύθηκε κατά την μεταγραφική περίοδο, και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Ηλειακός- Ν.Φιγαλεία

Ο τρίτος της βαθμολογίας Ηλειακός φιλοξενεί την Κυριακή τον Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας και είναι το φαβορί για τη νίκη. Οι «γαλάζιοι» προέρχονται από δύο σερί σπουδαία «διπλά» σε Αμαλιάδα και Σκουροχώρι και κυνηγούν τους πρώτους της βαθμολογίας. Ο Απόλλωνας, που μακριά από την έδρα του χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του (1 ισοπαλια-5 ήττες), πάει χωρίς άγχος στα Λεχαινά για ό,τι καλύτερο…

Πανηλειακός-Πήγασος

Τη Κυριακή στο Στάδιο Πύργου ο Πανηλειακός με πληγωμένο το γόητρο από τις διαδοχικές βαριές ήττες από την Θύελλα, περιμένει τον Πήγασο για να πάρει μια νίκη που θα του… επουλώσει έστω και λίγο τις πληγές, αλλά κυρίως θα τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Εκεί όπου βρίσκεται η ομάδα του Πρασίνου, η οποία όμως δείχνει σημάδια βελτίωσης εσχάτως και από ατυχία δεν κέρδισε στα Σαβάλια! Άλλωστε και στο Κύπελλο είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από τον Πανηλειακό στον Πύργο, στα μέσα του Οκτώβρη.

Σκουροχώρι -Ξενοφών

Η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα στο Σκουροχώρι με το ματς Λ. Αστέρας-Ξενοφών. Στη ζώνη των πλέι-άουτ ο Λ. Αστέρας με 11 βαθμούς (ισοβαθμεί με Σαβάλια), 2ος ο Ξενοφών, κυνηγάει την Θύελλα για να αρπάξει αυτός την πρωτοκαθεδρία ενόψει πλέι-οφ! Μάχη στο Σκουροχώρι, με τον Ξενοφώντα να θέλει να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του και τον Λ. Αστέρα να εκμεταλλευτεί την έδρα του.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 3/2-Ώρα 3μ.μ.

Δόξα Ν.Μ.-Ολυμπιακός Σ.: Στάμος, Καλαμαράς, Τσερφόλιας

Κυριακή 4/2-Ώρα 3μ.μ.

Αίας-Θύελλα: Κούλης, Βλάχος, Πανδής,

Ηλειακός- Ν.Φιγαλεία: Σιαχάμη, Καλαμαράς, Κόρδας

Πανηλειακός-Πήγασος: Παυλόπουλος, Καραλής, Ντάβαρης

Δευτέρα 5/2-Ώρα 3.15μ.μ.

Σκουροχώρι –Ξενοφών: Τσάκαλης, Ντάβαρης, Μαυραειδοπούλου

Ρεπό: Αστέρας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia