FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Μέγα ντέρμπι στα Λεχαινά-Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Ημερομηνία: 10-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ηλειακός-Θύελλα την Κυριακή- Ντέρμπι και στην Ήλιδα, Αστέρας-Σαβάλια

Του Κώστα Πλιάγκου

[email protected]


Η 5η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας PLAYSPORTS περιλαμβάνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Την Κυριακή στις 3μ.μ. στα Λεχαινά, ο Ηλειακός υποδέχεται την Θύελλα Καταραχίου, σε ένα ντέρμπι κορυφής. Εντός με Φιγαλεία ο Ξενοφών και ο Πανηλειακός με Αίαντα. Ντέρμπι και στην Ήλιδα, Αστέρας-Ολυμπιακός Σαβαλίων. Mε Πήγασο στη Ν. Μανωλάδα η Δόξα. Ρεπό έχει ο Λ. Αστέρας Σκουροχωρίου.

Ηλειακός-Θύελλα

Στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, ο Ηλειακός είναι πρώτος χωρίς οποιαδήποτε απώλεια βαθμών ύστερα από 4 αγωνιστικές και η Θύελλα δεύτερη (σε ισοβαθμία με τον Ξενοφώντα) με δύο βαθμούς λιγότερους. Η ισχυρή ομάδα του Ανδρέα Ζήκου,  στο πρωτάθλημα έχει ήδη πάρει δύο ντέρμπι και μάλιστα το ένα μέσα στη Ν. Μανωλάδα (το άλλο με τον Αστέρα στα Λεχαινά) και αν κερδίσει και αυτό θα γίνει το φαβορί για την πρωτιά. Η Θύελλα του Νίκου Αλεξανδρόπουλου έχει επικρατήσει στο πυργιώτικο ντέρμπι με τον Πανηλειακό και είναι ουσιαστικά το πρώτο της παιχνίδι κόντρα σε ομάδα που είναι στα φαβορί για τον φετινό τίτλο. Η ποιότητα που διαθέτει είναι εφάμιλλη του Ηλειακού και το ντέρμπι αναμένεται αμφίρροπο και για… γερά νεύρα.

Ξενοφών-Ν.Φιγαλεία

Ο Ξενοφών μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ξέσπασε στο Σκουροχώρι κι έχει μπροστά του άλλο ένα θεωρητικά βατό ματς, με τον Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας, στην Κρέστενα. Περιθώρια για γκέλα δεν υπάρχουν για την ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με την Θύελλα στο Ενωσιακό, ωστόσο ο Απόλλωνας του Σταύρου Μεντή δεν παραδίδει ποτέ τα όπλα και το ίδιο θέλει να κάνει και στην Κρέστενα.

Αστέρας-Ολυμπιακός Σαβαλίων

Την Κυριακή πιθανότατα στο Στάδιο Αμαλιάδας (σήμερα θα ξεκαθαρίσει), θα διεξαχθεί το ντέρμπι του Δήμου Ήλιδας ανάμεσα στον Αστέρα και τον Ολυμπιακό Σαβαλίων. Ο Αστέρας του Στράτου Καλογεράκου που έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, προέρχεται από ρεπό στο πρωτάθλημα και θέλει τη νίκη για να μείνει κοντά στην τετράδα. Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων του Τάκη Μαντά είναι αήττητος με 3 ισοπαλίες (έχει κάνει και αυτός ρεπό) και θέλει να βγει…άτρωτος και από το γειτονικό ντέρμπι.

Πανηλειακός-Αίας

Την ίδια μέρα στον Πύργο, ο Πανηλειακός των Λούσκου-Μιλοσέσκι φιλοξενεί τον Αίαντα και μετά από την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα (στο Κατσαρού επί του Πήγασου) θέλει να τις διπλασιάσει και να ανεβεί ακόμα περισσότερο βαθμολογικά. Ο Αίας του Γιάννη Καραλάγα προέρχεται από ήττα εντός προγράμματος στο Ενωσιακό από την Θύελλα και έρχεται ξανά στον Πύργο για κάτι καλύτερο αυτή την φορά, μετά και τη νίκη στο Σκουροχώρι την Τετάρτη για το Κύπελλο.

Δόξα Ν.Μ.-Πήγασος

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με τον αγώνα Δόξα Ν. Μανωλάδας-Πήγασος. Η Δόξα του Μιχάλη Παπουτσή ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα θέλοντας να αρχίσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος καθώς είναι και αυτή ομάδα με βλέψεις τετράδας. Ο Πήγασος του Νίκου Δαβουρλή είναι και αυτός χωρίς νίκη, έχοντας δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και πάει στο «Β. Μουρκιώτης» να παλέψει όπως σε όλα τα ματς.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο 11/11-Ώρα 3μ.μ.

Δόξα Ν.Μ.-Πήγασος: Στάμος, Ξυδούς, Τσερφόλιας

Κυριακή 12/11-Ώρα 3μ.μ.

Ηλειακός-Θύελλα: Τσάκαλης, Καραλής, Ντάβαρης

Πανηλειακός-Αίας: Παυλόπουλος, Ξυδούς, Λιάπης

Ξενοφών-Ν.Φιγαλεία: Σταυρόπουλος, Τσερφόλιας, Καλαμαράς

Αστέρας-Ολυμπιακός Σ.: Κούλης, Μαυραειδοπούλου, Μπάρκουλας

Ρεπό: Σκουροχώρι

Φωτο: Βαγγέλης Δημητρόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot