FOLLOW US: facebook twitter

Α. Καστρινός: «Με τον Ηλείο Υφυπουργό αγωνιστήκαμε για να δοθεί λύση στη Γλύφα»

Ημερομηνία: 08-04-2024 | Συντάκτης:

Συνέντευξη Καστρινού με αιχμές κατά κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που προσπάθησε να καρπωθεί την επίλυση του προβλήματος

Της Κικής Κολοβέρου


Σε όσους συνέβαλαν για την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί με την μη ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα της Γλύφας αναφέρθηκε με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, “καρφώνοντας” συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό πρόσωπο ότι προσπάθησε να καρπωθεί τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Ηλείο Υφυπουργό Ανδρέας Νικολακόπουλο.

Ο κ. Καστρινός επισήμανε πως τα “κατόπιν ενεργειών μου” είναι εκνευριστικά και ανήκουν σε άλλε εποχές και ακολούθως μίλησε για την συνάντηση που είχε με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο παρουσία του κ. Νικολακόπουλου την περασμένη Πέμπτη, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχαμε στείλει έγγραφο στον αναπληρωτή υπουργό για να δοθεί παράταση ενός έτους στην νομοθετική ρύθμιση που είχε γίνει για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων της Γλύφας και ζητούσαμε μάλιστα να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση της προθεσμίας της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του νόμου 5043/2023.

Το στείλαμε στον κ. Λιβάνιο, είχε επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κ. Νικολακόπουλο είχαν δεσμευθεί ότι θα δοθεί παράταση. Το ίδιο μου επιβεβαίωσε και μένα ο κ. Λιβάνιος στην συνάντηση που είχαμε στο υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, είχε προκύψει ένα θέμα όπου θα έπρεπε να γίνει τροποποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος του νόμου των αυθαιρέτων 4495/2017 του ΤΕΕ για την εφαρμογή και του άρθρου που αναφέρεται στην Γλύφα, στο οποίο είχε επικοινωνήσει πρώτος από όλους και γι αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Χρήστος Γεωργακόπουλος, με τον κ. Στασινό τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ελλάδος, εμείς κάναμε έγγραφο και στον κ. Σκυλακάκη και στον κ. Βαρελίδη που είναι οι καθαυτού αρμόδιοι, το στείλαμε και στον κ. Λιβάνιο γιατί εμάς αυτός είναι ο υπουργός μας και πρέπει να λαβαίνει γνώση και όλα αυτά πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Ηλείο Υφυπουργό. Πράγματι το μεσημέρι της Πέμπτης μας ενημέρωσαν και με παρεμβάσεις που έγιναν στον κ. Ταγαρά, τον αρμόδιο υφυπουργό που προωθήθηκαν και από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και από τον κ. Λιβάνιο, ότι άνοιξε το σύστημα και μπορεί να δέχεται τις υπαγωγές που γίνονται για τα αυθαίρετα τα οποία πρέπει να τακτοποιηθούν βάσει της νομοθεσίας που υπάρχει. Οφείλουμε λοιπόν να τους ευχαριστήσουμε. Άρα, εγώ σας λέω συγκεκριμένα ονόματα και έχω όλη την αλληλογραφία…».

Στη συνέχεια ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον αναπληρωτή υπουργό Νικόλαο Ταχιάο παρουσία και πάλι του Ηλείου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολακόπουλο όπου συζητήθηκαν το έργο της υπογειοποιήσης του ΤΟΕΒ που είναι στην τελική υπογραφή για τη σύμβαση, η προαίρεση που είναι εκτός συμβατικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού για τους κόμβους της Γαστούνης στο Ρουπάκι αλλά και για τον παραλιακό δρόμο θέμα όμως που θα αναπτύξει αναλυτικά κατά την δημόσια λογοδοσία του στις 22 Απριλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia